Cupa Malinului - dubla 1

25 May 2010, by alexosu

Sambata ar fi trebuit sa avem Cupa Malinului - concursul-eveniment de sfarsit definitiv de sezon. Vremea nu a tinut deloc cu noi, desi unele prognoze spuneau ca s-ar putea sa avem noroc. Nu a fost cazul, insa.

Sambata dimineata in Busteni ploua. Pe la 7.30 parea ca ceata se va duce, dar apoi a inceput sa ploua marunt. Genul de ploaie care stii ca rezista. Cu toate astea, optimisti din fire fiind, am luat cabina catre Babele, unde ne astepta aceeasi ploaie marunta, asezonata cu valuri consistente de ceata.

Treburile organizatorice s-au tinut in barul din statia de telecabina. Fiecare concurent a platit ce era de platit - taxa de participare - 50 lei, garantie pentru numar - 50 lei, taxa pentru film - 30 lei (optional). Cum ploaia a stat si ceata parea sa se sparga, toata lumea s-a pornit catre releu.

Dupa obisnuita plimbare, pentru unii cu un mic ocol pe traseul catre Omu, am ajuns in buza vaii. Primitoare ca intotdeauna, cu zapada surprinzator de multa, si mult mai buna decat anul trecut. Chiar cand am ajuns s-a ridicat ceata si, desi nu era soare, vizibilitatea era maxima. Se vedea toata valea, Poiana Costilei, inclusiv Busteniul. Totul parea ca merge conform planurilor optimiste.

In 20 de minute, insa, ceata a revenit, mult mai deasa decat inainte. Radu si echipa, impreuna cu concurentii, au deci sa mai asteptam o ora in speranta ca vremea se va indrepta. Pe masura ce asteptam, devenea din ce in ce mai limpede ca nu se poate tine concursul in primul rand din cauza cetii. Apoi a inceput o ploaie usoara, care s-a transformat in ceva intre lapovita si ninsoare. In nici un caz nu era vreme pentru concurs.

Radu a propus 3 variante de amanare - pentru duminica, luni sau sambata urmatoare. Dupa mai multe discutii si parlamentari, cei mai multi concurenti au votat pentru sambata, 29 mai. Parea varianta cea mai sigura ca vremea va fi buna, progonozele pentru duminica si luni fiind la fel de pesimiste.

O parte din oameni au ales sa coboare, totusi, pe Malin. La gandul ca prin padure catre Poiana Costilei vom avea de a face cu un tobogan de frunze, crengi si norio, cei mai multi am luat-o ince-incet catre telecabina - cand pe schiuri, cand pe clapari. Dupa ce am stat la o coada respectabila la telecabina, am ajuns pe la ora 3 in Busteni.

Cam asta a fost, mai pe lung, povestea dublei 1. Din poze veti intelege mai bine, sunt sigur.

In incheiere, notati: 29 mai 2010 - Cupa Malinului reloaded.

Poze via Mihai (Thanx!)


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.