Trip report - Livigno (Italia)

20 January 2011, by alexosu


Amicul Mirel a bagat o iesire de inceput de an la Livigno. Cum a fost puteti citi in randurile de mai jos.

Am planificat iesirea la Livigno inca din octombrie si tot sovaiam daca sa mergem cu masina sau cu avionul.Borsul de peste mancat, si la dus si la intors, langa Szeget (GPS: N: 46° 18,210′ E: 20° 04,322′) mi-a confirmat ca am fost foarte inspirati cand am ales sa mergem cu masinile. Daca aveti drum spre Szeget, neaparat trebuie sa va opritit pe a manca borsul mixt de peste: este cel mai bun din lume.

Vineri dimineata, am plecat din Bucuresti cu destinatia Livigno, unde am ajuns sambata seara, dupa un popas de o noapte in Budapesta. Traseul a fost cam asa: Ungaria-Austria-Germania-Austria-Elvetia-Italia. Accesul in Livigno, dinspre Elvetia, se face prin tunelul Munt la Schera. Tunelul are o singura banda de acces, iar programul tunelului este diferit sambata fata de restul saptamanii, deci ar fi bine sa va interesati din timp de programul de funtionare. Tranzitarea tunelului costa 35 euro, dus-intors.

Pana sa ajungem la hotelul de unde trebuia sa ridicam cheile apartamentului care urma sa ne fie casa pt urmatoarele 7 nopti, am facut un mic ocol pentru a-mi cumpara skipass si clapari. Skipass-ul a costat 160 euro pe 6 zile, ieftin in comparatie cu media altor statiuni din Europa si infinit mai ieftin decat in Romania.

Livigno este un orasel destul de intins, situat la 1800m altitudine, care are doua domenii schiabile: Caruselo 3000 si Motolino, de-o parte si de alta a orasului. Tot in Livigno veti gasi cel mai mare snowpark din Italia - totodata unul dintre cele mai bune din Europa.

Noi am ales sa schiem 3 zile pe Caruselo 3000 si 3 zile pe Motolino. Prima zi a fost cam innorat, insa partiile f. bine preparate si vinul fiert au facut sa avem o zi de schi grozava. A doua zi a fost ceva mai insorita: de data asta n-am mai explorat tot muntele, ci am mers mai mult pe partiile care devenisera preferatele noastre dupa prima zi.

A treia zi a fost cea mai emotionanta pentru mine, pentru ca a nins toata noaptea si am putut sa-mi scot JJ-urile la zapada. Cu un zambet larg pe fata, m-am zbenguit toata ziua printre brazi si pe unde era zapada mai mare.

Ziua 4: am mers sa schiem pe Motolino unde, spre deosebire de Caruselo 3000, partiile sunt mai late, mai abrupte si mai libere. Din pacate, a fost cea mai calduroasa zi a sederii noastre la Livigno, iar pe anumite partii zapada se inmuiase.

Ziua 5 a fost una cu vant fOARTE puternic, dar, una peste alta, s-a putut schia in conditii ok. Mai ales ca am reusit sa gasim zone ale muntelui unde vantul nu batea deloc.

Ziua a sasea si ultima a fost cea mai buna. Si, desi eram foarte obositi, am schiat cel mai mult. Probabil si pentru ca stiam ca in Romania nu prea este zapada si vom regreta mult zapada din Livigno.

Cam asta a fost iesirea la Livigno, o statiune unde cu siguranta voi vrea sa revin. Galerie foto completa aici.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free