Racire Globala, nu Incalzire Globala

6 August 2009, by alb_ca_zapada

Da, deci ati inteles total gresit: planeta se raceste, vine era glaciara. Adio scenarii pesimiste, uitati de apocalipasa!! … Traiasca zapada eterna!

Un second opinion a existat intotdeauna in privinta incalzirii globale. Au circulat zvonuri incepind cu cele de genul “dracul nu e asa de negru“, continuind cu “de vina sint oile si vacile din Australia care trag pirtzuri pline de CO2” si pina la teorii aiuritoare conform carora “totul e o punere in scena a claselor conducatoare ca sa mobilizeze popoarele si sa le dea o tema pentru acasa“.

Anyway, adevarul probabil ca nu-l vom sti vreodata. Iata insa ca se arata de departe o raza de speranta. Citam dintr-un articol HotNews:

Temperaturile la nivel global nu au mai crescut din 1998, contrar cu cele sustinute de adeptii incalzirii globale, potrivit unor studii recente, citate de WashingtonExaminer. In plus, tot mai multe dovezi stiintifice indica faptul ca lumea se va confrunta cu o racire globala, care va dura mai multe decenii.

Merita sa cititi tot articolul si sursele citate. Poate fi o varianta, poate fi salvarea sufletelor noastre…. Ne vedem deci sus pe ghetar la Miorita. Have fun.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Racire Globala, nu Incalzire Globala”

  1. cristi on 7 August 2009 10:25 am

    :))). Clar

  2. alexosu on 7 August 2009 12:05 pm

    Sa fie intr-un ceas bun!

  3. john on 9 August 2009 1:10 pm

    sa fie intr-un ceas de firma !

  4. mariusica on 9 August 2009 3:27 pm

    O sa ma dau cu schiurile la mare :)

  5. anonim on 13 August 2009 4:49 pm

    Pentru cine are chef sa citeasca, o sa incer sa explic cate ceva din ce stiu eu despre aceasta incalzire globala:

    Europa are 4 anotimpuri datorita oceanului altalntic care aduce mase de aer clad (mai bine spus: curenti de apa calda ce emana caldura in atmosfera) din sud (ecuator) spre nord ( peninsula scandinava). Cand aceste ape calde ajung in nord, incep sa se raceasca si se lasa pe fundul oceanului (apa rece este mai grea decat apa calda). Sare din oceana incepe sa isi joace rolul acum, ea impinge apa rece de pe fundul oceanului inapoi spre sud, unde se va incalzii din nou, lasand loc pentru apa calde ce urmeaza sa se raceasca la randul ei. Astfel se realizeaza un ciclu ce asigura existenta celor 4 anotimpuri.

    Foarte important este sa stiti ca soarele incalzeste pamantul sau apa si in niciun caz aerul. Pamantul sau apa (oceanul spre exemplu) sunt cele care incalzesc atmosfera. Altfel spus caldura sau frigul nu vin din cer, ci de sub picioarele noastre.

    Acum: din cauza deseurilor toxice ce distrug incet stratul de ozon, rezele soarelui au mai multa putere si topesc calota glaciara (ma refer acum la partea nordica a globului). Din calota glaciara se scurge apa dulce, implicit, apa din zona peninsului scandinave va avea o salinitate mai mica. Pe masura ce salinitatea apei scade, va scadea si puterea ocenului de a impinge apa rece din adancuri. Daca va ramane permanent apa rece pe fundul oceanului, atunci apa calda de deaspura nu va avea unde sa se duca cand se va racii si ,evident, va ramane la suprafata. In acest moment, in nordul oceanului nu va mai putea patrunde apa calda din sud si astfel oceanul va degaja doar aer rece, iar treptat aceasta apa rece se va intinde pe o suprafata din ce in ce mai mare a oceanului atlantic si aerul rece va pantrunde in toata eruopa.
    Acum cred ca intelegeti de ce am spus mai sus cum se incalzeste atmosfera, insa trebui sa mai mentionez ca apa domina pamantul in ceea ce priveste degajare caldurii sau frigului.

    Aparent ne asteapta o era glaciara, insa daca analizam putin mai atent ne vom da seama ca aceasta “era glaciara” nu va dura la nesfarsit. De ce? Atunci cand toata apa va fi rece se va degaja doar frig, se va reforma calota glaciara iar concomitent cu reformarea ei soarele va incalzii din nou apa oceanului, iar ciclul ce asigura cele 4 anotimpuri va fi pus din nou in functiune.

    Natura este mult prea echilibrata ca sa poata fi infranta asa de usor, nici cel mai bun matematician nu isi poate calcula miscarile asa cum o face natura…de aceea eu nu ma impacientez in legatura cu asta…
    Daca in univers nu ar fi existant un echilibru perfect atunci omul ar fi fost doar o notiune abstracta.

  6. icee on 20 August 2009 4:22 pm

    Puteai mai simplu să spui că recircularea curenților oceanici va fi oprită. O dată ce se va întâmpla asta, There Will Be Dragons!

  7. Haotik on 5 October 2009 4:47 pm

    Cred ca pe 9 sau 10 adica peste 5 zile da prima zapada sus pe ghetar in Kaprun, deci pregatiti-va de iarna si de postat la zi despre starea zapezii :))

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.