trenurile zapezii? hmm.

5 January 2009, by alb_ca_zapada

.!.
film the king’s speech video

Toata lumea le stie, toata lumea ar vrea sa mearga cu ele. Au nume romantic. De cind cu traficul infernal de pe DN1 au inceput chiar sa aiba succes. Iar de atita succes au ametit si chiar si capetele patrate din minister care s-au apucat sa ia decizii nastrusnice in folosul poporului.

Celebrity ipod Deci, pentru publicul calator spre zapezi carpatine s-a inventat un vagon cu spatiu dedicat transportului de schiuri. 22 de perechi. 4 trenuri. 88 schiori pe zi.

Si pentru ca un schior informat poate fi un calator cistigat, CFR-ul a editat un pliant informativ raspindit aiurea prin tren… (la naiba, asa au vazut baietii la schimbul de experienta cu austriecii).

The Brave One rip

In acest pliant gasim (printre muulte, multe altele) si urmatoarele pirtii: Valea Cerbului, Cabana Omu, Boncu, Costila/Caraiman, Valea Gaura.

Escape from Alcatraz rip Asadar, atentie maximala: conform Ordinului Ministrului Turismului Nr. 491/2001 pentru aprobarea Normelor privind omologarea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, pirtia de schi este definita in felul urmator:

pârtia de schi pentru agrement - acea parte a domeniului pentru schi amenajat, care este destinată practicării schiului pentru agrement în condiţii de siguranţă pentru schiori;

Sense and Sensibility buy iar in Art 1 al Hotărârii Guvernului Nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, se spune cam asa:

The Savages movie (1) În scopul protecţiei turiştilor şi practicării schiului de agrement în condiţii de siguranţă pentru turişti, pârtiile şi traseele de schi pentru agrement vor putea fi utilizate numai după omologarea acestora.
(2) Asigurarea securităţii schiorilor pe pârtiile şi traseele de schi omologate constituie obligaţia administratorului acestora

Se mai spun p-acolo multe cu privire la criterii si sanctiuni, obligatii, etc. Eu unul nu inteleg insa ce cauta asa trasee de schi extrem intre partiile recomandate de SNCFR. Am intors pliantul pe toate fetele si nu am gasit nicio nota cu privire la echipament, pericol de avalansa si alte chestii total lipsite de importanta.

Borstal Boy hd

Bicentennial Man rip

Ma rog, as mai putea sa perorez mult pe tema asta… Dar oare intereseaza pe cineva? Hai sa ne gindim ca este vorba despre un pustulica inconstient sau despre un foarte ipotetic turist strain. Cine va fi oare raspunzator pentru moartea lui pe Valea Costilei?

A River Runs Through It video

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

    Comentezi?? Comenteaza!!

    19 Raspunsuri la “trenurile zapezii? hmm.”

    1. mitza(tm) on 5 January 2009 10:23 am

      pai au pus si ei tot ce au putut sa iasa la numar
      nu dadea bine un pliant cu un numar de partii sa le numeri pe degetele de la o mana

    2. barbosa on 5 January 2009 10:27 am

      lipseste BLIDUL + sa sara din tren cu ski-ul in picioare si lista e completa !!!
      iti dai seama ca e facuta din copierea a 3-4 pliante dar fara sa gandeasca
      oricum e grav daca pica acest pliant in mana un novice si ia de bun ce scrie acolo
      ca de obicei -inercam sa copiem dar o facem prost
      in Austria apare clar SKI ROUTE si-s impartite in 2 cu explicatia clara ca nu-s partii amenajate si cu toate astea pe ele se gasesc stalpi cu un romb mic in cap in care e scris nr traseului ( mai bine marcate decat partiile ADEVARATE de la noi) .PACAT!

    3. Bogdan on 5 January 2009 10:51 am

      ce va mai mirati fratilor atata? am uitat cumva unde traim?

    4. Bogdan on 5 January 2009 10:52 am

      mai lipsea sa spuna ca e si teleschi pe Costila si era complet

    5. Adrian on 5 January 2009 1:56 pm

      Astea sunt luate direct din pliantele din anii 80, unde Valea Cerbului sau Gaura, din niste considerente necunoscute, apareau ca partii “grele” … lol.

    6. dana on 5 January 2009 2:15 pm

      @alb…

      ff interesanta treaba cu pliantele. dar numai un comentariu pe deredelus mi se pare prea putin.
      cred ca cei de la sncfr ar trebui scuturati pentru treaba asta!! nu stiu cati sefi de acolo stiu de aberatiile din pliant, dar cu siguranta ca nu le-ar conveni sa se rada public de institutia lor.
      intamplator scriu la un ziar si tare ma bate gandul sa le fac sncfr-istilor o surpriza dedicandu-le un material pe tema aberatiilor din pliante.

      cum ideea iti apartine mi s-ar parea corect sa incercam o colaborare. :) (evident exista si varianta sa scriu ca si cand eu as fi smechera care a sesizat tampeniile din pliantele pe care inca nici nu le-am vazut)
      in plus, eu nu am colindat muntii ca multi de pe aici, si cred ca ar fi normal ca niste comentarii, sa le zicem de specialitate, sa le faca oamenii care au batut cu bocancul “partiile” cabana omu, valea cerbului, costila…etc. :)

      ce zici?

    7. Thomas on 5 January 2009 2:38 pm

      Clasificarile respective si partiile acelea “misto” seamana foarte bine cu cele de pe skiresorts.ro si jurnalul.ro de acum 2-3 ani, cand a fost un scandal si pe alpinet2k legat de ele. Am trimis multi e-mail-uri atunci si vad ca s-au conformat si le-au scos.

