Cupa Malinului - final cut

31 May 2010, by alexosu

Dupa doua incercari nereusite din motive de siguranta si de vreme, sambata planetele s-au aliniat si Cupa Malinului a putut avea loc, desi nu fara emotii.

Sezonul 09/10 a fost unul foarte imprevizibil, iar finalul nu a fost altfel. Vremea a fost instabila si nu prea s-a potrivit cu prognozele. Sambata se poate spune ca am avut noroc pentru ca, in ciuda prognozelor care anuntau ploaie toata ziua, ploaia a aparut abia pe la ora 14.00. Dar ce ploaie! O parte din concurenti (inclusiv subsemnatul) si organizatori s-au intersectat cu ruperea de nori. Din fericire dupa Poiana Costilei, atlfel descatarea saritorilor si coborarea prin padure de la Hornul Pamantos pana in Poiana Costilei ar fi fost un cosmar.

Concurentii au venit din Cluj, Bucuresti, Sibiu sau Baia Mare (aproape 1000 de km dus-intors). Am ajuns la telecabina pe la 8.50 si deja era coada. Am reusit sa ajungem pe la 10 la Babele, am reluat procedura de inscriere si am pornit catre Costila. In Busteni se anunta o zi calda de vara, dar pe platou lucrurile deja incepeau sa se schimbe - valuri de ceata alternau cu momente de soare puternic.

In jur de ora 11.30 s-a dat startul, dupa ce concurentii si-au ales fiecare linia de plecare. La Malin esentiala e, din punctul meu de vedere, prima parte. Sunt 3-4 variante de pornire, dupa care 90% din coborare se face printr-un canion. La al doilea post de arbitraj mai era o bifurcatie, dar cam asta a fost singura variatie.

Cele mai spectaculoase intrari au fost ale lui Dodo (locul 1 snowboard baieti) - prin firul secundar la Malinului, Adi (locul 1 schi baieti) si Kiks (ghinionistul concursului, a cazut dupa ce rezolvase ce era mai greu). Ambii au pornit cam din aceeasi zona - intrarea in firul vaii cu un drop de pe stanca de langa cornisa. O intrare frumoasa a avut si Vio, dar si-a pregatit o idee prea mult saritura peste o stanca si a pierdut din fluiditate. Catalin (castigator anul asta la Inferno) ar fi punctat si el mult mai bine, dupa o intrare foarte reusita, daca nu ar fi pierdut controlul putin dupa aterizare.

La fete, Sonia (locul 1 snowboard) si Diana (locul 1 schi) au facut senzatie cu un stil foarte agresiv, dar curat si in control total. De altfel ambele au terminat cu punctaje foarte bune cu care ar fi prins locuri de top5 la baieti. Diana a si fost cautata insistent pe listele de baieti de catre arbitrii de la posturile inferioare.

In rest, cel mai mult a contat fluiditatea. A fost criteriul cel mai urmarit de arbitrii, asa cum au si anuntat la inceputul concursului.

In ciuda zapezii bune, numarul de participanti a fost mai mic decat la editiile din ultimii ani. Sunt multe explicatii - cele doua amanari, prognoza meteo, faptul ca e aproape iunie si putina lume se mai gandeste sa scoata schiurile samd.

Premierea s-a facut la Gura Diham, de data asta in chioscul de langa cabana din motive de ploaie. Adi, castigatorul de la schi, a primit o pereche de schiuri Movement, iar ceilalti haine si accesorii de la Movement, Horsefeaters si Dragon Aliance.

Trecand peste concurs, sentimentul predominant a fost de distractie cu prietenii. E fun sa schiezi in iunie in pantaloni scurti sau sa faci fata privirilor curioase ale oamenilor care nu inteleg ce e cu echipamentul de schi. E si mai fun cand treaba asta se intampla cu oameni misto, care se simt bine impreuna. Conteaza mai putin clasamentul, numarul de puncte sau arbitrajul. Cupa Malinului are locul sau bine stabilit si totul e bine asa cum e.

Cam asta e povestea Malinului din acest an. Incepem pregatirea de vara si stam flexati pentru sezonul viitor. Nu mai e mult.

Lista castigatorilor, pe care ii felicitam din nou.

