Father’s Day pe V Prahovei

16 March 2009, alb_ca_zapada

Din cauza de popor exagerat la cap (parere personala, accept scandalizari) concursul Inferno de la Balea programat pentru weekendul asta s-a aminat. Ma rog, aminat sau anulat nu se stie prea sigur. Eu as spune fie anulat, fie aminat spre sfirsit de august cind riscul de valansa se va instala in jurul unei cote de siguranta. 0.5 cum ar veni adica.

In aceste conditii vitrege, am zis sa las extremul deoparte si sa ma transform intr-un tata de super-gasca. Am plecat deci intr-un weekend la munte impreuna cu rider-ita mea roz de 5 anisori si 12 zile de schi la activ. Doar noi doi si gasca de boarderi.

Simbata in Sinaia n-au mers cablurile, deci planul frumos ticluit cu tuica fiarta si ping-pong la Miorita s-a dus pe cimpii. Noroc ca Azuga este mereu a 2-a optiune.

  • Zapada ca-n iernile de demult
  • Pirtii total neintretinute.
  • Incredibil de multi cretini. Eu nu inteleg, daca te dai tare, ce curu ma-tii nu te dai pe margine? Si macar d-ar fi naibii un soi de specialisti, dar cind ii vezi ca vin total out of control cu genunchii flendurind te gindesti doar cum sa le infigi un bat in burta si sa aperi copilul.

Duminica insa in Sinaia a fost o giga-zi-minunata. Zapada cit vezi cu ochii, soare, voie buna. Cum am mai zis, eram cu pitica fantastica si n-am putut gusta ambrozia… Am auzit insa povesti, am vazut rinjete pe toata moaca care spuneau cam acelasi lucru: zapada minunata peste tot!

Eh, nu m-am dat p-acolo, nu am atins sublimul, pot insa comenta dpdv al unui tata responsabil (huh?):

  • V Dorului (variantele de linga telescaun) si V Soarelui total neintretinute. Nu inteleg filozofia, probabil aproape-inexistenta administratie a pirtiilor e in alte frecusuri la ora asta.
  • V Dorului Varianta destul de ok. Batuta de vint probabil, nu cred ca si de ratrack. Ma rog, era ok, era lat, te puteai da cu copilul in liniste pe acolo
  • lume putina, oameni d-ai casei

Coborirea ultima catre 1400 am decis sa o fac pe Drumul de Vara. Eu si Daria cea de 5 anisori. Pericol extrem de avalansa, pirtie inchisa (cel putin asa avetiza Salvamont Sinaia prin afisele omniprezente)…. uh, de unde iau un avalung de copil?? la naiba, ce decizie timpita de tata dobitoc…

Anyway, am coborit fantastic de tare. 12 minute pina jos. Cu un an in urma o duceam in circa pe acelasi traseu, acum striga la mine ca vrea sa sara. La naiba, de-as progresa si eu asa :)

Si daca am inceput cu Inferno, termin tot cu el: Daria draga, daca o tii tot asa in 3-4 ani mergem impreuna la Balea.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

14 Raspunsuri la “Father’s Day pe V Prahovei”

  1. eryka on 16 March 2009 11:52 am

    Felicitari pentru tura de 12 minute si pentru ca-si doreste sa sara. Fantastic! :) Tine-o tot asa Daria! :)

  2. trainspot on 16 March 2009 12:24 pm

    how sweeet! :))

  3. Hulian on 16 March 2009 12:40 pm

    Discipolul isi intrece maestrul:)

  4. barbosa on 16 March 2009 1:04 pm

    Sambata am fost la Predeal (a-2-a optiune dupa sinaia)! A nins non stop ,cat am stat) .In mare cam ca la Azuga cum bine zice @alb- LUME PUTINA
    -FRUSTRATI ,,PE VITEZA ” -un adevarat pericol pt ceilalti (mai ales copii) atat timp cat merg in zig-zag de pe o margine pe alta ,baza find plugul si muschii de la fotbal !
    Si ceva diferit ; STATUL IN COADA (chiar daca erau 5-10 persoane ) ,,a prost” de vorba ,in asteptare ,in admiratie ,in nostalgie ,in blegeala ,in fite ,in figuri,………
    ideea e ca blochez accesul si stau si stau ……..
    Mai enoriasi (astia cu dormitu la coada ) stati acasa daca aveti o zi mai proasta sau in cafenea sa mai vb una alta cu cineva!
    Ca si-n Sinaia ratracul a stat cuminte si a privit cum se varsau incepatorii si se radea (ratracul) de ei !

