Taberele de schi La Monitori

17 January 2012, by alexosu

La Monitori e o echipa scurtă de instructori de schi din Sinaia. De câțiva ani orgnizează tabere de schi pe teren propriu, dar și în deplasare - Monterosa și Livigno. Omul care coordonează activitatea este Florin Andrei, instructor de schi categoria I și instructor-formator AMPSR. Cum Florin a conceput taberele de schi plecând de la aceleași principii pe care le aplicăm și noi, sprijinul reciproc este natural.

Care e ideea taberelor La Monitori? Merg acolo unde sunt cele mai bune domenii schiabile pe care echipa le știe și le are la dispoziție. Adică altitudine și zăpadă bună, pârtii cât mai puțin aglomerate (și, deci, cât mai sigure), acces ușor. De aceea au ales Sinaia, iar în Italia destinațiile sunt Monterosa (nr: mă bucur că Monterosa e apreciată de cunoscători) si Livigno.

Toți instructorii La Monitori sunt certificați de Asociația Monitorilor de Schi Profesioniști din România – asta însemnând că știu nu doar să schieze foarte bine, ci și să îi învețe pe alții, indiferent de vârstă și nivel.

“ÃŽi învățăm pe copii să schieze cât mai corect, mai curajos dar È™i mai elegant. ÃŽnseamnă că progresează rapid, se distrează È™i vor fi cei mai cool din gaÈ™ca lor. Plus încrederea în propriile forÈ›e pe care le-o dă schiul bine învățat.”

Programul continuă și după pârtie. În taberele din Sinaia, seara distracția se mută la patinoar, săniuș, piscină, plimbări la Peles, în jurul focului de tabără. Servicii de cazare și masă sunt alese cu grijă, în așa fel încât sâ fie bifate confortul, distanța mică față de pârtie, mâncare bună și sănătoasă.

Taberele din Sinaia: 8-14 aprilie, 7 zile de ski, 1295 lei

Sunt incluse: lecții de schi full day, cazare în pensiune de 3* în Sinaia, 3 mese + gustări (prânzul la restaurantul de la Cota 2000), transport de la/la București, activități apres-ski (patinoar, săniuș, piscină, foc de tabără), concurs de schi, diplome, medalii, DVD cu poze & filme.

Nu sunt incluse: skipass (50 lei/zi) & echipament de ski (20 lei/zi).

În perioada taberelor din Sinaia, se pot face înscrieri și în regim de școala de ski. Adică lectii de ski full day, prânz și apres-ski. În acest caz costul este de 150 lei/zi.

Taberele din Italia: 8-14 aprilie, 16-22 aprilie

În taberele din Italia, Florin a ales locuri pe care le-a testat, dar care nu sunt cotropite de turismul de masa.

“Mergem la Monterosa (1200 – 3275 m) pentru că e unul din cele mai frumoase È™i încă autentice locuri pe care le È™tim, cu 180 de km de pârtii, zăpadă garantată, instalaÈ›ii moderne È™i aglomeraÈ›ie puÈ›ină, mâncare excelentă È™i oameni simpatici. Ultima tabară din primăvară o facem la Livigno, unde sezonul e È™i mai lung, pentru că pârtiile sunt de la 1800 de metri în sus (pana la 3000m).”

8-14 aprilie, Monterosa, 7 zile (5 zile ski): 795 € până la  ~15 ianuarie

16-22 aprilie, Livigno, 7 zile (5 zile ski): 825 € până la ~25 ianuarie

Prețul poate varia în funcție de momentul înscrierii, după cum variază prețurile la Blue Air.

Sunt incluse: transport cu avionul la/de la Milano, transfer la/de la Champoluc/Livigno cu microbuz, 6 nopți de cazare în hotel de 3* în camere duble & triple,  demipensiune, lecții de ski full day, skipass 5 zile, concurs de ski, diplome, medalii, poze, filme. Nu sunt incluse prânzul (la alegere pachet 4€/zi sau prânz a la carte aproximativ 10€/zi), închirierea echipamentului (60 €/ 5 zile).

Grupe: începători, intermediari, avansați. Schiază 6 copii cu 1 instructor, sau 4 copii în cazul preșcolarilor.

Contact & înscrieri:
Florin Andrei – instructor schi categoria I, instructor/formator AMPSR, membru în echipa demo a României la congresul ISIA (St. Anton 2011).
Telefon 0723 575 874 
lamonitori(at)yahoo(dot)com
www.lamonitori.ro
www.facebook.com/TabereLaMonitori

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free