Avem si powder

17 October 2009, by alexosu

Conteaza mai putin ca e doar mijlocul lui octombrie. Tot ce conteaza e ca unii, mai norocosi, s-au trezit cu jumatate de metru de powder in spatele casei. Si cum oamenii nu sunt pretentiosi (yeah, right), au luat ce au gasit la indemana si s-au dat.

Dam cuvantul lui Kiks (despre care, btw, veti afla mai multe in perioada urmatoare).

Am fost putin ocupati cu ramasu’ blocati pe Gutin din cauza de copaci cazuti dar, apoi, ne-am cascat ochii la 1/2 metru de powder pe Mogosa. Ne-a luat iarna prin surprindere (cel putin pe mine) noroc ca am gasit in lemnarie niste Gotame vechi si mi-a dat Dia niste clapari ol’skool imprumut haha.

Ne-am distrat un pic ce-i drept, vezi si pozele. Nu-s cine stie ce, ca era cam gri totul ieri dupa-amiaza. Am urcat de-a latul, pentru ca evident n-aveam nici foci, dar astazi o sa punem crosele pe teleski si avem si soare.

Concluzie: daca mai puteti face ceva planuri pentru weekendul asta, dati o fuga la Mogosa. Daca nu, poate reusiti sa rupeti o zi, doua, saptamana viitoare. Marti, zice-se, mai vine un transport de zapada. Pana atunci insa, priviti si va bucurati!


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

9 Raspunsuri la “Avem si powder”

  1. ghitzuca on 17 October 2009 6:37 pm

    multumim lui kiks pentru poze!

  2. snowtrip on 17 October 2009 6:50 pm

    De ce nu am avut norocul sa ma nasc in ardeal? Sper sa vina o data zapada ca nu mai pot :P.

  3. radubu on 17 October 2009 9:55 pm

    prima zi pe anu’ asta: in 17 oct?!?….

    dupa un drum de 2 lei (au bagat plugu’ dar nu pe latimea drumului ci doar cit sa-ncapa el deci asteptatzi-va sa ambuteiaje cind circula doua coloane pe ambele sensuri) am ajuns pina la semenic. pustiu si fara curent. un nene (care pleca d’acolo) a zis ca miine incearca sa dea drumu’ la lifturi. altul se dadea cu un ratrac dar nu stiu ce facea ca numa partii nu-i ieseau. vreo patru incercau cu snowmobile.

    ne-am dat in jos la freeride pe noua partie (spre nw , de la relee). zapada cit china; virgo; io cu focile am venit usor inapoi, dar placarii…

    la-ntoarcere am incercat pe linga drum pina la prislop, dar se cam topea.

    sper sa puna poze plamen pe snowfan.com.

    ne-am distrat fain…ceaa ce va doresc si va si voua :)

  4. ionel on 18 October 2009 4:15 pm

    Semenicul vechea poveste…parca ii un sat pustiu…drumul pana sus e o experienta plina de adrenalina…mai ales iarna cand ingheata (anul trecut erau efectiv transee in gheata!!!!)

  5. Anonymous on 18 October 2009 6:24 pm

    ‘been there! done that! Mogosa-Suior= cea mai faina zona si multa zapada+ oameni faini! Maramures rulz!!!!!!!!!!!!!!! ;)

  6. Radu Solo on 18 October 2009 6:25 pm

    am uitat sa semnez :D

  7. Andy on 19 October 2009 10:20 am

    As prefera va rog frumos daca se poate sa oferiti si informatii despre cum se ajunge . Si nu numai la articolul asta , la toate articolele pe care o sa le mai scrieti despre zone mai putin cunoscute . Va multumesc.

  8. alb_ca_zapada on 19 October 2009 12:57 pm

    @andy
    http://www.derdelus.ro/2007/12/19/cum-se-ajunge-la-borsa/
    http://www.derdelus.ro/2007/12/20/partiile-din-maramures/

    PS: folositi cu incredere search-ul derdelus.ro… lot of info at your fingertips ;)

  9. IONEL on 19 October 2009 1:37 pm

    Pentru Semenic…se ajunge in Resita…se urmeaza indicatorul spre Semenic/Valiug/Garana vs Wolfsberg , se trece de portiunea de gropane si tramvaie din Resita…ajungem langa super combinat…urmeaza o uracre,o coborare (suntem in valiug) mai o urcare pana la Prislop (inainte se merge la Garana) facem dreapta si dupa alti 10 km de chin gropi si peisaje mirifice suntem sus pe Semenic…
    - haleala si pileala de acasa…sus cam bate vantu la propriu si la figurat
    - cazare recomand jos la Garana…desi sunt vreo 10-12 km pana sus la eoliene…merita deranjul…in Garana te simti ca intr-un sat de munte!!! (liniste deplina , desi anul trecut au aparut destul de multi ghiolbani cu snowmobile care le tureaza noaptea) aflat la 1000 m altitudine ofera cateva locuri de cazare foarte bune….cu mancare ca la Mama acasa
    - sa veniti echipati cu lanturi,lopeti…s-ar putea sa trebuiasca…la kiker
    - pentru backcountry in garana sunt locuri ffffff frumoase…dar la acces direct la picior…
    - zapada multa…i-am dat in aprilie…la kiker…merge si linie…dar fara transport

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.