Predeal, 23.11.2008

24 November 2008, Luciana

Duminica la Predeal a fost prima zi de iarna in toata regula – scaunul a mers, schiori au fost , toata lumea s-a bucurat. Stratul de zapada nici mare nici mic, dar ok pentru un inceput de sezon – aprox 40 cm.

Pe partea de jos a Clabucetului (Metereu) tunurile functionau de cateva zile, asadar conditii foarte bune. Respectivele tunuri au mers si duminica in regim foc continuu (temperatura cam -10 grade).

Partia a fost batuta de cu seara, insa, din cauza de strat foarte mic si fara baza solida, in partea de sus a Clabucetului si pe sub telescaun inca mai dadeai de cativa boscheti si rar de pietre. Oricum a fost mai bine decat se astepta toata lumea (unii chiar pariau ca n-or sa dea drumul la telescaun si ca iar ii ia iarna pe nepregatite).

Una peste alta foarte frumos. Ar fi nevoie insa de inca o ninsoare pentru ca zapada sa se pastreze buna de schi pentru weekendul urmator sau de temperaturi scazute in continuare pentru ca tunurile sa suplineasca acea ninsoare.

Pana atunci, tunurile vor fi mutate si in partea de sus a partie, iar partia este batuta in fiecare noapte. Telescaunul functioneaza in fiecare zi a saptamanii. Pe scurt, la Predeal e zapada si e sezon.

Pana pe 1 decembrie nu functioneaza cartele pe puncte, asadar pentru fiecare urcare s-a platit 13 ron. De la 1 decembrie vor putea fi cumparate cartele de o zi cu pretul de 120 ron/ zi/adult si 70 ron/zi/copil. Sa speram ca si Sinaia va functiona dupa aceleasi reguli.

[LE] se pare ca ninsoarea dorita este asteptata de miercuri incolo. hai s-avem noroc!

[LE] in aceasta dimineata (25.11, ora 9.30), in Predeal instalatiile nu functioneaza si sunt 4 grade. Asta in ciuda faptului ca pe site-ul Teleferic se spune ca ar functiona. In cele din urma, instalatia a pornit. Conditiile de schi sunt de primavara - cald, zapada apoasa, fara vant. 

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

47 Raspunsuri la “Predeal, 23.11.2008”

  1. Piciu on 24 November 2008 6:47 pm

    Hmm, marele abonament pe o zi intra in actiune!

  2. mitza(tm) on 24 November 2008 7:36 pm

    13 ron urcarea???!!!
    huh statiune de bogati predeal asta

  3. Piciu on 24 November 2008 7:38 pm

    De ce mi-ati editat postul??? Rog sa fie sters postul modificat, actuala fraza este scoasa din context.

  4. alb_ca_zapada on 24 November 2008 7:42 pm

    tocmai ce-am primit o stire despre “poiana bv, cea mai ieftina statiune din lume”… te umfla risul… we’ll write about that

  5. alb_ca_zapada on 24 November 2008 7:47 pm

    @piciu:
    promovam aici linkurile date DOAR cu scopul exclusiv de informare.. si in legatura directa cu articolul la care este postat commentul… so, that’s it… :)

  6. mariusica on 24 November 2008 7:49 pm

    120 ron abonamentul pe zi???????? 130 de roni i-am simtit din plin…10 urcari fix 130 de roni …mama lor. Dar 120 de ron pe zi, mi se pare colosal de mult. Trebuie sa ma duc la sefu si sa-i cer salariul lui ca sa ma dau in Predeal.

  7. mariusica on 24 November 2008 8:01 pm

    O spun pe bune mi se face sila, imi place mult sa schiez dar daca ma duc cu sora si cu prietena mea dau ipe pietrele din Predeal dau 360 de roni!!!!!!!!. A sasea parte din salariul meu ….mi se pare o aberatie. Eu vreau sa-i multumesc Lucianei ca a pus preturile la abonamente dupa 1 decembrie si jur ca nu mai calc in viata mea in Predeal. Pacat ca a fost prima statiune in care am schiat si am amintiri frumoase petrecute cu parintii mei de cand aveam juma de metru, veneam de la Constanta, faceam 8 chiar 10 ore pe drum cu o dacie care trebuia trasa pe dreapta cand urca serpentinele din Comarnic ca nu mai putea motorul……MI SE FACE SCARBA DE PRETURILE ASTEA

  8. alexosu on 24 November 2008 8:05 pm

    Daca lucrurile vor sta ca si anii trecuti cand preturile din Sinaia si Predeal au fost identice, e posibil ca si in Sinaia abonamentul sa fie tot 120/zi. Ceea ce mi s-ar parea ok. In Predeal e aberant.

