summer4winter - ssst, Aravis!

13 August 2010, by alb_ca_zapada

Am plecat din zona Chamonix nu foarte convins ca este destinatia ce ne trebuie pentru initiativa SKI WITH US. Are orasul asta in el ceva de Predeal-Poiana-gen care parca-parca ne obliga sa ne indreptam privirea spre alte zari. Pe de alta parte insa exista acolo Argentiere, exista muntii fantastici, exista acel “je ne sais pas quoi” care ma atrage pe mine si pe altii ca mine.

Cu indoiala asta in suflet am plecat catre zari necunoscute. Am invirtit cutitul lui Rahan si am ales o sosea ingusta care avea un indicator amarit dar promitator - “Rute des Grande Alps“.

Nu o sa ma leg acum de frumusetile zonei, nici de ceea ce inseamna dpdv turistic Haute Savoie, nici de oamenii pe care i-am intilnit, nici de soseaua in sine care te duce poate prin cele mai frumoase locuri ale Frantei de la Chamonix/Geneva pina la Nisa. O sa povestesc nitel despre o revelatie, o revelatie care a inceput imediat ce am trecut pasul Colombiere, intr-o localitate despre care n-am auzit vreodata (si nici vreunul dintre voi poate).

Asadar, dupa atmosfera de mall din Chamonix, micutul Chinaillon cu mirosul sau de iarba proaspata, cele citeva casute cu flori la balcoane si instalatiile ce urca-n sus pe un versant nordic mi-a parut ca are ceva din Tarimul Promis. Putin uluit (sau poate prea imbicsit de turismul acerb pe care-l traisem in ultimele trei zile) hotarasc sa studiez zona, sa ma bucur putin atit pe mine insumi si poate si pe altii ;)

Mai concret, citeva mici hoteluri de 2-3 stele, multe-multe chalett-uri care particulare care scoase la produs, un “residence” mai fitzos, citeva magazinase si trei telescaune care pleaca din buza balconului tau. Ce este interesant aici e ca totu-i foarte titirit si french-style, ca foarte multe hoteluri au terase si camere cu orientare sudica catre muntele din fata (nimic mai frumos decit sa iti dezmortesti dimineata oasele intr-o baie de soare si sa ai in fata ochilor intreg domeniul schiabil). La fel de interesant e faptul ca totu-i foarte aproape, ca de la scaun pina la hotel, de la hotel la market, de la market la barul lui Antoine sint tot 2-300m.

Citeva cuvinte si despre domeniul schiabil, pe scurt insa caci date mai multe decit pot eu sa dau are insusi Internetul.

Avem acolo 4 zone reunite intr-un domeniu vast - Aravis (da, stiu, rimeaza cu “de vis”).

  • Cele patru sint: Grand Bornard (din care face parte si Chinaillon), Clusaz, Manigod, St Jean de Sixt
  • Ultimele trei sint unite prin instalatii iar legatura cu Grand Bornard se face prin autobuz/sosea
  • Altitudine maxima a instalatiilor 2600m (La Balme cu o priveliste breathless catre Mt Blanc)
  • Domeniu offpiste senzational, intalatii bine dispuse, snowpark zica-se de exceptie
  • Buna pondere a dificultatii pirtiilor - cite ceva pentru fiecare
  • In toata zona se pare ca se schiaza si in conditii precare de zapada datorita zonelor extinse cu iarba
  • domeniul face parte din candidatura orasului Annency la JO de iarna 2018. Candidatura cu succes probabil, asa ca sa ne grabim zona ramine ceea ce este acum (o sa va povestesc miine despre La Plagne si celelalte odiosenii intimplate datorita olimpiadelor de la Albertville)

Cam gata cu descrierea si laudele, daca mai zic multe de bine dati cu totii navala :) Vestea buna este ca am avut discutii intense in zona si sint mai mult decit incredintat ca vom avea acolo o etapa de poveste pentru proiectul nostru, SKI WITH US (evident, cu tagline-ul “is just about the fucking fun”).

Asadar stam flexati si tunati - in urmatoarele saptamini venim cu detalii despre ceea ce, speram noi, va fi o noua destinatie de vis pusa in scena de echipa derdelus.ro. Ceea ce va dorim si dvs, Bogdan’s out inca 2-3 zile ;)

NOTA: poze in curind; inca mai butonez la iPhone-ul care tine loc pt moment de aparat de fotografiat


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

3 Raspunsuri la “summer4winter - ssst, Aravis!”

  1. clumsybat on 15 August 2010 6:30 pm

    Atunci asteptam cat mai repede oferta de iarna !

  2. alb_ca_zapada on 16 August 2010 9:07 am

    se lucreaza, se lucreaza ;)
    incercam sa gasim cea mai buna combinata perioada/transport/traseu/locatie/etc

  3. Anonymus on 17 August 2010 7:49 pm

    visati in conntinuare baietii,ha,ha,ha!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free