Joy of Ski

10 May 2009, alb_ca_zapada

Via Ghitzuca ne bucuram de filmuletul de mai jos… Cam despre asta este vorba cind discutam despre newschool.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “Joy of Ski”

  1. Maximilian on 11 May 2009 2:10 am

    Da-da, minunat asa, cu untu’ la plimbare prin park!

    Totusi, nici ale lui Simon skills nu sunt o scuza suficienta pentru onania stilistico-muzicaliceasca din montajul de mai sus. Se pare ca si in park toata lumea vrea sa stea shotgun mai nou… :)) Oare o sa asistam la crerea unei noi subdivizii de Bloods, odata cu escapada de primavara a domnului Domont? Sezonul viitor Johnny DeCesare o sa filmeze pe zona in Compton, sustinut de cohortele de groupies - ghetto booties aduse in zeci de Impala-uri de ‘64 pe post de turiste electorale? Ah, si ce dracu’ e cu topaiala aia jenanta pe elementele bietului park??? E vreun B-boy battle inovativ, pe doage, de scoala noua??? Mie unul imi aduce aminte de o ramura sportiv-alternativa despre care nu as vrea sa incep a vorbi aici, fiindca o sa alunecam rapid in dezbateri despre political corectness si alte animale domesticite pe la Casa Alba a Puternicului Negru (vai!). In orice caz, numai cand discutam pe aici despre virajul sarit si despre absenta desavarsita a valentelor lui de stil si estetica… Doar dobitocul de mine sesizeaza asemanari la ora asta matinala? Pfff…

    Newschool, ne-newschool, doar nu o sa ne prefacem ca tot ce zboara se mananca. Asadar, doua dupa ceafa, Simon, si linisteste-te cu niste Souls Of Mischief din vremuri mai bune, cand ne bucuram de altfel de skiing:

    http://www.youtube.com/watch?v=v5BZom3vY0g

    Hater de garda si gangsta-skier de schimbul treispe,
    Mx

  2. ghitzuca on 11 May 2009 8:52 am

    @Mx topaiala aia se numeste freestyle my friend nush dar parerea mea este ca ar trebui sa mai urmaresti o data filmul cu mai multa atentie de aceasta data..

  3. alb_ca_zapada on 11 May 2009 9:08 am

    uh, tantantina…. se pare ca asistam la un fenomen interesant, sedivizeaza newschool-ul… asa e natura umana si asta e esenta progresului… deci odata ajunsa mare, odata ce deja bate catre mainstream, odata ce discutam de jocuri olimpice, e normal de fapt sa apara ramuri si ramurele.

    puristi, new-new schooleri, gangsta-skieri si nonstyle faikies, sinteti cu totii bineveniti aici in casa derdelus… hai noroc si sa ne traiti, soarele zimbeste, all ma people know

  4. Maximilian on 11 May 2009 9:56 am

    Ma man, Ghitzucă! Cred că nu am fost destul de explicit… Mă refeream la ţopăiala jenantă stiffy-legged pe box-uri şi pe rail-uri, nicidecum la ce se petrece pe kickere (America de Nord, snowpark, soare, stilul rezista, slavă cerului!) şi la puternica aromă de guns ‘n bitchez, care deşi se vrea ironică nu reuşeşte a fi altfel decât penibilă. S-a mai făcut, am mai văzut, se cam cască in sală, deci să continuăm… In rest, totul în grafic!

    Nu e nici un fel de conspiraţie impotriva newschool-ului, ‘tă-l ‘mniăzău de newschool, dar eu de fel simpatizez cu sintagma “Kill your idols”, dacă cumva ne înţelegem pe acest front… ;) Imi place foarte mult Simon Dumont, dar de edit-ul ăsta zău că mă puteam lipsi şi e dreptul oricui să aibă o poziţie şi să şi-o argumenteze. …că doar n-om fi ajuns încă în ziua-n care Sfânta Treime a schiului se va fi compus din canonizaţii Tanner, Simon şi Jon, cu Gallardo-ul “de schi” al ultimului pe post de Sfant Duh™ legitim şi cu Sammy Carlson în rol de cardinal suprem.

