Pădurarii din Poiana Brașov

22 January 2012, by alexosu

În sfârșit a venit balamucul de zăpadă peste noi. Sâmbătă am descins tot în Poiana Brașov. Cum în Sinaia încă nu merită mers, era cea mai bună variantă. Știam că față de acum 2 săptămâni a nins mult, așa ca speram că s-au acoperit bălăriile post-șantier și că pădurile sunt frecventabile.

Am ajuns puțin înainte de ora 10. Am reușit să parcăm nu foarte departe de telecabina mare, am tras repede clăparii în picioare și am taiat-o. Prima surpriză a fost neplăcută - coadă mare la cartele. Din fericire mai aveam niște puncte de data trecută, așa că am scăpat ușor pe moment. Ajunși sus, două suprize. Prima, din nou neplăcută: ceață urâtă, aproape whiteout. A doua, placută: zăpadă mare, uscată, cam viscolită dar nu ne plângem.

Prima tură a fost de încălzire și am luat direcția Lupului. Nu ne-am putut abține și după Ruia am intrat în pădure unde zăpada era mult mai bună decât ne imaginaserăm. Pusă frumos peste toate crengile și butucii, fără vânt, fără ceață. Notă: în caz de ceață, pădurea e o salvare pentru că vizibilitatea e mult mai bună decât în teren deschis.

A urmat o zi întreagă de bălăceală pe sub telescaunul superior din Lupului și pădurile de pe lângă. O tură cu Laur ne-a deschis ochii, nu suficient de bine încât să terminăm coborârea împreună, dar destul cât să ne dăm apoi prin cea mai bună zăpadă cu putință. Laur știe locurile. Încă o notă: stați pe lângă localnici în zilele cu powder.

Am prins curaj și am tot încercat diverse variante, unele mai bune, altele mai puțin. La un moment dat ne-am cam blocat pe o bucată foarte abruptă și cu copaci deși. Fără probleme mari până la urmă, dar am fost surpins de cât de variată e pădurea din Poiană. Am căzut de nenumărate ori, ceea ce poate fi o problemă pentru că e mult de săpat după schiuri. Mai ales în pădure, unde te bucuri că ai găsit ustensila, doar că sa te prinzi că tragi cu îndârjire de o creangă. Funny :). Din fericire nu am luat nici un copac în brațe.

Zăpada s-a păstrat bine până la afârșitul zilei. A nins în continuu mai hotărât sau mai discret, nu s-a făcut prea cald, așa că nu există cruste sau gheață, cel puțin nu în pădure. Dacă ar fi fost vizibilitate mai bună ar fi fost perfect, fără nici o îndoială. Chiar și așa, nu am de ce să mă plâng. Nu am mai prins așa o zăpadă bună în România de foarte mulți ani. Vestea și mai bună e că ninge în continuare săptămâna asta.

Nu prea știu cum a fost pe pârtii pe care doar le-am traversat ca să intrăm în următoarea pădure. Părea cam aglomerat, mai ales că spre prânz a trebuit să coborâm la bază pentru cartele noi. Am pierdut mult timp cu coada de la cabina mică și am decis să rămânem pe Lupului. Ciudat, dar nu am găsit un sandwich la nici o bodegă. Nu aveam timp de pierdut cu o masă serioasă, așa că am băgat 2 felii de salam de biscuiți + 1 bere. O combinație mai rar întâlnită, dar care și-a făcut treaba.

Ne-am dat până la ultimul scaun. La 4.30 eram în parcare, am ieșit repede spre Râșnov și pe la 7.30 intram în București.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “Pădurarii din Poiana BraÈ™ov”

  1. alexosu on 22 January 2012 11:20 pm

    Completare: trebuie să mă dotez cu un GoPro. Altfel în zile ca cea de sâmbătă risc sa nu rămân cu prea multe amintiri/dovezi și e păcat.

  2. foxtremnoname on 23 January 2012 7:26 am

    Alexosu- Corect!!!
    Cand prinzi zile bune, isi merita toti banii, a mea din pacate din cauza cetii s-a cam aburit, dar cand mergeam cu ea invers a fost cat de cat ok, se pare ca la ceata are o problema…..ce nu am intalnit-o pe ploaie, lapovita sau ninsoare.
    Si apropo, sper sa se adevereasca prognoza…..40 new powder snow!!!
    Bai, ma lasi….si numai de sambata isi revine vremea?!
    Ce naiba fac, imi parasesc familia, iar ?!!! :)))) Macar de era soare, ca sa iau piticii cu mine, si sa-i bag la “Minigolf”-partia aia de pe Lupului jos, super perfecta ptr invatat orice.
    Deci ramane stabilit, :))), Sambata Powder Day- New Poiana Brasov!!!

  3. Mihai on 23 January 2012 8:06 am

    Felicitari! Aveti picioare nu gluma!

  4. Radu Solo on 23 January 2012 12:50 pm

    asta da, iarna! ;)

  5. alexosu on 23 January 2012 1:04 pm

    @fox
    Știu, e greu cu așa zăpadă. Îți cam dâ peste cap programul obișnuit.

    @Mihai
    Ne-am dat până când ne-au lăsat picioarele. La sfârșit nu mai puteam, am ajuns jos destul de leșinați. Și am dat o grămadă de trânte, dar nu a contat.

    @Solo
    Cheers! Cea mai bună iarnă din ultimii 4-5 ani? Sau mai mult?

  6. Silviu on 23 January 2012 1:28 pm

    Promiteai acum cateva saptamani un review pentru ski-urile Armada Triumph. A avut loc contactul, astfel incat ne putem baza ca apare repede, sau inca nu, mai asteptam?

  7. alexosu on 23 January 2012 1:35 pm

    Am și uitat, zău. Da, a avut loc contactul, mâine-poimâine vă lovesc cu un review.

  8. Baloc Cristoff on 24 January 2012 8:34 pm

    GrozyAAAV! Ma bucur pentru tine, sper sa mai prind ceva in februarie. Daca mai apar multe povesti din astea cred ca las toate si fug la munte !

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free