Fuse si Malinul

18 May 2009, alexosu

Dupa cum probabil stiti, sambata a fost Cupa Malinului - fosta Ecoul. O sa retin numai partile bune ale evenimentului pentru a nu lasa impresia ca, doamne fereste, cautam cu lumanarea parti negative. 

In primul rand e bine ca exista. Pentru multi oameni, asta e una dintre singurele ocazii cand se pot da in siguranta pe o vale mai interesanta.

E la fel de bine ca arbitri au fost Ion Trandafir si Mita Staicu. Criteriile au fost linia, fluiditatea si controlul iar timpul a fost luat in calcul doar in caz de egalitate de puncte. Sariturile au fost punctate, in conditiile in care au fost aterizate, dar nu au fost incurajate.  De altfel, Ion Trandafir a spus in sedinta tehnica dinaintea startului ca nu e un concurs de freeride, ci mai degraba unul de schi de culoar. Este oficial deci, stim acum si ce fel de concurs avem. Mai notam asadar la lucruri bune clarificarea pozitionarii concursului.

Faptul ca organizatorii au tinut asa mult la siguranta participantilor incat toata lumea a avut casca este, tot la fel de mult, de apreciat. Mai ales ca multi dintre cei prezenti nu aveau experienta in coborari de genul asta.

Inca un lucru bun a fost participarea numeroasa - in jur de 70 de concurenti. Au fost si oameni care au venit doar sa se dea cu prietenii. De fapt asta a fost si senzatia predominanta - o ultima tura pe sezonul asta, alaturi de prieteni.

Au fost si premii, mult mai mari decat pana acum. Si pentru asta desigur, tot o bila alba.

Vremea a fost buna, chiar daca in prima parte a zilei parea ca o sa ploua. Zapada a fost destul de multa - s-a coborat mai mult decat in anii precedenti. Nu prea au fost pietre, crevasele au fost putine si foarte usor de vazut.

In fine, castigatorii, pe care ii felicitam si pe aceasta cale. 

Schi (fete)

I. Diana Chiuzbaian. De Diana auzisem ca se da foarte bine, mai ales ca a venit intr-o gasca de schiori seriosi (Ghitzuca si Kiks)  tocmai de la Baia Mare.
II. Andreea Biro
III. Emma Ersek

Schi (baieti)

I. Mihai Tarea (Soso, pentru toata lumea) a castigat din nou cu o coborare in forta, punctata chiar la plecare de 2 sarituri in stilul, de acum, cunoscut.
II. Laszlo Gebefugi a fost, pentru mine, surpriza emisiunii. A ales o linie foarte spectaculoasa si destul de tehnica, pe intrarea secundara in Malin.
III. Garbis Kehaian

Snowboard (fete)

I. Sonia Nicolau. Pe scurt: a venit, s-a dat, a castigat. Si spun asta fara sa iau ceva din meritele celorlalte concurente. Sonia poate concura oricand cu baietii. I-a dedicat premiul lui Bogdan, un domn pe care s-ar putea sa il cunoasteti :).
II. Paula Şeicaru
II. Nicole Schaerer

Snowboard (baieti)

I. Dodo Gabor. Veteran al concursurilor de gen, a castigat din nou. A fost greu de recunoscut, in primele momente, din cauza barabii impresionante. Pentru cine il cunoaste, coborarea sa a fost una obisnuita. Adica foarte buna.
II. Costin Becheanu
III. Vlăduţ Voinescu. A aratat foarte bine podiumul la snowboard, cu doua generatii de rideri. Simbolic :).

Echipa Derdelus nu a facut cea mai frumoasa figura posibila :). Luciana si-a pierdut un schi si a fost, probabil, descalificata. Ghitzuca a cazut chiar sus, desi plecase foarte bine. Eu am plecat hotarat, dar pe la mijlocul canionului cam terminasem benzina. Deh, conteaza faptul ca nu am mai schiat serios de aproape 2 luni.

Asta a fost, pe scurt, Malinul in anul 2009. Un eveniment in care atmosfera calda si prieteneasca e cel mai mare castig. Daca privim astfel concursul, overall a fost unul reusit. Daca ne-am referi la Cupa Malinului ca la un concurs de freeride/extreme, aspectele pozitive ar fi mult mai putine. Dar nu fac obiectul acestei discutii, ar fi complet off-topic.