    Bună ziua, zero spin-urile şi nose butter-urile la control, vă rog!
    Mx

  5. alb_ca_zapada on 11 May 2009 10:37 am

    trebuie sa recunosc ca atunci cind am postat filmul aveam inchise boxele (si impotenta fizica de a ajunge la ele)… deci m-am bucurat de edit si imagini in liniste si pace… ceea ce va doresc si voua.

    nici eu nu simpatizez cu stilul asta de muzica… dar eu unul judec treaba dpdv al bucuriei de a skia… si la baiatul asta totul pare asa natural si de la sine inteles…

    anyway, cum spuneam si mai devreme amicului MX, avem de-a face cu niste muguri de schizma culturala… apar puristii intelectuali, rastafarienii colorati si, de ce nu, radicalii gangsta-skieri din suburbii

  6. mariusica on 11 May 2009 11:50 am

    Baiatul stie meserie, asta se vede clar dar muzica pe care o asculta si toalele care stau pe el ca pe gard arata de te strambi de ras. Ma rog, e chestie de gusturi. Ce fac baietii in park-urile de schi sau in concursuri chiar impresioneaza dar….parca e mai marfa pe vai sau prin padure :)

  7. CosminGE on 12 May 2009 9:55 am

    Sa nu uitam de emo si de gotici ca am vazut si d’astia anul asta:)):)) Habar nu aveti ce inertie poate da un lant de vreo 3 kile la brau :)
    Impotant este ca se dau.
    Discutiile astea legate de toale si muzica la ski, snowboard imi aduc aminte de bancul cu mosuletii de stateau pe banca si comentau bunaciunile ce le treceau prin fata. ”Ia uite-o pe aia ce buna e Nu nu-mi place. Ailalta? Nici aia. Pai cum ma ca arata super. Eeee daca nu pot sa le fac nimic, macar sa fiu exigent” ;)
    Bafta

  8. marius on 12 May 2009 12:54 pm

    Maximilian, vorbesti aici de pusti de sub 25 de ani care cresc in elementu asta de ghetto gangsta bling bling in america care este predominant. Odata ajuns la statutul de vedeta in orice domeniu, acolo, totul tinde sa fie cat mai extravagant, ceea ce este cazul si la noi nu?

    Dar asta nu conteaza pentru minde , ei se dau foarte bine si daca muzica aia le da “inertie” bravo lor. Iti dau un exemplu, peste tot cei cu skateboardul, bmx sau aggressive in-line asculta muzica si pe edit-uri isi pun ce le place.

    In state asta e o strategie foarte buna de marketing, ai idee cati cumpara salomon ca dumont se da pe ele si cati asculta muzica aia doar ca dumont o asculta? Enorm de multa lume. Asta vinde. Peste tot e la fel, asta e drumul freeskiului, sa fie cat mai mediatizat, deoarece se vinde. Este inevitabil. Nu te opreste nimeni sa nu asculti muzica aia si sa nu topai pe railuri si boxuri in parc.

    La propriu ca tot ce zboara ca dumont, carlson sau olsson se manaca acolo la ei. Pustii astia sunt o fabrica de bani pentru producatori. La fel e si la snowboard si in orice action sport.

    Asta e evolutia, normal ca si mie imi place sa ma duc intr-o vale pustie si sa fac freeride doar de a scapa de aglomeratia de pe partii si snowpark-uri dar nu e drept sa ii ridiculizezi pe aia care chiar fac o treaba buna in park.

    Muzica, toalele si ecipamentu nu sunt foarte relevante, important e cat de bine le folosesti si ca scoti ce e mai bun din ele.

    Fiecare cum se simte bine, unii in “mainstream” altii pe varfuri de munte in Alaska.

    By the way i-ai vazut to vre-odata pe Seth Morrison, Mark Abma sau Eric Pollard in posturi de genul asta? Nu, pentru ca ei se adreseaza altui segment de oameni si altui gen de ski.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.