  9. alb_ca_zapada on 24 November 2008 8:33 pm

    @all:
    din cite am auzit, abonamentul este acelasi si poate fi folosit atit in predeal cit si in sinaia… ceea ce iarasi e un pas inainte.
    pretul insa e tot mare in comparatie cu ce se ofera afara de banii astia (31 euro)… d-asta ziceam ca te umfla risul cind auzi de stiri d-astea bomba gen “statiunea xx, cea mai ieftina din lume”… ca asa exista si masina aia indiana de 1000 de euro… uh!

  10. Luciana Neacsu on 24 November 2008 10:12 pm

    Pentru cei ce se dau destul de mult pe partie sau offpiste (urcand cu cabina), abonamentul va fi avantajos, mai ales in Sinaia. Cat despre Predeal….sunt o gramada care se dau in Valea Dorului si e partia mult mai mica decat Predealul, sunt sigura ca vor fi clienti si pentru Predeal. Vor fi si abonamente pentru jumatate de zi, va voi spune zilele astea imediat ce aflu.

  11. mariusica on 24 November 2008 10:48 pm

    Cartela aia pe puncte si la gasca mare te scoatea foarte bine, noi ne duceam 5 sau 6 si coboram in acelasi timp si era OK, acum daca ai bani de X5 si Q7 ai bani de Predeal. Nu zic de Sinaia, acolo stiu ca e scump de mori (recomand in lunile martie si aprilie Ranca, faci 3 ore juamte maxim 4 ore cu masina si e de 4 ori mai ieftin, ma refer la perioada cand ramane doar zapada la altitudini mari) dar in Predeal pe o palma de partie plina de pietre si cu portiuni mari de DAT LA BETE sa dau 120 de roni?????. Eu m-as raporta la salarii normale nu la venituri de peste 1500 de euro. Ieri cei din Predeal au zis clar ca nu mai pun la bataie puncte c. Nu stiu, 120 de roni e prea bataie de joc pentru Predeal. Sper ca in Azuga si in Poiana sa nu se promoveze acelasi sistem: abonament sau nimic. Daca da e naspa rau de tot pentru cei ca mine. Si nu cred ca sunt singurul.

  12. alb_ca_zapada on 24 November 2008 11:24 pm

    mai nasol este ca daca se adopta solutia renuntarii la puncte lovesc in intreaga industrie… mai putini incepatori pe pirtii inseamna mai putini clienti pentru magazine, distribuitori, monitori, restaurante, etc.

    deci pin’ la urma si la coada si inexistenta asoc a industriei de ski din rom ar trebui sa ia pozitie.

  13. DanNic on 24 November 2008 11:29 pm

    Cartela de juma’ de zi (8-13, 13-16, valabile numai in Predeal): de luni pana vineri 80 lei si sambata duminica, 90 de lei. E tot pe site-ul http://www.teleferic.ro, care si el a fost upgradat - alt “pas inainte” :-). Preturile sunt aceleasi Sinaia/Predeal - 110/zi extrasezon, 120/zi in sezon. Recunosc ca nu mi-e clar cat o sa fie in Valea Dorului, sper ca o sa intre in cei 120 si atunci e mai OK (cred ca anul trecut as fi cheltuit mai mult de 120 daca nu ma stiam cu “baietii”).
    “Scump, doamna, scump… “(al dracu’ de scump) ca sa parafrazez niste clasici in viata, da e aproape de Bucuresti si Sarbu stie asta si profita.
    Din pacate, “pasii inainte” despre care vorbeste Bogdan sunt numai de imagine sau doar foarte mici - nu sunt pasi pe care noi, schiorii pasionati sa ii simtim de la un sezon la altul.
    Poate ne spune Toma daca se mai vehiculeaza ceva proiecte noi - anul trecut se zvonea de un telescaun nou, mai lung, in dreapta Vaii Soarelui.