Ce va fi la anul? Noi sa fim sanatosi pana atunci.

Au mai scris: Shred si Jurnalul National.

Foto: Marius si Nae (multumim, guys!).

Update: Rezultatele complete ale Cupei Malinului au fost publicate aici

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “Fuse si Malinul”

  1. marcu on 18 May 2009 12:56 pm

    ca sa citez un mare om: “DEOSEBIT!!! FREERITERS maca maca fon!”

  2. me on 18 May 2009 2:29 pm

    felicitar celor care au participat indiferent daca au castigat sau nu vreun premiu .oricum premiul cel mare l-au luat toti cei care s-au trezit cu noaptea-n cap si au ajuns sus pe munte ,petrcand o zi super .

  3. Ultima tura in 08-09. Cred… « Camp minat on 18 May 2009 3:11 pm

    [...] tura in 08-09. Cred… 18 05 2009 Asta a fost sambata, cu ocazia celebrei Cupe a Malinului. Ar mai fi ceva de schiat pe langa Balea, cu Solo si alti oameni simpatici din zona aia, dar nu [...]

  4. mariusica on 18 May 2009 5:09 pm

    Avem si ceva stiri de la Protv cu putina aroma de mititei si burta mare la soare:

    http://stirileprotv.ro/video/a-venit-vara-si-la-munte-mirosul-de-zapada-inlocuit-cu-cel-de-friptura/60292045

  5. PinkFluffyDinosaur on 19 May 2009 7:18 pm

    Am strans si eu cateva poze si filmulete mai reusite. Pozele sunt destul de mari; pentru detalii le puteti mari.

    http://dianaleca.blogspot.com/2009/05/ecoul-malinului-2009.html

  6. alexosu on 20 May 2009 7:31 am

    Rezultatele complete ale concursului au fost publicate. http://www.teamexpert.ro/RezultateMalin.html
    Dam’, doar 3,5 puncte de podium :).

  7. ghitzuca on 20 May 2009 7:36 am

    Bineeee alexosu! La anu clar dai clasa! :)

  8. Solo Radu on 20 May 2009 8:04 am

    Bravo alexosu!! La anu esti pe podium! ;)

  9. mariusica on 20 May 2009 9:25 am

    E ok ca lumea e multumita si de organizare si de concurs si de pozitii si de etic. Nu cred ca e concursul care arata clar cine e tata si mama riderilor. Eu am avut placerea sa-l vad pe Ion Trandafir dupa concurs si va spun clar: “El e meseriasul”. E bine ca l-am avut arbitru si la anu sper sa avem parte de aceeasi vreme si zapada.

  10. alb_ca_zapada on 20 May 2009 9:51 am

    @mariusica:
    mai avem putin si ne apucam de scris ode inaltatoare… eu de aici din pozitia cunoscuta de dark matter hunter abia astept sa vad filmarile… toate… ca sa ma apuc de circotit, nu de alta :D
    ma, si pin la urma si la coada, erau sariturile punctate au ba, ca citind clasamentul ala nu mai stiu ce sa mai cred

  11. Mircea on 20 May 2009 8:28 pm

    Pai cea mai buna dovada e clasamentul insusi: Dodo nu a sarit, insa a avut o linie super-agresiva si o viteza si control de invidiat. A iesit pe locul 1, desi altii au sarit (mai mult sau mai putin inspirat :)). Soso, desi a executat o saritura, a avut o evolutie similara cu Dodo (de altfel au avut o linie oarecum comuna dupa intrare).

    Si BTW, am stat mult in preajma arbitrilor de sus… au dat dovada de-un profesionalism rar intalnit: nu s-au tinut de glume, carcoteli, sau comentarii ironice. Au punctat pragmatic fiecare evolutie in parte, fie ca era vorba de Soso/Dodo, sau de tatal care a coborat in concurs in urma fiului de 10 ani. Respect !

    Si felicitari lui Alexosu… i-am vazut prima parte a evolutiei: foarte hotarat, viteza si fluiditate ireprosabile. Poate ce l-a despartit de podium a fost lipsa unei farame de inconstienta care sa-l fi impins la o linie mai agresiva, peste ceva stanci. Merita oare riscul ?

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.