Schi fete

1. Diana Chiuzbaian     
2. Sonia Dragan    
3. Ileana Pantu

Schi baieti



1. Adrian Stramaturaru     
2. Mihai Iancu     
3. Daniel Ignatescu

Snowboard fete



1. Sonia Nicolau
2. Sabina Vasilescu

Snowboard baieti
1. Dodo Gabor



2. Viorel Corbu
3. Vlad Voinescu

Rezultatele finale si complete aici.

Video credits: Diana (multumiri pentru publicarea filmelor!).

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

28 Raspunsuri la “Cupa Malinului - final cut”

  1. alexosu on 31 May 2010 11:52 am

    Un comentariu despre evolutia personala.
    http://www.youtube.com/watch?v=bJI5RSDGaz4
    In general evit sariturile sau dropurile. Nu ma simt prea sigur pe mine, mai ales in conditii de zapada grea. Asa ca am incercat o linie mai tehnica - planul era sa trec cat mai repede, mai fluid si mai controlat printr-o zona cu zapada putina, iarba si ceva bolovani si in maxim 4 viraje sa ies din prima parte, sa pastrez viteza pana la al doilea post de control, urmand sa ma odihnesc putin in canion si apoi sa dau gaz din nou.
    Parea destul de simplu, dar… Nu mi-am pregatit suficient de atent intrarea, am ajuns cu jumatate de metru mai jos decat unde planuisem si a trebuit sa ma opresc ca sa ma prind daca trebuia sa mai cobor sau sa fac traversarea spre stanga. Deci adio fluiditate. Am inteles ca nu voi mai avea vreo sansa la podium, asa ca nu am mai fortat.
    Putin frustrant ca mi-am decis soarta dupa numai 3 viraje.

  2. alb_ca_zapada on 31 May 2010 1:22 pm

    eu nu am ce consideratii asupra evolutiei personale sa fac, in schimb fac ceea ce tot fac de citiva ani: intreb de ce concursul asta se tine in luna mai…. de ce din moment ce vaile sint ultra-cunoscute de respectivii participanti, expertiza in domeniul sigurantei si avalanselor exista (ar trebui doar impliccati putin niste oameni care stiu cu ce sa maninca zonele si treburile astea) iar pe plan mondial toate manifestarile de gen -fie ele concursuri de freeride sau prietenesti de tip derby- se tin in per martie-aprilie.

    da stiu, iar am deschis cutia pandorei si voi fi interpelat la modul cunoscut.

    si totusi, just asking….

  3. kiks on 31 May 2010 1:41 pm

    3 viraje, dar au curs frumos! am prins ceva din run-ul tau cu POV-ul si arata bine.

  4. alexosu on 31 May 2010 2:18 pm

    Din cate stiu, Radu a facut un sondaj in care lumea zicea ca e bine asa cum e - mai/iunie.
    Personal am o problema cu sondajele in principiu, pentru ca din formularea intrebarii poti sa manipulezi foarte usor raspunsul, chiar si involutiar.
    Evident ca evolutiile oamenilor sunt mult sub nivelul maxim, si de aici si concursul are un nivel mediu mai scazut decat daca s-ar tine in martie/aprilie.
    Dupa toate discutiile de anul trecut - si publice si private, am ajuns la concluzia ca Malinul e pe principiul take it or leave it. Deci Malin e acel concurs care are loc vara pe o vale neprietenoasa din Bucegi in care vin oamenii care viseaza la zapezi mari. Si aia e. Ar fi multe de criticat, daca as lua concursul la detaliu, dar asa cum ziceam si in articol, Malinul e genul de concurs in care conteaza mai mult ca te dai, si mai putin ca e concurs.
    Anul asta au fost ceva concursuri in perioada martie-aprilie, deci calendarul se ocupa frumos. Daca vor si avea continuitate, atunci lucurile merg bine.

  5. kiks on 31 May 2010 2:41 pm

    daca ar fi mai devreme de mai, nu l-as prinde nici pe asta!

