Burn the streets - Cum sa topesti un oras

10 March 2011, by alexosu

Nu e ca şi când Baia Mare ar fi dus vreodată lipsă de flăcări, jar, explozii sau orice alta formă de căldură radiantă. Maramureşul este fierbinte prin definiţie, doar că de data aceasta a fost altfel. Burn The Streets a turnat gaz pe un foc ce mocneşte sănătos de ceva timp şi e foarte bine aşa!Cu sprijinul sponsorului principal Burn clubul sportiv five-O, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Baia Mare a reuşit să pună în practică ce îşi propusese de mai multă vreme: să aducă muntele la Mahomed, adică sa ridice un set-up de jibbing în perimetrul urban, acolo unde-i este locul. Astfel, cei nefamiliarizaţi cu jibbing-ul pot înţelege mai bine că glisadele pe tevi şi pe box-uri, drop-urile de pe structuri artficiale şi utilizarea în sens creativ a tuturor elementelor din set-up nu sunt nici nebunii ori acte de curaj gratuite, ci lucruri pozitive şi modul de viaţă al unor oameni care pun în primul rând suflet în ceea ce fac.

Setup-ul este descris cel mai bine de cuvintele şi mai ales acţiunile riderilor străini invitaţi. Astfel, brigada de sloveni şi de croaţi a nimerit la sosirea în Baia Mare exact în parcarea de lângă parcursul competiţional Burn The Streets şi nu mică le-a fost uimirea când au dat ochii cu el. Au zbughit-o în hotel, s-au echipat una-două şi s-au năpustit asupra ţevilor şi a box-urilor încă de cu seară, pentru a se putea bucura cât mai mult de elemente într-un nightsession fierbinte. De fapt, toţi riderii străini au ţinut să felicite organizatorii pentru set-up, mărturisind că nu se aşteptau ca el fie într-adevăr la fel de promiţător cum arăta în imaginile uploadate pe internet şi că este fără doar şi poate unul dintre cele mai bune parcursuri pe care le-au vazut până acum în numeroasele lor turnee pe la concursurile din Europa Centrală. Venind de la personaje de un asemenea calibru, aceste afirmaţii sunt un important vot de încredere pentru Burn The Streets.

ÃŽn ziua concursului ostilităţile s-au desfăşurat la foc continuu în mijlocul a mai bine de 1000 de oameni, pe ritmurile straÅŸnice impuse de DJ Silent Disciple, care i-a Å£inut ca pe jar pe concurenÅ£i ÅŸi pe spectatori deopotrivă. ÃŽn cadrul calificărilor, trei dintre străinii ce nu figurau pe lista de invitaÅ£i, Gerald Fuchs (Austria), Andras Ajtai (Ungaria) ÅŸi Andrej Maricic (Slovenia), ÅŸi-au câştigat lejer un loc în finală, alături de autohtonii Elöd György (Sfântu Gheorghe) ÅŸi de Adrian Pop, zis ÅŸi Plopu’ (BistriÅ£a). Freeskierii au Å£inut ÅŸi ei ÅŸtacheta sus, în prim plan situându-se Florin Mirescu a.ka. Tata Extrem, alături de style master Găvo cu flow-ul inconfundabil ÅŸi de tehnicianul Ghitzucă Avram cu ale sale switch-ups pe Å£eava principală. Câştigătorul a fost totuÅŸi fiul rătăcitor al familiei Extrem, adică Åžtefan Mirescu, care s-a bucurat nespus de rezultatul obÅ£inut.

La snowboarding treaba devine spinoasă, fiindcă riderii invitaÅ£i, în special cei străini, au impus un nivel de trick-uri nemaiîntâlnit la vreo altă competiÅ£ie de jibbing din România. Acest lucru i-a fost evident ÅŸi MC-ului, care cu greu le-a făcut faţă combinaÅ£iilor în cascadă livrate de rideri. Exact din acest motiv este redundant să vorbim despre trick-uri. Montajele video post-eveniment vor fi mai mult decât edificatoare. Astfel, Bazsi Takacs a dat-o pe tehnică ÅŸi dibăcie, ca un adevărat sniper al concursului, Gerald Fuchs a plusat cu execuÅ£ii fluide, iar Nejc Ferian a excelat în cele din urmă la toate capitolele,  deÅŸi ÅŸi-a început cu stângul finala. ÃŽn timpul acesta, Rudi Janda a furnizat ghetto steez autentic ÅŸi a fost în mod clar favoritul publicului, în special cu execuÅ£iile sale aeriene din pole-jam. Matic Zavodnik, Andrej Marincic sau Vid Baric au avut ÅŸi ei prestaÅ£ii demne de un concurs de top, deci ne ridicăm pălăriile ÅŸi în faÅ£a lor. Dintre localnici s-au remarcat îndeosebi Bobo ÅŸi Plopu’ cu trick-uri complexe ÅŸi de o calitate absolut onorabilă pentru nivelul impus de musafirii de afară.

Locul întâi a fost ocupat de Nejc Ferian, poziÅ£ia a doua i-a revenit calificatului Gerald Fuchs, iar treiul a fost adjudecat pe merit de Bazsi Takacs. VlăduÅ£ “Mii-De-Euro” Voinescu a fost desemnat “Best Romanian Talent” ÅŸi ÅŸi-a însuÅŸit premiul special al concursului. Big Ups!

Fast-forward către ceremonia de premiere şi implicit petrecerea unde DJ Grand şi acolitul său DJ Hightower au copt participanţii până târziu în noapte cu groovy-jazzy-funky şi o garnitură de hip-hop exquisite. Cu alte cuvinte, party ca la Baia Mare, cu flacără, energie, voie bună şi deja tradiţionalele fete simpatice. Cum altfel?

Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să le mulţumim încă o dată tuturor celor care au contribuit la organizarea Burn The Streets, în frunte cu vajnicii constructori şi shaperi, şi să ne bucurăm pentru următorul eveniment organizat în Maramu. Respecte!

Maximilian Munteanu pentru brigada five-O.

Nota redactiei: Nu prea publicam comunicate de presa, dar de data asta e un pic altfel, dupa cum singuri va puteti da seama :). Thanx Maxi.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free