      Ca idee insa, fac pariu ca baietii cu pliantul de aici s-au inspirat (pardon, COPIAT !) - http://www.busteni-partii-de-schi.sinaia-predeal.ro/?module=ce_sa_faci_partii&localitate=busteni

    8. matei on 5 January 2009 3:42 pm

      Excelent linkul! Auzi, cica “partia” Valea Cerbului este dotata cu zapada artificiala si nocturna! :))) Zapada facuta cu apa din lacul Tiganesti presupun…Au uitat sa pomeneasca de patiseria din prima caldare, de taraba cu porumb copt de la confluenta cu Priponul si de After Schiul din Poiana Urzicii…:))

    9. Rider Toma on 5 January 2009 3:51 pm

      Niste tampitii!!!

      In primul rand in limba romana se scrie schi si nu ski.
      In al doi-lea rand , nu corespund denumirile la toate partiile de schi .
      in al trei-lea rand sunt doar 2-3 partii de schi care sa fie omologate in romania .
      samd

      Trebuie facuta diferenta intre partii de schi ,itinerarii si trasee off-piste
      Partiile de schi ar trebui sa intruneasca anumite conditii :de latime minima (din cate stiu eu min 30 m ) sa nu treaca sub zone de pericol de avalanse si sa faca legatura de la un misloc de transport la altul ,sa fie balizate si marcate ,samd.

      Itenerariu…. ar fi partia noua din Sinaia care nu intruneste conditiile de a fi o partie de schi.

    10. alb_ca_zapada on 5 January 2009 4:00 pm

      @dana:
      cu cea mai mare placere… daca-i rost de scandal si sutuit cretini inconstienti sint primul pe lista… iti putem pune la dispozitie poze, profile gps, statistici cu avalanse si morti pe zonele alea… asadar, sa dam cu ei de pamint!

      @toma:
      zic si eu asa: care-s pirtiile alea omologate?
      caci daca citesti criteriile de omologare iti dai seama ca niciuna nu indeplineste conditiile… ca sa nu mai aduc in discutie ca este INTERZISA exploatarea unei pirtii neomologate (art 4, al3 din hg263/2001)

      dpdv al legii nu exista decit pirtii de schi si trasee de schi… in definitia legii traseul de schi este “acea parte a domeniului pentru schi amenajat care face legătura între pârtiile de schi”… si traseele necestia omologare.

      pe bune, daca mai stam ca prostii, prosti o sa raminem

    11. icee on 5 January 2009 6:06 pm

      e rost de scandal :D

    12. dana on 5 January 2009 6:25 pm

      @alb…
      super
      pai cred ca primul pas ar fi sa ne intalnim sa vedem ce aveti voi la dispozitie (pozele si statisticile cu avalanse si morti dau foooooarte bine la ziar ).
      se mai intampla ceva joi la iliasi, sa ne vedem acolo? sau stabilim alta zi si alt loc?

    13. Snowm3 on 5 January 2009 8:03 pm

      Propaganda festivista a anilor ‘70-’80 a produs si multiplicat astfel de liste ale ‘partiilor de schi’. Dupa etimologie si parametri tehnici nu m-ar mira sa constatam ca unele informatii au fost preluate direct din anii ‘30 cand Valea Cerbului era partie de schi (la ’standardele’ vremii) si gazduia anual concursuri etc Bietii ceferisti sunt victime, vinovatii dezinformarii sunt viitorii subalterni ai D-nei Udrea, pe la Ministerul Turismului … Da, ar trebui sa incerc si eu o Sageata Albastra de-asta, m-am saturat sa conduc dimineata pe intuneric si sa ma intorc la pranz ca sa evit traficul inspre si dinspre statiunile de schi
      Cat o fi acum un bilet dus intors de Predeal ? Ultima oara a fost parca 33 de lei :-)

    14. Inutz on 6 January 2009 6:41 am

      @Snowm3
      Bucuresti - Sinaia - Bcuresti cu rapidul care mai nou are vagoanele cu etaj de pe personal 70 RON

    15. SnowM3 on 6 January 2009 9:53 am

      Multumesc mult Inutz

    16. Bubulu on 6 January 2009 7:11 pm

      Am fost acum o saptamana pe partia ,,Cerbului,, nu au bagat ratracul si nici nocturna nu functiona..am mers la frontale prin padure ..vor numai profit sa iasa fara investiti :). cat despre Costila, nu am vazut ratracul, anul trecut, poate de anul asta sa se intample ceva in sensul asta ? :):)….sa fie si la noi ca in Austria..:):)

    17. Thomas on 6 January 2009 9:40 pm

      Asteptam cu interes articolul din presa ;)

      @Bubulu, nu mai aveau vin fiert la stână? :)

    18. cristi on 11 January 2009 8:02 pm

      anu trecut a fost trenu zapezii care nu a oprit in azuga,statiune cu singura partie omologata de FIS din tara.asa ca nu ma mai mira nimic de-acum in colo

    19. Pliantele cu partiile fantoma au fost retrase : derdelus.ro on 26 January 2009 10:15 am

      [...] Ne bucura foarte mult acest lucru. Nu neaparat pentru ca am fost primii care ne-am sesizat si am scris despre asta (desi e si asta un motiv), ci mai ales pentru ca in urma aparitiei articolului si in [...]

    Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




    Spam protection by WP Captcha-Free