Armada Ski Test (Sinaia, Cabana Miorita)

23 February 2011, by alb_ca_zapada

Am primit la redactie o stire interesanta: Armada face skitest si pune la bataie gama completa. Comunicatul, redactat in tonul deja obisnuit al newschool-erilor respectivi este prezentat in forma originala mai jos. Enjoy & be there (cu atit mai mult cu cit tot in weekendul respectiv vor avea loc pe zona alte doua evenimente interesante: Sinaia Freeride Challenge si Winter Air Sports).

Din ciclul “imi soptea o viorea, pan’ s-a pus gheata pe ea“, Armada prin intermediul SnowPatrol srl, reprezentantul sau exclusiv in Romania, anunta un nou festin de dat la vale cu unele dintre cele mai aclamate si dorite schiuri (conform Powder Magazine si Freeskier Magazine).

Si cum pentru o initiativa ca asta e nevoie de context, am hotarat brusc: weekendul asta (26-27 februarie 2011), cabana Miorita, sub statia de cabina de la Cota 2000 Sinaia. De ce asa brusc? Pentru ca tot brusc am primit si un powder altert.

In mod normal s-ar fi aplicat dictonul “no friends in a powder day“, dar de data asta ne calcam pe inima. Asa ca daca te gandesti cumva la JJ, il avem. Daca vrei un ARV, il avem si pe asta. ANT-ul inca este, chiar daca e in ultimul sau sezon. Vor fi prezenti la datorie si zglobiul Halo, si  metalicul Triumph precum si marele ARG. Plus cateva surprize noi-noutze din colectia 2011-2012: TST (rocker-tip/flat-tail, adica jumatate JJ, jumatate ANT), VJJ (varianta feminina a JJ-ului) si, daca planetele se aliniaza corect, JJ de 195cm (AK JJ pe numele lui de scena, un soi de JJ mai inalt dar mult mai stiff), model visat de foarte multa lume.

Nu avem foarte multe modele de test, asa ca o programare s-ar putea dovedi foarte inspirata. Folositi cu incredere adresa de mail contact##armadaskis#ro mentionand modelele dorite. Inscrisii vor avea, evident, prioritate. Schiorii vor trebui sa fie echipati cu clapari si bete de schi. Nu uitati buletinul de identitate!

Testul incepe la ora 10.00, atat sambata cat si duminica, si se intinde pana spre ora 16.00.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

26 Raspunsuri la “Armada Ski Test (Sinaia, Cabana Miorita)”

  1. barbosa on 23 February 2011 10:37 pm

    Voi ce recomandati ( implicit si la test ) pt o fata 1,60 , 52 kg , tura- 2-4 ore in sus + coborat si ,,on si off” ?
    Avansat ! 38 la picior ! Pregatire fizica buna !
    As vrea ceva nota 8- 9 la urcare ( acum are un SILVRETTA -usor Dar varza la coborare ) si 8-9 la vale !
    Nu va ascund ca vreau sa aleg intre ARMADA si MOVEMENT -nimic altceva !

    Cu plecaciune ,

  2. Armada Team on 24 February 2011 12:08 am

    “avansat, pregatire fizica buna”
    Indiscutabil TSTw (165 sau 156 cm) sau VJJ 165 (rockerul s-a dovetit a fi o tehnologie care a confirmat, cu atat mai mult patentul EST; modelele in discutie sunt dedicate doamnelor, au un core ultrausor, stiffness variabil, etc).
    Daca doamna este exact asa cum o descrii, daca vrea super fun la vale, daca nu face ture peste 3500m altitudine, asta este schiul, asta e alegerea.

    Daca insa este ceva mai “extremara”, daca obisnuieste sa schieze culoare si pasaje dificile, daca pirtia are pondere ridicata, poate alegerea trebuie facuta intre Halo (model care incorporeaza un mic rocker, schiu ingust) si ARVw (un all-mountain super cinstit, sora lu’ domnu ARV)

    Dar mai multe cred ca putem discuta la fata locului in Sinaia. La o bere, la un rom ;)

  3. barbosa on 24 February 2011 6:57 am

    multumesc !!!in jurul orei 12 vom fi acolo !poate ,,ating ” si eu noul JJ de 195 !

  4. ion on 24 February 2011 8:50 am

    @barbarosa -> stai la coada pt AK. :) cre ca o sa fie bataie mare pe el.

  5. barbosa on 24 February 2011 7:20 pm

    ioane , macar o poza cu el !!! :)

  6. ciprian on 24 February 2011 7:52 pm

    in ce conditii se schiaza in sinaia? as merge de maine( vineri) mai vine cineva?