  6. Dragos on 31 May 2010 3:27 pm

    haide mai albule, iar te tii de shotii… :))
    Pui intrebari la care stii si tu bine raspunsul. Ai vazut pozele de la avalansa de pe 24 aprilie ? Ai vorbit cu Bubulu si cu Danut Nicolae, care ar fi putut fi luati ?
    Sunt cornishele alea care ar trebui “bombardate”. Cine sa o faca ? Mai ales intr-un loc care nu are nici o legatura cu ceea ce intelege lumea larga prin cuvantul “schi”. Aduci tu dinamita ?? :))
    Las-o asha, ca-i foarte bine. Pana la anu’ te faci si tu bine, o sa vii cu noi si o sa ne simtim bine cu totii.
    Pentru imbunatatirea concursului io mai degraba as propune sa stea lumea pana a doua zi, sa tragem si un party dupa premiere :)))

  7. alexosu on 31 May 2010 3:42 pm

    Varianta cea mai misto pentru un concurs de freeride e, asa cum vorbeam si cu mester Kiks, sa dai un interval de o saptamana in care astepti ziua AIA. Si aia e.

  8. alin on 31 May 2010 6:30 pm

    Alexosu a scris perfect, Cupa Malinului nu e un concurs total de freeride ci o ultima iesire pe schiuri/placi cu multi prieteni si o atmosfera deosebita. Ce a facut Mihai la Sinaia e singurul concurs cu adevarat de freeride, speram sa apara ceva serios si la Balea, dar la Malin e frumos sa ne luam ramas bun, sa coboram valea asa cum putem si sa plecam acasa cu un zambet pe buze. Anul acesta a fost un ranjet pana la urechi :).
    @Alb: e nebunie curata sa duci oamenii in martie sau aprilie pe Valea Malinului, mor pe capete asa cum au murit pe Morar la concursul de schi de tura.
    Si inca ceva, e bine ca se organizeaza Malinul, nu trebuie sa dispara si asta tine doar de noi.

  9. alb_ca_zapada on 31 May 2010 10:48 pm

    ok, daca e actiune comuna de agatat schiurile in cui, e ok… dar mai lasati-ma cu pericolele astea care pindesc la tot pasul, cu mortii, cu tot tam-tam-ul asta care ne face pe noi speciali ca ne dam p-acolo.
    malinul nu e o vale mai periculuasa decit alte vai de prin alpi pe care ai lor se dau de zeci de ani si pe care ne dam si noi fara sa ne ridicam statui pt asta.

    pina anul trecut au circulat prin trenurile sageata albastra niste pliante in care turistilor li se recomandau pirtiile cerb, caraiman, etc. era asta periculos? stiau oamenii unde se duc? eu cred ca astea-s realele pericole, daca ma-ntelegeti cum ar veni. gen.

    (respectivele pliante au fost retrase in urma demersului initiat de noi si continuat de romania libera. iar in domeniul sigurantei si a educatiei preventive cred ca derdelus.ro si APSI au facut treaba mai multa decit orice alta entitate. contraziceti-ma va rog, pregatesc argumentele).

  10. Pe Malin si la Malaiesti | Zile si Nopti pe Munte on 1 June 2010 10:44 am

    [...] seara eram hotarat la maxim sa particip si eu macar o data in viatza la evenimentul de pe Valea Malinului. Plec impreuna cu Marius, Iulia, Adi si Emilia care urmau sa ma lase la cabina, pt. ca ulterior sa [...]