  14. alexosu on 25 November 2008 9:52 am

    Tocmai am primit un telefon de la un prieten care s-a dus sa schieze in Predeal. Nu merge nici un teleschi sau telescaun si sunt 4 grade. Deci a venit caldura. Daca nu ninge urgent, e de rau.

  15. mariusica on 25 November 2008 10:15 am

    poate sa ninga poate sa faca ce o vrea…la ce preturi sunt sanatate Predeal

  16. Ciprian on 25 November 2008 11:48 am

    Nasol cu topirea zapezii… se pare ca la cateva zile dupa 1 decembrie se instaleaza cu adevarat frigul.
    Referitor la pret, chiar e scump. Practic, ce conteaza abonamentul cand 10 urcari sunt cat un abonament. Nu o sa fac alergari de performanta pe munte doar ca sa fiu multumit ca ies in calculele matematice. Preturi aberante, o sa prefer sa iau puncte pentru urcari…. si de la anu o sa prefer sa merg mai rar si sa pastrez bani pentru o Austrie. Macar sa simt pe ce cheltuiesc banii, daca tot e la acelasi pret ca in vest (nu de alta, dar nitel mai inspre Alpi conditiile sunt mult mai bune).

  17. ciprian on 25 November 2008 12:36 pm

    doi Cipriani….hmmmm….????

  18. phn on 25 November 2008 1:01 pm

    Mda…mie mi-au mai ramas vreo 10-14 puncte pe o cartela de sezonul trecut, sa inteleg ca pot sa-mi iau la revedere de la ele :(

  19. p00pstar on 25 November 2008 2:24 pm

    Din pacate ne lamentam degeaba. Pun pariu ca si la 120 ron/zi Predealul sau orice alta statiune nu o sa duca lipsa de clienti…

  20. barbosa on 25 November 2008 6:31 pm

    Minunati confrati =cei care fac minim 14-15 ,,clabucete” sau 20 ,,vai de dor” ; nu e dramatic 120 lei /zi .Pe noi ne rupea varianta cu puncte si chiar ,,cu baietii” cu tot ajungeam anul trecut aici.La PREDEAL (fac pariu cu oricine) sambata+duminica+ vacantele de sarbatori va fi ,,omor” -sa nu fim naivi
    -e cea mai accesibila partie(vezi gara + vezi DN1 + parcare auto )
    -ai de la fite pana la manele cu idioti care si acum stau in sir sa se aseze pe scaun
    -mici
    -muzica
    -etc…..dar cel mai important cat de frig ar fi sau cat ar bate vantul de tare ,,instalatiile merge”
    Sunt 100% ok ca AUSTRIA e mai buna din toate pct. de vedere dar nu te poti duce in fiecare sambata !!!!!!
    ALEXOSU - ai perfecta dreptate abonamentul / zi OMOARA incepatorii si pe cei care vin la ski cu compania(timbildingu obligatoriu)+ noua gagica +++++
    Ar fi fost SENZATIONAL sa avem ca-n Austria abonament pe sezon = 500 euro
    ……sa ne dea DOMNU zapada!

  21. Mephisto on 25 November 2008 11:51 pm

    Barbosa zice bine. Eu ma dau de iarna trecuta si in martie deja puteam sa fac mai mult de 10 coborari in Predeal. Este ok abonamentul de 120 de lei pe zi fata de sistemul de puncte. E scump pentru ce partie si ce instalatii sunt, dar e mai ok decat sa iau puncte. Dar e imposibil sa lase doar abonamentul pe o zi. Isi taie craca singuri. O sa vina doar cei care stiu daca va exista doar abonamentul de o zi. Oricum o sa fie plin in Predeal pentru ca in alte statiuni e complicat de ajuns pentru incepatori. Sa curete dracului pietrele de pe partie!!!

  22. mihai tanase on 26 November 2008 12:10 am

    Sa-mi spuneti si mie, oameni buni, unde gasesc RONI sa platesc si eu urcusurile alea ?

    M-am tot uitat prin buzunare, da’ n-am gasit decât LEI.

