2% mai mult pentru zapada

5 May 2011, by alb_ca_zapada

Cunoaste speram toata lumea povestea celor 2% redirectionati din impozitul pe venit. (pe foarte scurt, un mic procent din banii ce ar putea intra in gaura neagra a bugetului de stat pot fi redirectionati de fiecare dintre noi catre o cauza in care credem). Deci in primul rand nu lasati banii de izbeliste - c-o APSI, c-o fi SMURD, ciinii fara adapost ori copiii autisti, important este sa completati si sa depuneti declaratia.

Cine este APSI? Suntem aici pe siteul nostru, suntem cei care am realizat Micul Tratat despre Zapada, suntem cei din spatele demersului White Evenings. Planuri? Mari, evident:

  • cartografierea domeniilor schiabile din Romania
  • video-training in domeniul avalanselor
  • White Evenings 2011/2012
  • realizarea unui studiu privind siguranta pe partiile din Romania

Cu ajutorul vostru speram sa le indeplinim. Nu ramine decit sa descarcati formularul (230 - pentru cei care realizeaza doar venituri salariale sau 200 - pentru cei care au si alte tipuri de venituri), sa-l printati, sa-l completati cu citeva date si sa faceti un drum pina la Administratia Financiara (adresele din toata tara, pe siteul ANAF). Siguranta pe pirtii si sportul pe care il iubim merita efortul asta.

mai multe detalii:

Atentie, fiscul nu redirectioneaza banii decit daca formularul e corect si lizibil completat de mina si daca e depus pina pe 15 mai!!

Ah, si da, nu uitati, stati flexati! ;)

INSTRUCTIUNI/DETALII pentru cei care au o unica sursa de venit

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea să direcționeze doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul 2009 către o entitate nonprofit, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. 2% se aplică la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din câștigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din câștigul net anual din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe baza de contract, și orice alte operațiuni de acest gen. Aceasta donație nu costă nimic contribuabilul! Doar un formular de completat și depus la Fisc până la data de 15 mai 2010. Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă râmâne să fie încasată și gestionată de stat.

Puteți dona doi la sută (2%) din impozit către un ONG astfel:


Dacă sunteți salariat(ă), angajat pe bază de contract individual de muncă sau funcționar public sau dacă ați obținut venituri asimilate salariilor (indemnizația administratorului, indemnizația directorilor, asociaților unici, suma din profitul net, cuvenită administratorilor la companii/societăți naționale, remunerația primită de președintele asociației de proprietari, etc. art. 55 alin. (2)):

Descărcați Formularul 230

Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual și deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” (poate fi obținut gratuit și de la orice administrație financiară);

- Tipăriți formularul (1 pagină) în două exemplare;
- Completați ambele exemplare astfel:

Anul: 2010

I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI: nume, inițiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu

II. DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL, POTRIVIT ART.57 ALIN. (4) DIN LEGEA NR. 571/2003, se bifează căsuța corespunzătoare:
2. Susținerea unei entități nonprofit: Suma — se completează cu suma donată sau nu se completază, în situația în care nu se cunoaște suma care poate fi virată, organul fiscal va calcula și vira suma conform legii. Denumirea completă a entității nonprofit. Codul de identificare fiscală al entității nonprofit. Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit (formularul existent pe acest site este gata completat cu datele noastre).

III. Se lasă necompletat/se barează
- Semnați și depuneți personal formularul 230 completat de dvs. la registratura administrației financiare de care apartineți (unde aveți domiciliul sau unde locuiți efectiv), până la data de 16 mai 2011.
- Formularul se poate trimite și prin poștă, cu scrisoare recomandată, pe adresa administrației financiare  de care aparțineți (unde aveți domiciliul).
Adresele administrațiilor financiare sunt publicate pe pagina ADM. FISCALE.


The Prodigy dvdrip

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free