Volkl - colectia 2008/2009

31 January 2008, by alexosu

Pe derdelus.ro suntem fani Volkl. Si avem motive: in general vorbim de schiuri foarte solide, cu un feeling unic si control maxim. Adica schiuri serioase, pentru schiori seriosi.

In ultimii ani, Volkl a fost printre cei mai inovativi producatori pe zona freeride/freetyle/backcountry. Amintesc doar de modele ca Explosive (schi-cult pentru freerideri), Sanouk (alt schi-cult), Gotama sau Mantra - care sunt in productie de 4, respectiv 3 ani. In acelasi timp, Volkl a pastrat un nivel foarte competitiv si pe segmentul schiurilor de race/carve. A dezvoltat un segment de all-mountain foarte tare, iar gama de schiuri de dama e si ea de top.

Anul asta Volkl are foarte multe noutati. Sa le luam pe rand.

Race

Acum ceva timp Volkl a renuntat la seria interminabila de P-uri si a reluat o serie mai veche - Racetiger. Noutatea este ca de anul asta sistemul PowerSwitch apare si in gama asta. E cam gadget-oriented miscarea asta; nu vad de ce ai vrea un schi de race mai soft, dar probabil ca asa a iesit din studiile de marketing.

Modelele cele mai hardcore sunt Racetiger GS Racing Titanium si SL Racing. Rigide, grele, fioroase. Exista si varianta mai light - Racetiger SC si RC.

All-mountain/carve

Vedeta incontestabila in segmentul asta, si unul dintre pariurile Volkl pentru sezonul 08/09 se numeste The Grizzly. Se anunta ca unul dintre cele mai avansate si versatile schiuri de pe piata. Volkl a aruncat in lupta toate armele: PowerSwitch, noua legatura integrata Wideride, DoubleGrip XTD si lista poate cotinua. Nu va lasati intimidati de dimensiuni (131-89-114), The Grizzly rupe partiile in doua.

The Grizzly e un fel de Tigershark pe steroizi. Care modele Tigershark nu sunt nici ele niste legume, ba din contra. Si aici avem variante cu PowerSwitch sau fara (gama pe care a fost lansat sistemul anul trecut) si 3 dimensiuni. Recomandarea noastra este Tigershark 12 feet PowerSwitch. Avem si un review de sezonul trecut aici.

All-mountain/off-piste

Volkl reuseste sa imparta segmentul de all-mountain in doua. Carve - in care isi fac de cap The Grizzly si tuma de Tigershark, si off-piste - adica seria Unlimited. Exista cel putin doua modele foarte interesante: AC-50 - inlocuitorul lui AC-40 - foarte offpiste oriented, si AC-30, model care vine pe linia 724 Pro de acum cativa ani. Celelalte modele sunt pentru schiorii intermediari care vor un schi solid si mai clasic ca feeling.

Schiuri de gagici

De asta se ocupa seria Attiva. De la schiuri all-mountain (Aurora sau Fuego), carvere (Arena, Tiera, Sol) pana la schiuri foarte prietenoase, perfecte pentru schioarele la inceput de drum (Aire, Aqua, Cielo).

Freeski

Asa se numeste gama care aduna tot ce tine de freeride, freestyle si backcountry. Volkl are in momentul asta una dintre cele mai complete si mai interesante linii pe zona asta. Practic, nu lipseste nimic din ce si-ar putea dori cineva.

Avem schiuri de big-mountain. Aici noutatea se numeste Kuro, un schi dubios ca forma, cu varful supradimensionat si camber negativ. Arata foarte bine si cine l-a schiat il lauda la greu pentru comportamentul in off-piste, mai ales in powder.

Urmeaza Katana si Mantra, care vin pe linia Explosive. Katana e versiunea supradimensionata a lui Mantra, dar modul de constructie de foarte asemanator. Doua modele care ofera un mix de performante on si off-piste greu de egalat in momentul asta.

Kiku si Aura sunt modele de dama din gama Freeski. Kiku e mai soft, mai orientat catre powder, in timp ce Aura e un fel de Mantra - mai rigid, mai versatil.

In segmentul Backcountry avem o vedeta (Gotama) care nu mai are nevoie de prea multe prezentari sau laude si doua modele noi - Chopstick si Cosmo. Cosmo e un nou model de gagici, iar Chopstick muta distractia din parc, in natura. Constructie e simetrica (148-128-148) pentru jibberii care se dau si switch.

In fine, segmentul de freestyle e cel mai aglomerat. Vedeta e Bridge, urmasul unui ski care noua ne-a placut foarte mult, Karma pe numele lui. Bridge e versatil si se descurca cam peste tot onorabil.

Urmeaza 3 modele cu constructie simetrica. Wall, Ledge (fratioru) si Pearl (surioara). Toate trei sunt usoare, au flex progresiv pentru aterizari perfecte si o grafica uber-cool.

Exista chiar si variante pentru juniori: MiniPearl si Bridge Jr.