  11. Bubulu on 1 June 2010 4:40 pm

    Hai sa ma bag si eu putin in seama cu date concrete. Am coborat Malinul de ceva ori, inclusiv de cateva ori in ianuarie si februarie sau chiar decembrie (pana in canion). In afara de luna mai, Malinul este datorita topografiei una din cele mai riscante vai de coborat in ,,conditii de iarna,, de ce ?
    -structura vaii este de canion-orice lavina cat de mica se canalizeaza pe fir iar posibilitatile de evitare sunt EXTREM DE REDUSE.Avalansele de pulvar sunt impresionante (vezi avalansa care a rupt la sfarsit de martie 2007 padurea de la confluenta cu Cerbul, copaci de 30 cm diametru).Sau avalansele care se pot observa iarna dupa ce ai coborat Cerbul, la confluenta.
    -In partea de jos esti expus firului Scorusului, care poate da nastere la avalanse neasteptate si extrem de puternice.(vezi avalansa din aprilie 2010).
    -Iarna am obsevat curgeri de zapada de dimensiuni importante chiar si din zona de perete dintre firul principal si secundar.
    -Daca nu este zapada multa deobicei este gheata LUCIE in perioada ian.-martie. (vezi februarie 2008-tura cu raideri de la Movement team Elvetia), cand au ezitat sa coboare si oameni nu erau chiar neica nimeni.
    -Din profile executate in timp, in 80% din cazuri valea prezenta in perioada ianuarie-martie -structuri de placa de vant extrem de instabile. (cine nu crede ii pot arata diagramele de la sondaje).
    Am coborat Malinul de cateva ori in pulver mare,1-1.5m, impreuna cu Grasu, pot sa spun ca am ramas cu amintiri extraordinare dar si cu frica pe masura…(pulver nins fara vant, EXTREM de rar).
    Organizarea unui concurs in perioada ianuarie-martie-ESTE FANTEZIE, daca tii cat de cat la securitatea participantilor.
    Din ce am vazut in zona La Grave se organizeaza Derbyul in aprilie DAR valea ,,Vallons de La Meije,, este un fel de Balea de 10 ori mai mare, iar ,,l’itinéraire est libre à l’exception du passage au col des Ruillans et à l’exception des couloirs Trifides, interdits.,,-TRIFIDELE sunt niste culoare inguste asemanatoare Costilei,sau Malinului (evident cu diferenta de 10 grade la panta), unde nu prea ai cum scapa daca pleaca o avalansa.Deci nici in Alpi nu se organizeaza concursuri ,,de iarna ,, in zone de tip Malin.
    La Balea da ..e alta poveste acolo poti face concursuri adevarate de freereid. Chiar si la Sinaia la o scara mai mica.
    In Bucegi poate doar valea Cerbului se poate preta la organizarea unui concurs serios de freereid. DAR…spun doar POATE …Anul acesta Mita a vrut sa organizeze un concurs pe Cerb insa conditiile au fost tot timpul in perioada ianuarie-martie PERICULOASE din punct de vedere al stabilitati zapezii (pe baza de sondaje nu de vorbe).
    Acum din experienta pot spune ca Bucegi sunt mult mai periculosi din puct de vedere al stabilitati zapezi decat in Alpi in conditii de iarna, datorita VANTULUI si structurii de platou care creaza in zapada structuri de placa de vant, putine fiind zilele cu pulver nins fara vant care sa asigure conditii de securitate decente.
    DISCUTIA DE FATA SE REFERA LA SITUATIA PE VAII IN IANUARIE-MARTIE,ADICA IN CONDITII DE IARNA.

  12. ion trandafir on 1 June 2010 10:21 pm

    hm…in orice anotimp pe malin nu o sa se tina un concurs de freeride indiferent de starea zapezii sau eforturile organizatorilor …ptr ca nu e nimic de dat, ptr ca juriul vede putin, ptr ca evacuarea accidentatilor este in afara oricaror norme de siguranta(in afara de heli care nici ala nu are unde ateriza k lumea).

    cupa malinului fatza de un concurs de freeride e un fel de eurovision pe linga monsters of rock; si trebuie lasat in formula asta. produce o emulatie deosebita, e o traditie frumoasa si multa lume care prefera sa se dea la chill…
    sanatate tuturor

  13. emulatia popescu on 2 June 2010 7:44 am

    eurovision? poate: http://tinyurl.com/26b34ty

  14. john on 2 June 2010 11:14 pm

    subscriu la dl. Ion care stie ce spune avand in vedere experienta sa…cred ca un concurs de freeride se poate tine lejer la Balea, unde poti alege mai multe linii spectaculoase si unde “arbitrii” pot vedea tot ce se intampla…

  15. kiks on 3 June 2010 12:18 pm

    mai baieti si fete, am senzatia ca vi s-a alterat perceptia de cand n-ati mai vazut zapada! Sau chiar isi inchipuie cineva ca ecoul malinului ar avea ceva in comun cu un contest de freeride de-adevaratelea? asemenea comparatii si paralele chiar nu-si au rostul. Malinul e de bifat in primavara inainte sa ne dam ceara de conservat pe skie si sa scoatem biciclete, boarduri fara prefixul “snow” si cine stie ce angarale mai avem prin ograda.
    Fac o paranteza si ma adresez aici in special lui alb ca zapada: Armada skis RO, avanddu-l in echipa pe cel mai valoros skior de BM din tara, n-ar putea beneficia oare de consultanta lui in organizarea unui eveniment pe care inteleg ca si-l doreste multa lume?

