A fost Inferno 2010

15 March 2010, by alexosu

Sambata a fost Inferno, concursul despre care am mai scris pe aici. Si care ne place. Acum revenim doar cu clasamentul final si cateva detalii interesante pe care le extragem din comunicatul organizatorilor

Au pariticipa 60 de rideri impartiti in 4 categorii schi/snowboard, barbati/femei. Cel mai tanar rider are doar 9 ani şi a concurat la clasa schi baieti.

Vremea a fost perfecta iar concursul s-a desfasurat in conditii de siguranta maxima, fara niciun incident.

Aproape de finish-ul intermediar, concurentii s-au trezit acoperiti de ceata. Au așteptat circa 15 minute pe creasta dinaintea ultimei coborari inainte sa isi ia avant pentru ultima portiune iar punctarea s-a facut atat la punctul intermediar cat si la finish.

Membrii ai clubului Xventure Offroad Romania si reprezentanti ai Salvamontului au fost prezenti pe tot traseul pentru a se asigura ca lucrurile decurg cum trebuie. Concursul s-a incheiat fara nicio accidentare dar cu un binemeritat barbecue stropit cu bere și Redbull.

Marele premiu pentru ocupantii locului I la fiecare clasa a fost o invitatie la editia aniversara de 10 ani a concursului Inferno Austria care va avea loc pe 27 martie la Ischgl.

Castigatori:
Clasa snowboard barbati:
Locul I – Catalin Rotariu – Cluj Napoca
Locul II – Razvan Dumitrache
Locul III – Andy Fazekas

Clasa schi barbati:
Locul I – Lorent Gyorgy – Miercurea Ciuc
Locul II – Nyegre Ferenc
Locul III – Istvan Bojthe

Clasa snowboard femei:
Locul I – Diana Voinescu – Sibiu
Locul II – Andreea Bot
Locul III – Mihaela Zegrean

Clasa schi femei:
Locul I – Leni Binder – Sibiu
Locul II – Iulia Cioica
Locul III – Tara Freinademetz

Foto credits: Lucian Sopa pentru Sibiu.ro

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

6 Raspunsuri la “A fost Inferno 2010”

  1. shepty on 16 March 2010 2:47 am

    sper sa dea premiul . nu ca anu trecut!
    misto ideea de concurs dar pacat ca nivelul e cam jos…pentru un asemenea concurs trebuie sa se chinuie sa aduca riderii de top din ro…

  2. Tibi on 16 March 2010 8:04 am

    @shepty
    si eu sper sa se dea premiul :)
    Nu vreau sa fiu carcotas, insa concursul este slab si mai mult doar pentru distractie, nu are nici o legatura cu un concurs de freeride in adevaratul sens al cuvantului , unde se pleaca individual si se puncteaza fluiditatea, tehnica, dropurile, etc.(dar toata lumea stie ca a fost un concurs de chinese downhill)
    Din punctul meu de vedere un rider care se respecta nu are ce cauta la o asemenea competitie, decat daca vrea sa se distreze / accidenteze :)
    A fost hilar cand mergeam cu bordul in mana pe asfaltul transfagarasanului si alti rideri ma depaseau in fuga :)) si ma gandeam oare sunt la un triatlon pe zapada?? sa alerg si eu??…poate ma asteapta un bike, dupa colt :D.
    Ultima mansa a fost de cascadorii rasului, un fel de bulaneala bordercross.
    Una peste alta m-am distrat de minune, am cunoscut oameni noi si faini, am mancat un mic si am baut o votca cu redbull:D

  3. butch on 16 March 2010 9:59 am

    in mare parte cam asa s-a desfasurat adevaratul concurs…triatlon si bulaneala. de ce imi pare sincer rau au fost banii aruncati aiurea pe transceiver in conditiile in care la balea era mai putina zapada decat la sinaia si nici nu ne-au urcat in saua doamnei sa zici ca ne da drumul frumos de acolo. ce ma indignat si mai tare este faptul ca au luat startul si concurentii care nu aveau nici transceivere si nici casti de protectie. dar deh asa-i la noi….mai bagi o publicitate mincinoasa…mai iei bani pe un echipament total inutil…mai faci un ban cinstit cu alte cuvinte pe seama fraierilor care dau navala prin padure sa-si sparga capetele pt premii fictive. dar per total micii au fost cel mai reusit moment al evenimentului.

  4. tzake on 16 March 2010 2:44 pm

    Si eu m-am simtit super bine sambata. A fost o iesire pe cinste.

    PS: sa nu-ti para rau de aia 40 de lei care i-ai dat pe tranciever, pt ca se duc la salvamont

  5. Tibi on 16 March 2010 5:07 pm

    @tzake

    Rau nu ne pare, mai ales ca ajung la salvamont cum zici tu, dar organizatorii trebuiau sa anunte nr de transcivere pe care il au si pretul la care le inchiriaza….asa e corect nu?

    @butch

    Bro!:), vreau si eu pozele de la voi, id yhmsg: stoiantiberiu, Danke

  6. icee on 18 March 2010 4:32 pm

    mi-a placut de snowboarderi, curatau muntele de zapada.. :))

    aglomeratie prea mare pentru a cobora in siguranta, rapid si frumos :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.