  5. delice on 16 March 2009 2:25 pm

    Asta cu ratracul care s-a apucat de treaba pe la 5 dupa-amiaza e o poveste separata in Valea Dorului. Dar stii, am inchis ochii si m-am bucurat de zapada. Ca nu se stie cand mai prind si o sa-i duc dorul cateva luni. Si cat de frumos a fost! Mult mai putini incepatori aiuriti fata de alte dati, trebuie sa recunosc.
    Felicitari pentru aia mica! E bine ca prinde gustul muntelui. Macar cand o sa fie mare, o sa stii ca e pe partie cu baietii :P

  6. omidee on 16 March 2009 2:54 pm

    si eu am optat sambata pt azuga, in lipsa de sinaia. M-am dat toata ziua pe Cazacu (care era inchisa de fapt, cu un mare panou), drept pt care nu m-am lovit deloc de idiotii cu genunchii flendurind :p
    Si m-am bucurat de zapada mai rau ca un copil de 5 ani :)

  7. mariusica on 16 March 2009 3:28 pm

    @ Alb ca Zapada: Incredibil de multi cretini. Eu nu inteleg, daca te dai tare, ce curu ma-tii nu te dai pe margine? Si macar d-ar fi naibii un soi de specialisti, dar cind ii vezi ca vin total out of control cu genunchii flendurind te gindesti doar cum sa le infigi un bat in burta si sa aperi copilul.
    :)) :)), rad si nu mai pot. Din pacate ai dreptate, in Azuga cand am mers prima data erau doar meseriasi. Partia nu e usoara ca in Predeal si coborau oameni care se dadeau de la bine in sus. Acum din pacate e fullll de ultra incepatori care se dau glont pe Cazacu de sus pana jos. Si se dau ca niste gaini fara control.

  8. Bobby on 16 March 2009 4:01 pm

    Incep cu BRAVO DARIA!!! tati…iti tragi team..?:)) Bravo Coman Crew!

    N-am fost in Sinaia, da’ am verificat Poiana BV. Si bine-am facut.
    Stiu ca va ganditi ca “era plin de lume”, da’ uite ca n-a fost asa. pesemne multiplele averticari de avalanse si tzunami-uri…
    A fost pentru prima data sezonul asta cand am gasit muntele asa cum trebuie: zapada buna, partii batute, resturi de prospatura prin paduri, dar mai ales pow adanc si necalcat pe traseul catre Timis.
    A fost de vis!
    Excelent ca TOTI ne-am bucurat de albeatza pe unde-am fost!

  9. mariusica on 16 March 2009 5:58 pm

    @ Bobby

    Poate pe Drumul Rosu si Bradu erau partii batute. In rest nu prea. Nu era o problema ca nu le-au batut, zapada era la discretie pentru toti…dar administratorii au avut o durere mare in dos, era prea putina lume ca sa scoata jucaria de batut zapada, ca la romani si motorina costa. Asa am prins noi sambata.

  10. Bobby on 16 March 2009 7:34 pm

    @Mariusica.
    Jumatatea superioara era chiar in regula. Adevarat ca de la Zidul Mare era mai trist (ceva damburi, iar pe Canal se facuse niscai gheata pe mijloc)…dar nu mai conta pen’ca ERA ZAPADA si nu bolovani!
    Ar fi trebuit sa spun din capul locului ca “nu erau moguli, gauri, gheatza, pietre si-alte animale”. Da, ai dreptate Mariusica: nu erau batute de ratrac, ci de vant, skiuri si placi. Dar pe cuvant c-a fo’ mai mult decat decent.

  11. mariusica on 16 March 2009 7:46 pm

    @Bobby

    Perfect de acord cu tine. A fost zapada, multa zapada si statiunea era foarte libera. Ce vrei mai mult :)

  12. cosminII on 17 March 2009 8:47 am

    @alb
    te-am vazut sambata in azuga … nice outfit :) dress 2 impress cum ar veni.
    oricum cica ratracul ar fi intrat vineri seara in actiune dupa care a nins. sambata dupa cum ai vazut nu l-au mai bagat.
    la rubrica vesti bune cica o sa baga instalatie de zapada artificiala de sus pana jos.

  13. alb_ca_zapada on 17 March 2009 9:14 am

    @cosminII:
    armada outerwear, huh… ;)
    cit despre impresionat, impresionam si noi pe cine putem… eu o impresionam pe fiica-mea de ex :)

    si pe viitor daca ne-om mai intersecta, da si tu din miini, bem o tuica si stam la o birfa

  14. opritiinfernopanalavara on 19 March 2009 12:45 pm

    cat despre inferno…eu l-as inchide de tot(atata timp cat e o afacere de spalat banii lor)…in rest sa auzim numai de bine…
    PS: pe maniacii aceia carora le tremura genunchii ar trebui sa ii legam de pilonii telescaunului…

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.