  16. alb_ca_zapada on 5 June 2010 4:02 pm

    mai oameni buni, eu am fost mereu partizanul clarifificarii situatiei. am mai spus-o, o s-o mai zic: evenimentul asta desfasurat in locatia si la data respectiva nu poate fi numit concurs de freeride/whatever. d-asta am zis ca se pozitioneze mai clar ca serbare cimpeneasca, derby, cupa… si odata cu asta sa dispara si perceptia de extrem aferenta (sa nu-mi spuneti ca nu-s multi care pretind ca se duc la concurs de extrem).

    totodata, eveniment de final de sezon fiind, tot nu-i sta bine (zic eu) acolo la limita dintre mai si iunie… aprilie ar fi mult mai indicat… si nu-mi spuneti ca nu se poate gasi o zi fara a fi atit de periculoasa cum povesteste bubulu… se duc organizatorii joi-vineri, testeaza zapada si anunta lumea. hai ca nu-i greu, trebuie doar nitel mai mult efort.

    cit despre concursul mult dorit de FR/BM eu cred ca incet-incet lucrurile se vor misca. exista deja contest-ul din sinaia, mai se intimpla si pe la balea ceva in sensul asta, mai sint planuri pe v cerbului… plus c-am mai auzit si pe altii discutind despre chestii asemanatoare.

    din cite stiu eu Armada si-a manifestat intentia de a sustine Cupa Malinului dar au fost refuzati. asa am auzit, nush daca o fi foarte adevarat…

  17. Radu on 5 June 2010 10:25 pm

    albule, chiar ma enervezi. N-ai zi tu anul trecut, citez “Cit despre sponsorizarea Armada mi-e teama ca vestile sint proaste: promovarea si pozitionarea evenimentului nu intrunesc criteriile de asociere cu brandul Armada. that’s it, that’s all. ;)”
    Apoi ai sapat concursul cat ai putut: ai vb cu Ion anul trecut sa nu se bage ca arbitru, ai postat un articol anti unul dintre sponsori http://www.derdelus.ro/2009/05/22/forban-resort-by-com-nico-serv/ si mai stii tu si altele …

    Iar cu ideea de mai devreme ce sa iti mai zic…daca dupa tot ce ti-a zis bubulu tot mai ai neclaritati, eu nu mai am comentari.

    Da nene un tel daca ai o problema, ti-am mai zis. Nu fa show off din derdelus.

    @alex: 10x pt articol

  18. Radu on 5 June 2010 11:08 pm

    Anyway, de la anul o sa introducem pachete minime de sponsorizare. Cine e interesat poate deveni partener. Sau te refereai la atfel de sustinere?

  19. ion trandafir on 6 June 2010 8:32 am

    va dati in cap degeaba. mai bine beti un suc si va lamuriti
    bogdan coman nu mi a sugerat sa nu arbitrez anul trecut. divergentele au fost doar intre voi doi si ar fi mai bine poate sa le rezolvati personal pentru a nu aparea interpretari false.

  20. Ola on 6 June 2010 12:36 pm

    E pacat sa se subaprecieze un asemenea eveniment, care in sufletul multora dintre noi, inseamna maximul a ceea ce putem face. Adicatelea e Everestul sportului alb pentru noi si e frumos, pentru ca e din suflet si numai oamenii buni traiesc prin suflet. Asa ca asocierea unui atare eveniment cu o partida campeneasca este cel putin deplasata, e extremul omului obisnuit… Daca sunt alte standarde, anunta-ti-ma si pe mine cand vom avea un concurs de freeride adevarat, ma bucur ca avem un maestru adevarat, aparut din neant si in ciuda dezavantajului terenului,produs din munca pura si talent, care ne reprezinta cu cinste. Big up Ion! In ceea ce reprezinta Romania pe harta FR BM, ea nu exista. O sugestie e si Turul Ciclist al Italiei, in etapa din nordul Italiei, cine s-a binoclat la teveu, puteau vedea rutierii trecand prin zapada taiata in iunie, iar zapada depasea pe laturi inaltimea unei dube de marfa mijlocie, adica peste 2m-2m juma>. Cam asta e ideea cu concursurile de freeride si calitatea competitorilor de acolo. Un copilas italian, chiar netalentat, care are pauza de schi de 2 luni, va bate la fund orice schior agresiv nascut in Romanica care schiaza maximum 4 luni pe an. Prin urmare, iti trebuie si conditii si practica, iar concursurile de freeride din Romania nu vor fi la nici unul dintre capitole acolo unde trebuie, singura noastra sansa este in exportul si sustinerea talentelor noastre in afara nu inauntru. Cam asta e realitatea.

