A inceput Nissan Freeride World Tour

26 January 2011, by alexosu

Weekendul care a trecut a marcat si prima etapa din Nissan Freeride World Tour. Unde putea sa inceapa un asa circuit daca nu in Chamonix?

Tehnic vorbind, etapa s-a tinut pe versantul italian (Courmayeur) din motive de zapada, dar asta conteaza mai putin. Important e ca s-a pornit treaba si, mai ales, evolutiile riderilor.

Castigatorii probelor masculine de schi si snowboard au fost cei doi favoriti francezi, Aurelien Ducroz (schi) si Xavier de Le Rue (snowboard), ambii cu evolutii tipice lor. Ducorz - fluid, agresiv, in control. Backgroundul de race si sarituri se vede de fiecare data. E o diferenta imensa de stil intre Ducroz si baietii care vin din freestyle (Candide, de exemplu).

La Xavier doar doua cuvinte: nebunie curata.

Aurelien Ducroz

Xavier de Le Rue

La fete au castigat Angel Collinson (SUA) la schi si Anne Flore Marxer la snowboard (FRA/CH). Ambele au avut coborari curate, curajose, foarte in control si viteza. Angel Collinson a incheiat cu o linie dreapta si doua dropuri care nu sunt deloc la indemana oricui.

Angel Collinson

Anne Flore Marxer

Rezultatele complete aici.

Trebuie mentionat ca anul asta lipsesc doi dintre cei mai importanti rideri din anii trecuti: Kaj Zackrisson si Candide Thovex. Nume grele, daca ne gandim ca Zackrisson e castigatorul de la Verbier, considerata cea mai grea etapa din circuit si una dintre cele mai grele coborari din orice competitie, iar Candide e castigatorul overall al turneului.

Kaj s-a retras din circuit cu totul, se concentreaza doar pe filme (verificati din cand in cand adresa www.tresbonneequipe.com) si pe brandul lui de caciuli crosetate (Kask). Interviul cu vestea aici.

Candide se apuca de un film la care va lucra 2 ani, drept pentru care s-a retras din orice competitie si nu va face nimic altceva. Hotararea e oarecum o surpriza si vine dupa un 2010 fantastic, in care a castigat atat Red Bull Linecatcher cat si Nissan Freeride World Tour. Mai multe despre subiectul asta  aici.

Mie personal o sa imi lipseasca foarte mult evolutiile sale aparent relaxate si, in orice caz, pline de stil. Se vede ca vine din freestyle, dar a aratat ca un jibber se poate bate oricand cu schiori cu trecut in cursele de schi alpin.

Galerie foto (si foto credits).

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “A inceput Nissan Freeride World Tour”

  1. ghitzuca on 26 January 2011 2:18 pm

    wordddddd! Check Candide Kamera http://www.derdelus.ro/index.php?s=candide+kamera so flow esss

  2. ghitzuca on 26 January 2011 2:22 pm

    Xavier de Le Rue insaneee :))

  3. ghitzuca on 26 January 2011 2:30 pm

    http://vimeo.com/3911412 Candide Kamera 1
    http://vimeo.com/10621221 Candide Kamera 2
    So fun to watch so many surprises!

  4. patrick on 26 January 2011 9:25 pm

    dupa parerea mea, nu prea ai ce cauta cu snowboardul pe un versant atat de abrupt. nu este facut pentru asa ceva. gresesc?

  5. je on 27 January 2011 12:24 am

    Daca participa si Xavier sigur gresesti :D.

  6. patrick on 27 January 2011 1:16 am

    nu ma refer la elita, sunt unii (si schiori, si boarderi) care se incumeta sa schieze pereti aproape verticali, si reusesc. ma refer la noi, restul, care vrem sa ne dam cu snowboardul pe pante de 45 de grade, sa zicem. nu cumva se preteaza mai degraba niste schiuri pentru treaba asta? e o intrebare serioasa, si nici nu am vazut abordat subiectul asta pe aici.

    si daca tot ai adus vorba de Xavier - ultima linie a lui e foarte tare, dar per total, mi se pare parcursul lui Ducroz mai fluid, mai curajos. nu cred ca este din cauza de lipsa de “cojones”. si ca o chestie ciudata, care nu are legatura cu nimic: locul intai la schi = 7000 de dolari, locul intai la snowboard = 6000 de dolari.

  7. alexosu on 27 January 2011 8:10 am

    @Patrick
    Nu e vorba de ce ai in picioare, e vorba de ce stii sa faci ca sportiv. Indiferent de nivelul la care esti.
    Tot parcursul lui Xavier de pana la ultima linie e pregatitor. Da, e mai putin spectaculos si fluid, dar cumva trebuia sa ajunga acolo, nu?
    Uite o coborare celebra cu placa pe o panta pe +60 grade in unele locuri. http://www.youtube.com/watch?v=TIr98KPxvYw

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free