  7. Vlad on 25 February 2011 10:41 am

    @Barbosa: intre ARMADA si MOVEMENT, sincer ia-ti ARMADA. Indiscutabil. Parerea mea de vacaroi.

  8. gioni on 25 February 2011 11:22 am

    @ barbosa
    poate n-ar fi rau sa pipai si niste Movement , tot e Mitza pe acolo …
    poate ai o surpriza …

  9. barbosa on 25 February 2011 1:55 pm

    multumesc , domilor …..dar sefa decide !oricum dau un rom ca ma-ti facut cu 52 kg ,eu avand , spre rusinea , peste dublu !Serios vb depinde mult de cum se va simti sotia pe ele + ca tinta finala e un KAMTCATKA anul viitor !in cea ce ma priveste inca trag de batranul DYNA si de uriasul si greul AMPLID dar in vara parca ma trage ata dupa un AKA JJ 1,95 !Wk placut , fratilor …..la munte !

  10. mihnea on 25 February 2011 6:38 pm

    @vlad:imi place sa iau in considerare pareri competente. sa inteleg ca te ai dat pe si movement . m ar ajuta sa imi spui de ce e slab ptr ca tocmai vreu sa imi cumpar mie si prietenei mele un super turbo si un tatoo. mersi

  11. radubu on 25 February 2011 10:04 pm

    intreb si eu ca nu in tzeleg afishul; la ce e reducere intre 25 si 40la suta? la ce modele, cit e pretzul final samd. din pacate io n u ajung la sinaia

  12. Armada Team on 25 February 2011 10:41 pm

    @mihnea: te invitam totusi si la o tura cu TST-ul, n-are ce sa strice.
    @radubu: reducerile sunt in fct de model si sezon si se refera doar la schiurle antamate we asta la test. Modelele 10/11 au reducere de 25%, cele de anii trecuti (care mai exista), reducere pana la 50%.

  13. Armada Team on 26 February 2011 7:54 pm

    Testele continua si duminica in vecinatatea cabanei Miorita. Zapada este, AK JJ si TST-ul ruleaza!
    Va asteptam cu drag la un ski, o o vorba, la un vin. :)

  14. barbosa on 27 February 2011 7:59 pm

    din pacate nu am ajuns azi iar ieri stiti cu totii ce a fost !
    Am o apasare , ieri la intersectia TARLE MICI cu DRUM VARA 7-8 scursuri , jeguri si o doamna cu caciula de blana partiiau in viteza snow mobile cu o viteza destul de mare pt a evita , spre exemplu un copil de 9-11 ani ce nu are prezenta de spirit sa urce in stanga pe o cornisa cat trec gusatii oligarhi cu fetele fericite ca-s turisti la munte .E legal ? daca da as dori sa vb cu mamele celor ce dau autorizarea ! daca nu , propun mici obstacole pt a le face mai interesanta cursa vietii lor !!!

  15. mihnea on 27 February 2011 10:09 pm

    @Armada Team: Multumesc.Din pacate a fost ghinion cu vremea. Am sunat de pe drum si nu mergea cabina. Care este modelul de la Armada corespondent al Super Turbo? Ma intereseaza sa fie ridicat doar in fatza si sa aiba intre 190 si 195 pentru ca eu am 192 inaltime. Se mai fac teste iarna asta?

  16. Armada Team on 27 February 2011 10:51 pm

    @barbosa:
    noi credem ca trebuia sa suni la jandarmeria montana. sau la salvamont. sau oriunde, caci cel putin pe harti alea sunt partii omologate. ca sa nu mai luam in calcul ca zona este parc national.

    @mihnea:
    cabina a mers pana la urma sambata incepand cu ora 11 si ceva.
    Din sezonul viitor va fi disponibil un model rocker pe fata si flat tail (diferentele sunt multe insa fata de SuperTurbo, de exemplu patentul EST care este si subiectul unei dispute majore cu Rossignol S7). Numele sau este TST, dim maxima este 192cm iar geometria este cam asa: 120/133/103/124, raza 18.9m, 103mm sub bocanc. Alte date tehnice: core ultra-usor, insertii de kevlar pt reducerea vibratiilor.
    In momentul de fata avem disponibil in teste doua dimensiuni: 165cm si 183cm

    Cat despre teste, desigur, vor mai fi. Tot atunci te invitam sa incalti si noul JJ de 195 (de fapt alt schiu, nu doar o alta dimensiune - mult mai rigid si ceva mai lat).