    CE FAC, CA ÎNNEBUNESC !

  23. dana on 26 November 2008 3:46 pm

    mie mi se pare kiar okeiutza faza cu abonamentul pe zi in conditile in care sunt incepatoare!
    in jur de 15 coborari fac kiar si astia mai slabi in ale skiului, ca mine. asta in predeal.

    in sinaia mi se pare chiar super tare cu abonament, mai ales dak in pret intra si transportul cu ambele telecabine. mai naspa la sinaia e dak se strik vremea la cateva ore dupa ce ti-ai luat abonamentul!

    cat despre faza cu abonament = “omorat” incepatori, kiar nu mi-s de acord.

    mie cel putin mi se pare super motivant pentru incepatori: sa traga tare, sa invete rapid, sa se dea de cat mai multe ori :)).
    dak is un pic exagerata…e unul dintre talentele mele!!

  24. dana on 26 November 2008 4:12 pm

    tocmai am primit un raspuns ABSOLUT SENZATIONAL direct de la sursa!! :))

    abonamentul pe o zi include atat cele doua tronsoane de telecabina si telescaunul din Valea Dorului si se poate folosi atat in sinaia cat si in predeal, indiferent de unde l-ai cumparat!!

    in traducere libera: daca te duci dimineata sa te dai in sinaia, iar pe la 14 se strica vremea, cobori de la 2000 cu ultimele cabine si te muti in predeal unde te poti da pana la finalul zilei!!

    mie una mi se pare EXCELENT

  25. mariusica on 26 November 2008 4:48 pm

    ok Dana o sa fiu foarte direct. Cati bani iti da taticu sau ce salariu ai tu de iti permiti asa ceva. Stiu ca nu e bine sa provoc lumea dar 120 de roni ieftin mi se pare o aberatie totala.

  26. mariusica on 26 November 2008 4:55 pm

    si inca ceva 15, 20 …sau cate coborari se pot face intr-o zi de weekend??? In Azuga unde nu e coada cu telegondola aia noua mai mult de 10 coborari nu stiu daca am facut intr-o zi. Ca mai mananci ceva, drumul Bucuresti Azuga si el te oboseste ca na te trezesti cu noaptea in cap sa nu ai trafic pe DN1, ca mai faci o pauza sa arunci o privire, ca incepator sau super meserias te lasa picioarele. In Predeal partie e usoara spre medie (exceptie doar partia de sub telescaun) dar nu cred ca poti intr-o zi de weekend in Predeal sa faci 15 coborari ( la teleschi se poate lejer). Pai stai la coada minim 20 de minute, la ora 12 cred ca ceva mai mult. Nu stiu, e o parere personala, poate altii chiar au picioare. In Valea Dorului poti face lejer 20 de coborari…acolo daca e partia incredibil de scurta.

  27. barbosa on 26 November 2008 9:37 pm

    Dana -felicitari pt 15 /zi in Predeal (daca -s mari de telescaun si pe sub el) dar atunci nu mai esti incepatoare !
    Mariusica - in Predeal -de la 9 (cand se deschide) pana la 13- 13 30 bagam 17 maxim dar SINGUR si cu nesimtire ( usor bagat in fata ) fara poze fara peisaj si cu ambitia unui mos de 40 ani si 110 kg ( in lupta cu el de acum 10-15 ani)
    in valea dorului esti chiar idiot daca te bagi in fata (sunt numai SKI-ori si oameni adevarati ai muntelui -pe multi ii vezi si pe vai si pana la 1 mai ,,tragand de ultima pata de zapada” si intra cam 28-32 dar nu am tras la maxim ( pe motiv financiar + prefer KARP)
    enoriasi -pt fiecare din noi 120 lei inseamna cu totul altceva -de la nimic la 20% din veniturile lunare
    IMPORTANT e sa ne vedem sambata……si sa avem pe ce ne da!!!!!!!!!

  28. mariusica on 26 November 2008 10:14 pm

    @ barbarosa si @dana

    Daca se poate asa…peste 15, 17 pai mai am de invatat si stau in banca mea. Asta cu bagatul in fata o evit ca….nu stiu nu prea imi place desi cei care stau la coada nu-s de cea “calitate”. Acu aveti si voi dreptate, am fost singur in Busteni si am dat la baieti anul trecut la inceputul lui martie (cred ca a fost ultima zapada pe partia Kalinderu, nu era nici dracu) si am dat si eu intr- o zi 15 coborari dar aia din Busteni e micuta rau (parca 1300 de m).

