Shopping - Sky Run

29 January 2007, by alexosu

Sky Run e magazinul desprins din Gipo si care vinde Nordica. Plus alte chestii, dar care nu fac obiectul discutiei noastre. Ar fi o mica problema cu numele, care aduce mai degraba a companie aeriana low-cost, dar cum eu oricum citesc Ski Europe, nu vad de ce m-as incurca tocmai acum.

Deci ce am gasit acolosha? E mai usor de zis decat la Himalaya, pentru ca marfa a venit de mult si sta bine in rafturi. In plus e vorba de un singur brand - Nordica.

Gama Dobermann cu Pro GS si Pro SL si cu promisiunea ca urmeaza curand si Spitfire. Astea sunt modelele de “competitie” (nu mai intru in detalii, dar pastrez ghilimelele) - pentru schiori avansati care stiu ce inseamna carve si care stiu ce vor de la un schi.

Am vazut si ceva Speedmachine (astea ar fi niste carvere pentru avansati si intermediari, nu atat de viteziste cum s-ar putea deduce din nume), Gransport (gama pentru incepatori si intermediari), Olimpya (gama pentru doamne, nu sunt sigur daca erau toate modelele din gama).

Din gama Hot Rod lipsesc fix modelele cele mai interesante. Avem Eliminator, Modified si Nitrous dar nu si Jet Fuel, Top Fuel, Afterburner, si Hellcat. E pacat pentru ca seria Hot Rod e una dintre cele mai bune game carver/all-mountain, comparabila oricand cu seria Unlimited de la Volkl sau Magfire de la Elan.

Seria Supercharger (schiurile de freeride si park) lipseste complet. Si aici cred ca cel putin Enforcer si-ar gasi ceva fani. Eu sigur as vrea sa testez asa ceva.

Ne mutam putin la clapari: Speedmachine 10, 12, 14 - cu preturi in jur de 1500 ron, Dobermann nu mai mari de 42 si game complete la Grandsport Dual si Easy si preturi destul de ok, sub 1000 ron. Nu recomand clapari cu functii gen “walk/ski” si alte giumbuslucuri. Claparii sunt pentru schi si trebuie folositi ca atare. Toate sistemele alea sunt ca sa va ia ochii. Lipseste si aici seria Supercharger, dar eu unul nu simt lipsa. Oricare dintre claparii Dobermann/Speedmachine sunt foarte buni daca va vin.

Inca ceva: schiurile Nordica vin, in general, gata montate cu legaturi, iar legaturile sunt Marker. Singurul punct potential slab.

Cam asta ar fi, deci, cu Nordica. Schiuri scumpe - in zona Atomic sau chiar mai sus, dar foarte bune. Ca si Atomic, da altfel, sa nu se inteleaga altceva. As incerca oricand orice Dobbie sau HotRod. Claparii sunt in limitele pietei, iar calitativ sunt, din nou, peste medie.

Pentru mai multe detalii bagati un ochi si pe siteul www.nordica.com.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

5 Raspunsuri la “Shopping - Sky Run”

  1. brimex on 30 November 2007 12:20 am

    speedmachine 8 gasiti in metro pe la 9 mil jumate modelul de anul trecut.A vazut un prieten de al meu sapt asta. Claparii sunt scumpi iar ce e nasol este ca la reduceri…sunt mini reduceri de vreo 15 20 procente.
    Fata de cei de la o neill care aduc atomic este un punct in minus. Macar astia cand fac reduceri le fac cu 40 la suta..deci cu 8 9 mil iti iei ceva k lumea.
    Eu era cat pe ce sa mi iau speedmachine 8 anul trecut insa am ezitat tocmai pt faptul ca la reduceri …costau 870 ron.Mi am luat altceva pana la urma.

  2. cosmin on 30 November 2007 5:16 pm

    Imi poate recomanda cineva niste carve all-mountain undeva pana in.. 5-6mil de cumparat prin Bucuresti??? Pls… :)

  3. alexosu on 30 November 2007 6:41 pm

    Eu nu pot:). In banii astia nu gasesti nimic acceptabil, cel putin nu noi. Mai ales ca am vazut cum te dai si ar fi pacat sa iti iei niste gioarse.
    Mai bine mai strange si ia-ti la anu’ un HotRod sau un Magfire sau un Unlimited. Pe bune.

  4. cosmin on 3 December 2007 1:35 pm

    nu credeam ca cosmin e un nume asa de popular :). in principiu EU am ramas la unlimitedu recomandat de tine.
    &btw posturile alea de la discutia despre echipament au fost singurele scrise de mine pe derdelus.
    keep up da good work.

  5. Russell Armstrong on 10 March 2011 4:13 pm

    Russell Armstrong Suggests It’s A Fantastic Write-Up…

    Terrific post, thought we would add some unrelated data, but really worth checking them out……

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free