2% pentru partii si zapada

20 March 2009, by alb_ca_zapada

Sub sloganul “Fii Om de Zapada” prietenii nostri de la APSI (Asociatia pentru Promovarea Sporturilor de Iarna) cheama lumea la completat un formular.

Se numeste simplu, formularul 230. Odata printat si completat poate fi depus fie la contabilul corporatist, fie personal la Administratia Finaciara de care apartii (adrese aici). In felul asta fiecare contribuabil salariat (pentru cei cu venituri din alte surse exista formularul 200) poate redirectiona 2% din impozitul ce-l plateste statului catre cauza nobila a zapezilor curate si a pirtiilor fermecate.

The Bridge on the River Kwai hd Foarte important este faptul ca voi, dragi schiori si boarderi, nu dati un leu din buzunarul propriu! Doar redirectionati o suma de bani de pe drumul pierzaniei bugetare catre un ONG. That’s it - Tha’s all ca sa-l parafrazam pe nenea Jeremy Jones.

Oamenii de la APSI au in plan lucruri marete. Se lauda cu continuarea unor proiecte deja incepute, ba chiar isi doresc mai mult. Cam asa ar suna planul:

  • Vom continua campania “Partii fara Sange” pentru domenii schiabile mai sigure si mai bine intretinute. Dupa Sinaia, urmatorii pasi in auditul partiilor vor fi in Azuga, Poiana Brasov si Parang.
  • Vom continua seria de traininguri “Stop Avalansa inceputa in 2008 intr-un format mai flexibil si mai adaptat publicului tinta (tineri de 18-25 de ani fara pregatire in domeniu).
  • Vom tipari “Micul Tratat despre Zapada” elaborat in 2008 impreuna cu Salvamont Sibiu si ANM. Vom face demersuri pentru distribuirea lui impreuna cu biletul de telecabina la Balea, Busteni si Sinaia.
  • Vom reedita brosura informativa Tremors download cu privire la principiile de baza ale practicarii sporturilor de iarna si vom republica Decalogul Schiorului intr-un format prietenos si usor de parcurs.
  • Dupa succesul Chestionarului de Partie din 2008 si 2009

    , vom extinde baza sondajului prin tiparirea de formulare si distribuirea lor in principalele zone de schi ale tarii. “Raportul privind Starea Industriei de Schi si Servicii Conexe” il vom distribui tuturor factorilor de decizie din turism si autoritatilor cu competente in domeniu.

Asadar daca te-ai saturat de vesnicul si impersonalul “in Romania nu se face” Assault on Precinct 13 film

Black and White full movie


Trois 3: The Escort full movie

Without Evidence film , daca te-ai saturat de nesfirsita revolta si de interminabilele discutii despre hibele pirtiilor mioritice, daca vrei sa arati ca-ti pasa si, mai ales, daca vrei sa iti iei rolul social in serios si sa devii din spectator batjocorit un actor responsabil, ia de completeaza faimosul formular 230 (sau 200

) si, NU UITA, depune-l pina la 15 mai 2009 The Reaping on dvd . Il poti depune personal la Administratia Financiara de care apartii (adrese aici), il poti trimite prin scrisoare recomandata sau il poti inmina contabilului institutiei la care lucrezi. In toate cazurile insa, asigura-te ca este corect completat si ca ajunge la destinatar. Atentie, fiscul nu redirectioneaza banii decit daca formularul e corect si lizibil completat de mina si daca e depus pina pe 15 mai!!

The Jungle Book film

Asta-i filozofia. Si nu uitati, stati flexati cind completati ;)

www.doilasuta.ro/pagini - date suplimentare despre conceptul 2%
www.sporturideiarna.org/2-la-suta - campania APSI

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

14 Raspunsuri la “2% pentru partii si zapada”

  1. Marius on 20 March 2009 11:32 am

    Nu pot sa va dau 2% sa modernizati partiile de pe Valea Prahovei. Nu am fost nici o data pe ele, si nici nu stiu daca o sa ajung din cauza aglomeratiei si a fitelor. Imi pare rau. Daca era pt toate partiile din tara, era altceva. Schiez in partea de Nord si Nord Vest. Si e OK.

  2. Flipper S on 20 March 2009 1:45 pm

    @ Marius - esti sigur ca ai inteles despre ce e vorba ? Nu e vorba doar de Valea Prahovei e vorba de pirtii in general si de undeva trebuia sa se incepa si daca oamenii care fac acest demers merg mai mult in acea zona e normal sa se incepa de acolo. Iar despre avalanse si zapada cred ca e la fel peste si oricum cel mai important ramine atitudinea.