  29. Nick on 26 November 2008 10:41 pm

    Pana una alta, oameni buni, ce noutati mai aveti ref. la vreme/starea partiilor; a mai nins astazi? Am auzit ceva la radio de dimineata. Mergem week-end-ul care urmeaza?

  30. Rider Toma on 27 November 2008 12:00 am

    Azi a nins si a fost bine pe clabucet de sus pana jos

  31. dana on 27 November 2008 4:32 pm

    @rider toma

    inseamna ca is sanse sa ne dam okeiutz si sambata in predeal??

    stie cineva cum e partia la sinaia??
    marti cand am fost eu nu mergea cabina pana la 2000

  32. cosmin on 27 November 2008 6:37 pm

    A nins ieri “putin” in Poiana. Am citat sursa….

  33. cosmin on 27 November 2008 6:47 pm

    [i]UPDATE:[/i] Azi dupa-amiaza ningea pe Valea Prahovei (Azuga-Busteni) si in Poiana.

  34. Mephisto on 27 November 2008 9:43 pm

    Keep it updated please. Sa stim daca iesim in weekend undeva sau nu…

  35. p00pstar on 27 November 2008 10:55 pm

    Am fost azi in Poiana si a fost destul de bine. Ma asteptam sa fie cheala partia si plina de pietre. Dar baietii au batut-o bine, era si destul de frig. E posibil sa tina pana in weekend daca o bat in continuare…

  36. luci- schior de elita on 28 November 2008 5:24 pm

    URSUL PACALIT DE VULPE! inseamna a schia in statiuni ca : predeal, sinaia, poiana brasov, azuga, busteni ! 130 ron/zi , adica 32 euro/zi sa dai pe un abonament, e o tampenie, acelasi pret cat in austria numai ca: in austira, dau un exemplu, in landul SPORTWELT (in traducere landul Valea prahovei), acest abonament e valabil pt 270 lifturi ultradotate cu scaune incalzite, muzica , etc plus cei 849 km de partii de ski !!!!!!!!! la noi? hm?? cate partii avem? in ce conditii? cate cabine? cate telescaune??? deci, dragi romani, nu va lasati prostiti de miliardarii nostri care profita si de aceasta data scotandu-ne banii din buzunare fara sa ofere nimic ! Suntem luati direct fraieri ! Mergeti in austria si veti descoperi ca de banii aia va distrati cu adevarat si sunt binemeritati ! veti primi rasplata ! http://www.skigastein.at

  37. luci- schior de elita on 28 November 2008 5:30 pm

    apropo, ce? cum? sa skiez in romania? trebuie sa fiu nebun ! cu toti betivii pe partie? cu toti miticii care urla si sunt necivilizati? nu, multumesc frumos, in romania pe partiile neintretinute si cu atat vandalism provenit din partea bucurestiului, nu o sa schiez, mersi frumos, apropo, am mers o singura data in poiana si cand am vazut vedetele bucurestiului pe schiuri mi s-a facut rau, ce aere isi dadeau si ele habar nu aveau sa stea macar in pozitia schiorului pe schiuri, dar sa mai schieze….nu , mersi prefer Chamonix, Flachau, Tux, unde e liniste si bucurie nu tampiti ca romani care vin sa se dea mari si aici, la un capitol in care sunt afoni ! apropo, eu predau schiul alpin in austria de 8 ani !
    http://www.tux.at

  38. luci- schior de elita on 28 November 2008 5:43 pm

    apropo: uitati-va in a 3-a poza de la stanga la dreapta ! ce cauta aia fara schiuri pe partia de schi ????????? pai dragi romani, va rog frumos sa va civilizati daca ati acceptat primirea in UE !!!!!!!!!!

