Noul model de SL Fischer

30 January 2008, by alexosu

Cam asa arata podiumul de la combinata de la Chamonix. A castigat marele Miller, urmat de Kostelic (era fra-su!) si Schoenfelder. In plus, Miller trece pe primul loc la overall. Ii tin pumnii stransi.

Dar ce e foarte interesant in poza asta e coada noilor Fischer de slalom. Precizare: deja cam toti competitorii se dau pe schiurile care vor intra in magazine la anul (ma rog, arata ca alea). Revenind la cozi, se vede un swallow tail destul de pronuntat. In general asta se foloseste pentru a micsora putin suprafata de contact a schilui cu zapada - fapt folositor la coada. Ce nu se vede in poza este ca varful schiului are o MAAARE gaura asta inseamna mai putina greutate in varf, deci un balans mai mic, deci un control mai bun.

Ideea nu e noua, s-a mai folosit la schiuri de DH sau SG din anii ‘80, dar se pare ca acum chiar functioneaza. Noile Kastle au ceva asemanator in varf, dar nu e gol, ci o “bula”. Se pare ca vom vedea in perioada urmatoare (2-3 ani) incercari de a usura pe cat posibil varful schiului.

Sau mai zica cineva ca tehnica nu mai avanseaza in schi. O-ho…

Iaca si poza cu ditai gaura.

Sin: The Movie move

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Noul model de SL Fischer”

  1. cosmins on 30 January 2008 6:41 pm

    din intamplare am vazut si eu concursul pe eurosport. gaura se vedea f clar cand ridicau schiul la final. tare.

  2. Fischer - colectia 2008/2009 : derdelus.ro on 29 September 2008 11:07 am

    [...] in ceea ce priveste schiul de race (atat SL, cat si GS). Asa cum ati putut vedea pe la TV si pe aici, inovatia e de fapt o aducere aminte a unor modele Fischer de pe la mijlocul anilor ‘70. [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.