  21. alin on 6 June 2010 3:58 pm

    Se pare ca problema e la alb. Toti sunt ok cu acest concurs, nimeni nu il considera un etalon in materie de freeride dar e acea intalnire frumoasa care incheie sezonul pe o vale superba. Si sunt multe linii interesante, poti sa te uiti la youtuburi.
    De ce nu te implici in organizarea unui concurs, de preferat la Balea si sa aduci ceva nou pe derdelusul romanesc?

  22. Brejnev on 6 June 2010 10:09 pm

    @ alb_ca_zapada o bere pentru filmu asta ;)

    http://vimeo.com/11662733 ARMADA 2010 TEAM EDIT

  23. barbosa on 7 June 2010 7:37 am

    dau si eu cu parerea , ca n-o fi foc ! Atentie, apar tineri ce nu au coborat o vale dar isi doresc asta .Cum ar arata 2-3 de 20 de ani ,chiar si f. buni schiori ,ce se dau pe Malin, sa zicem pe o zi cu ceata ,si nu fac la dreapta ,in sus , unde trebuie sau mai rau la coborarea pe picioare au o problema la saritoare ??Fie si numai pt atata lucru si merita concursul asta ORGANIZAT !Pt ca daca-i ORGANIZAT sansele sa-i vedem la TV la necazuri pe munte se reduc la minim !Din alt pct de vedere am auzit baietii multumiti ca au ocazia sa-l vada pe Ion sau Mitza si sa concureze cu Calu , Soso…….., personal aici eu as face 2 categori dar asta e alta poveste ce are argumente pro sau contra !Sigur sunt participanti ce vin sa castige si risca totul ,altii sa mai schimbe o vorba , sa coboare in liniste si sa mai cunoasca un om ( ca-n bancul cu diferenta intre onanie si copulare ) .Eu unul ma duc pt mine sa vad cum mai merge cu tehnica cum mai stau cu ,,gladiolele” ca daca am ajuns sa ma intrec cu cei ce au facut ski de performanta si au zile de ski cate zile de birou am eu inseamna ca fie eu am frustrari paranoice iar daca -i intrec inseamna ca ei ar fi avut un viitor in cantatul la harpa !Frati iubitori de dat pe coclauri , faceti concursuri , adunari , te deum-uri , orice pe zapada , pozitionati le cum vreti iar eu ,in nemernicia mea, va ajut , gratis cum pot ( carat echipament , oameni , arbitrat, ghid, galerie ….)
    Si acum pe bune - SE impune o zi de curs ,discutii serioase cu arbitrii -ION , RADU,ALB , MITZA, …….voi ce ati fost afara , la competitii , consumati o zi cu 3-5 insi ce vor sa invete si-i veti avea de arbitri !!!!!!!!!

  24. ion on 7 June 2010 12:05 pm

    hahaha! ce ma distreaza disputa alb vs radu. alb mai baga o intepatura, radu mai sare in sus de nervi… ca intre baietei, asa.
    bai baietii, si asa sunteti putini care faceti ceva pe segmentul asta plin de amatori infecti, care cred ca skiul e cu scena pe partie, de ce palaria mea nu vreti voi “uneala”?! = ))

  25. Anonymous on 7 June 2010 12:41 pm
  26. Anonymus on 11 June 2010 5:25 am

    RIP Anonymus

  27. alb_ca_zapada on 11 June 2010 12:07 pm

    din pacate (fericire?) n-am mai fost activ o perioada in lumea virtuala din cauza unor probleme in lumea reala.
    anyway, site-ul asta de cind exista el, din 2007, a descurajat (prin vocea mea si a lui alex) atacul direct si neargumentat, scuipatul tipic romanesc, aluziile la persoane, birfa.

    deci, domnul Radu, e inacceptabil sa minti si sa faci aluzii infecte la adresa unor oameni a caror verticalitate este de netagaduit.

    iti bat obrazul si-am tacut.

  28. Recapitulare de sezon de dat de povestit de repetat | test.derdelus.ro on 29 June 2010 11:19 pm

    [...] fara sa le uitam pe cele pentru tineret-sperante (Sinaia Freeride Challenge, Five-O JibStars, Cupa Malinului, Campionatul National de Freeride, Sinaia Freeride Fest, Cai VS Oameni Putere, Try 2 Fly, Inferno), [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free