  39. dana on 28 November 2008 6:09 pm

    @luci- schior de elita
    mi se intampla sa pot da o fuga la munte in timpul saptamanii, de dimineata pana seara. merg evident pe valea prahovei pe partiile astea nenorocite de la noi.

    dar dupa ce am citit ce-ai scris, gata! s-a terminat!
    d’abia astept sa-mi iau elicopter , sa le dau dreaq p’astea d’aici si dau o fuga pe minunatele partii de care vorbesti. ca doar n-am sa ma mai las prostita de miliardarii mioriticii! bine k mi-ai deschis ochii!!

    dana - schior incepator (suna mai bine decat schioare incepatoare) ;)

  40. mariusica on 28 November 2008 7:28 pm

    eu zic sa de dam in tineretului ca e gratis si gata :)

  41. luci- schior de elita on 30 November 2008 5:19 pm

    DANA, imi pare bine ca deschizi ochii si alegi sa schiezi in austria de ex. unde nu e inghesuiala nici pe trafic auto, nici pe partii iti garantez; da-mi o adresa de email sau mess. daca vrei sa luam legatura, iti pot da o gramada de poze din care reiese ce spun, paaa

  42. dana on 3 December 2008 1:17 pm

    are cineva idee…se ma schiaza la predeal??
    sau la sinaia??

  43. mariusica on 3 December 2008 1:56 pm

    pe pietre :) si cu putin noroc pe iarba. Daca o sa fie asa o sa vedem ghiocei

  44. Luci on 8 December 2008 4:11 pm

    @Luci - schior de elita

    Si pe mine ma enerveaza miticii care habar n-au sa schieze si vin sa-si etaleze echipamentul ultimul ragnet, miliardarii care pun preturi aberante la transportul pe cablu si cei care isi dau cu parerea si fac recomandari din frumoasa Austrie.
    Am fost la schi in Austria si stiu ce ti se ofera acolo pentru aceiasi bani pe care ii dai in Romania. Numai ca uiti un singur aspect, drumul pana in Austria care necesita cam 2 zile -> varianta asta cam pica daca vrei sa schiezi in weekend.

    Asa ca noua, astora din Romania, ne raman statiunile astea cu bune si cu rele…

  45. Andy on 9 December 2008 12:41 am

    Salut pasionatii sporturilor de iarna . Ca sa vorbesc din proprie experienta , de snowboarder incepator , o sa va expun parerea mea despre partiile pe care am fost … pe Clabucet , aglomerat , galagie , atmosfera (pt cei care o doresc) , pe Sorica aproape la fel ca in Predeal , un pic mai bine …partia mai abrupta deci nu prea se baga lumea , la Cota 2000 in Sinaia …parfum …. ai loc , nu e aglomerat …doar frigul te cam demoralizeaza cat despre Kalinderu eu cred ca nu are rost sa o mentionez ….poate doar pentru partia de sanie care se afla sus …in rest … nu are rost s-o cobori … ah …si sa nu uit … eu merg de pe 22 pana pe 28 decembrie la Predeal ca acolo am gasit cazare cat de cat convenabila :) …. ce sa mai zic …. La Multa Zapda si sper sa avem parte de un o vacanta de Craciun alba :) …toate cele bune :)

  46. dana on 9 December 2008 2:37 pm

    intotdeauna capra vecinului a fost mai buna, mai grasa, mai frumoasa si a dat mai mult lapte. intrebarea mea este : ce putem face pentru capra noastra? in primul rand cred ca ar trebui sa o hranim mai bine.
    cat la suta din populatia austrie practica acest sport si de cand? nimic nu se schimba peste noapte. e adevarat la noi totul e mai scump.
    numai bagati austria in discutie sau oricare alta destinatie pentru schi. cati dintre noi putem merge acolo si de cate ori? nu ai concediu 4 luni pe an si nici nu ne dau banii afara din casa. ce schiezi doar 7 sau 14 zile in fiecare sezon?
    la noi a luat amploare acest sport in ultimii 4-5 ani si tot atunci multi au descoperit partiile din austia. de ce nu vorbiti de partiile din italia? se spune ca nu esti schior daca nu ajungi macar o data la dolomites.
    impotant este ce putem face si pentru capra noastra. e trist si nici mie nu-mi place, dar e adevarat.

  47. Bogdan on 9 December 2008 4:08 pm

    pai tocmai aici e buba…..noi nu avem capra

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.