Mda. Uitandu-ma in spate, nu pot sa nu observ ca Volkl chiar are o oferta greu de batut, cel putin sezonul asta. Ai zice ca un brand asa tare ar trebui sa rupa. In general asa si e, dar nu si la noi, unde importatorul e foarte discret (to say the least) si face o selectie de modele importate cel putin dubioasa. Mai mult, pe site-ul oficial, Romania nu mai apare ca fiind tara in care Volkl distribuie prin dealer.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “Volkl - colectia 2008/2009”

  1. gini on 31 October 2008 4:11 pm

    Despre schiele de tura nimic?
    Au doua modele noi, care cel putin pe hartie par foarte interesante:
    Snoweagle se anunta cu o constructie foarte solida, dimensiuni 125/82/110, lungimi pana la 184 si Polarbear, cu dimensiuni de freeride 130/94/113.

  2. alexosu on 31 October 2008 4:18 pm

    Ai dreptate gini. In general am evitat subiectul “schiuri de tura”. O sa fie articol dedicat, pentru ca si aici lucrurile s-au complicat foarte mult in ultimul timp.

  3. dinutzu on 31 October 2008 5:52 pm

    offtopic dar nu stiu unde sa pun acest anunt….
    Cei de la GoSport (magazin universal de sport) au o oferta in curs ARVA Ortovox F1 Retrever+Sonda CAMP 2.0 (L=2m 223gr) la 151 euro.
    Nu stiu daca e buna sau nu dar cine e interesat pot sa aduc pe 24 noiembrie la Bucuresti. Bine sa nu-mi cereti 20 ca ma aresteaza astia ha,ha,ha….

    P.S. F misto poza din articol….

  4. ion on 31 October 2008 11:08 pm

    pe mine bridgeul (de anu trecut) m-a cam dezamagit in comparatie cu karma (de acum…3 ani?!). sau poate nu stiu eu sa-l skiez… :P

  5. alexosu on 1 November 2008 10:32 am

    Difereta e, intr-adevar, mare. Karma a fost unul dintre cele mia rigide modele din categorie. Bridge e mai lat si mai soft. Asta inseamna ca in zapada tare e ceva mai tricky. Da, Karma a fost un model foarte-foarte reusit.

  6. Shani Alexandra on 29 April 2009 7:25 pm

    Volkl e inca importator in Romania prin Ziper Sport din Brasov.Anul acesta 09-10 au scos un Tigershark de 11 feet-superb.L-am vazut la Ispo. Se poate face si comanda online pe http://www.zipersport.ro. Schiurile de freestyle etc…..au cam ramas aceleasi….

  7. Cristi on 13 November 2009 5:22 pm

    Bravo pentru articol! E brici cam ce se explica aici despre Volkl.

    Da` io am o intrebare care ma doare in suflet de vreo 3 ani. Ziceti-mi si mie de unde din Romania pot si io sa-mi cumpar Volkl Unlimited AC30 ? N-am gasit nicaieri si caut de 3 ani. N-am gasit nici second, n-am gasit nici la celebrii vanzatori care aduc din strainataturi, reconditioneaza si vand aici.

    Asa ca daca stiti pe cineva care aduce schiuri de dincolo si vinde si Volk dati-mi va rog de stire pe e-mail!

  8. alexosu on 13 November 2009 9:15 pm

    @Cristi
    Tot ce poti sa mai faci e sa dai un telefon la ZiperSport. Ai numarul lor pe site. Banuiesc ca pot face o comanda speciala.
    Pe shop-urile online ai incercat? Nu cred ca e chiar asa de greu de pus mana pe un AC30. Nu e tocmai cel mai cerut schi din lume :).

    O intrebare: de ce esti asa hotarat sa iti iei fix un AC30? In ultimii 3 ani au aparut zeci-sute de modele foarte foarte bune in zona asta.

  9. popic on 5 October 2010 5:12 pm

    Salutare !
    Vad ca articolul e cam vechiut…dar poate raspunde cineva pe aici…sa`mi dea unele detalii.
    Sunt interesat ( si eu ) de Volkl AC30 unlimited 09/10 sau 10/11. Unde pot gasi asa ceva..sau cine poate face comanda on line pentru asa ceva, exista vre`un magaisn on line…pentru ca nea google nu zice nimik :(.
    Multumesc anticipat !

  10. raduac on 6 October 2010 11:03 am

    Salut, incearca un mail la [email protected] . Ovidiu te poate ajuta cu siguranta daca e vorba de Volkl.

  11. Luciana on 7 October 2010 2:38 pm

    Hello,
    de saptamana viitoare poti veni la Skicenter in Bucuresti (intre IGP si parcul Circului) - pe Stefan cel Mare - si poti vedea acolo colectia Volkl. De asemenea poti comanda si obtine informatii legate de pret pe mailul [email protected] pentru orice model de la Volkl. Zi buna :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free