    P.S. si eu skiez in Vest si Nord Vest si nu stiu unde ai vazut tu lucrurile ca fiin OK, da asta e alta discutie (cuata Statiuni in Romania pe Derdelus si posteaza acolo impresiile bune sau mai putin bune, informatii actualizate sunt mereu binevenite)

  3. mariusica on 20 March 2009 2:00 pm

    auditul din Azuga. Acolo aveti ce lua la puricat, sa-l scuturati bine pe nenea care tipa si urla langa partia de teleschi Cazacu :) si pe toti patronii si sefii de partii, ca sunt o gramada, nu incap toti intr-o caruta. Astept cu nerabdare acel audit :D

  4. Mai sa fie... on 24 March 2009 6:41 pm

    Dati voi 2% ca banii tot la Sarbu,Copos&Co vor ajunge… Investim noi in infrastructura ca sa stam la cozi mai mari, implicit sa le mai bagam astora ceva bani in buzunare, ca vorb-aia, e criza….

    Intrebarea mea este: jmekerii de B, respectiv proprietarii transporturilor pe cablu, dau ceva?? (in afara de m**a cu care ne-am obisnuit deja).

  5. stefan on 25 March 2009 1:38 pm

    desi apreciez initiativa si merg la ski weekend de weekend uneori bucurandu-ma de zapada, alteori scrasnind din dinti cand aud pietrele sub skiuri nu pot ceda acesti 2% pentru partii.
    pentru mine ,cel putin, un camin de copii sau o casa de ajutor primeaza in fata skiului.
    De partie de bine de rau ne mai putem ingriji si noi…de acei copii nu prea

  6. Flipper S on 25 March 2009 2:02 pm

    @ stefan … si asa m-am decis sa ma laud un pic, sa vada tot poporul skior cit de milostiv sunt eu si cit de insensibili sunt altii. Hai sa avem pardon, te-a obligat cineva sa dai sau care rationament sta in spatele justificarilor necerute ?

  7. stefan on 25 March 2009 2:06 pm

    nu!
    nici nu am pretins ca sunt milostiv sau ca altii sunt insensibili!
    Poti sa consideri(doar pentru linistea ta) ca am scris acel lucru pentru a scapa de nevoia de a raspunde ulterior eventualelor reprosuri”ca nu sunt interesat de ski, de partii,de tragedii,etc.

  8. alb_ca_zapada on 25 March 2009 9:43 pm

    nu dati oameni buni nimic, ati inteles de n-ati mai putut… redirectionati, asta-i tot ce faceti… ca de luat oricum vi se ia.
    asta in primul rind… apoi eu zic sa directionati catre ce si cine vreti, numa s-o faceti… adica o atitudine civica nu strica la casa omului, chit ca-i vb despre batrini, copii, pirtii ori clubul orasenesc de oina… asa ca putin disconfort pt cauza in care credeti e si un semn de civilizatie peste toate cele… succes

  9. stefan on 26 March 2009 2:50 pm

    nu e cazul sa te superi! chiar nu am intentionat sa jignesc initiativa ta!
    normal ca cel mai important este sa dai banii indiferent de sursa pe care o alegi
    succes in continuare

  10. alb_ca_zapada on 29 March 2009 9:39 pm

    @stefan:
    pai asta spuneam si eu, si spuneam in cunostinta de cauza… pe bune.. ;)
    stiu multi oameni care au tresarit interesati ca pot face o fapta buna, dar cin au auzit ca asta inseamna un drum la posta ori la circa finaciara le-a cam palit entuziasmul…

    cam asta.. :(

  11. Hulian on 29 March 2009 10:58 pm

    @ alb:
    pentru ca ai adus vorba de drum la posta sau administratia financiara, poate ar trebui sa detaliem care sunt pasii de parcurs pentru ca acei 2% sa fie directionati acolo unde fiecare considera ca este mai bine, si vorbesc acum din proprie experienta:

    1. daca locuiesti la adresa din buletin, cea mai ieftina varianta este un drum la administratia financiara de care apartii (de sector in cazul bucurestiului sau din localitate in cazul celorlalte orase) pentru a depune formularul completat. Cealalta varianta este:

    2. daca esti “detasat” in alt oras decat cel din buletin, cea mai ieftina varianta este depunerea formularului completat la posta. Asta inseamna 1,2 ron.
    Pentru orasele de provincie, de regula este suficient sa treci Administratia financiara la adresa, pentru ca este doar una in fiecare oras.
    Pentru sectoarele din Bucuresti adresele pot fi gasite pe internet, de ex:
    http://www.pmc-imobiliare.ro/utile/Adrese-administratii-financiare.html

    Eu unul sper ca in viitor sa putem completa si depune acest formular si pe internet, dar pana atunci…numai bine.

  12. Hulian on 29 March 2009 11:14 pm

    Era sa uit…ca sa ma laud un pic :)
    M-am oferit la serviciu sa depun la posta formularele completate si am facut-o pentru 10 colegi, care altminteri ar fi lasat statul sa decida ce face si cu acei 2%.

    Spor si voua!:)

  13. Thomas on 8 April 2009 8:48 pm

    Si eu si sotia am depus. Nu stiu cat inseamna, dar speram sa ajute. Pic cu pic :)

  14. 2% pana pe 15 mai : derdelus.ro on 7 May 2009 12:34 am

    [...] multe detalii, formulare, obiective si alte asemenea in articolul anterior pe tema asta si pe siteul APSI, http://www.sporturideiarna.org/2-la-suta. — Ah, si da, nu uitati, stati flexati! [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.