    PS: noi credem cu tarie ca alegerea dimensiunii schiului nu prea are legatura cu inaltimea schiorului. Am enumera in schimb cam asa: greutate, nivel de pregatire fizica, stil de schi (super forta sau ultra leger, etc), tip de teren schiat - toti factorii adunandu-se intr-un cumul de forte exercitate pe schiu.

  17. Catalin on 28 February 2011 9:20 am

    Desi oscilez intre volkl mantra si salomon shogun, acest TST a reusit sa-mi atraga atentia in ultimul moment, datorita profilului sau.
    La 62 de kg, 1.74 inaltime, nivel avansat, un TST de lungimea 174 cm credeti ca ar fi OK pentru mine? (ca tot vorbeati de greutatea schiorului)

  18. Armada Team on 28 February 2011 9:29 am

    @catalin:
    depinde si de tipul de schi pe care il practici, cum te dai, etc.
    noi zicem sa testezi, sa te dai, sa vezi cum e…. avem in teste un 183 nou-noutz, abia asteapta sa fie calarit. mai discutam atunci cu privire la inaltimea potrivita (senzatia este ca 174 ti-ar fi cam mic)

  19. Catalin on 28 February 2011 9:42 am

    Da, cred ca in urma unui test voi sti exact ce lungime imi este potrivita, insa anul acesta nu cred ca mai organizati teste daca nu mai da doamne doamne cu material alunecos.

  20. daniel on 28 February 2011 11:12 am

    “Am primit o stire interesanta” . Cine ? Derdelusul ? Pai voi suntet armada, reclame la greu si agentie de turism. Cat o sa mai jucati teatru ?

  21. alb_ca_zapada on 28 February 2011 12:54 pm

    @daniel:
    daca te referi la canon, nu-i stress, o sa iasa zilele astea.
    daca te referi la diversele comunicate pe care le publicam, sa stii ca nu facem discriminare. am dat de la toti cei care ne-au trimis.

    cit despre asocierea despre care vorbesti, ai dreptate doar intr-o foarte mica masura. iata oamenii principali, parte a echipei derdelus:
    alexosu - om de publicitate, lucreaza ultra-full-time intr-o agentie
    alb (adica eu) - de formatie it-ist, lucrez intr-o firma care se ocupa de echipament si sporturi de iarna (armada este doar o minoritara parte a activitatii)
    bubulu - om de munte, lucreaza sus pe munte
    samd

    nu iti inteleg aprecierile. daca ai ceva sa ne reprosezi, te rog fa-o, ne dorim chiar foarte mult sa ne corectam greselile si sa multumim cit mai multe nevoi.
    iar daca iti inchipui ca din demersul derdelus, armada, whatever se cistiga alceva decit multumire sufleteasca, crede-ma, esti intr-o foarte mare eroare.

  22. alexosu on 28 February 2011 1:11 pm

    Bubulu, sponsorizat de Elan (in trecut) si Movement (in prezent). Printre altele.
    Ah, inca ceva: pe derdelus.ro a aparut primul ski-review pentru un model Black Crows. http://www.derdelus.ro/2010/01/05/ski-review-black-crows-navis-186/ .

    Publicam aproape orice primim de la organizatori de evenimente, importatori de echipament samd. Testam echipament de la diversi producatori (in masura in care suntem invitati la astfel de teste, normal).

  23. george on 28 February 2011 3:23 pm

    @armada team,
    Cum intru si eu in posesia unei liste cu ce modele mai vechi aveti si cu reducerile aferente. Caut ceva de debut in ale off pist, sau mai exact ceva pt minunatele partii autohtone.
    Multumesc

  24. ion on 28 February 2011 4:30 pm

    @catalin -> puschea pe limba! :)

  25. Vlad on 1 March 2011 8:32 am

    @Mihnea : Nu e slab, de unde ai scos-o pe asta? Am zis doar ca intre cele doua e de preferat Armada. Scria cineva mai sus ca tre’ sa iei in considerare un cumul de factori cumar fi stilul si stiintza in a te da pe skiuri, inaltimea si greutatea ta, locul pe unde te dai mai mult (adica tipul de vai) etc. De aici va rezulta si modelul ce ti s-ar potrivi mai bine.
    Eu zic ca sunt binevenite testele ca te poti edifica. Pe vorbe, la magazin, se pot spune multe, dar pe partie, tu alegi ce-ti place mai mult.
    Spor la alegere.
    PS Placuta dilema, n-am ce zice.

  26. mihnea on 2 March 2011 1:07 pm

    @vlad: mersi

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free