Ciudateniile sezonului 09/10

18 November 2009, by alexosu

M-am gandit sa incepem seria de articole despre noile schiuri pentru sezonul asta cu ciudateniile. Asta pentru ca am dat de cateva chestii care m-au facut foarte curios, mai ales din punct de vedere al marketingului. Oare cum s-or vinde schiurile astea? Sa incepem, deci.

Primul pe lista este SuperFat de la White Cristal. Oamenii astia tocmai s-au apucat sa vanda cate 2 snowboard-uri pe post de pereche de schiuri. Profilul este (tineti-va bine) 211-181-199mm. Radius - 27.5 m la o lungime de 187cm. Si o coada taiata mai funky. Pentru amatorii de super-fat-uri nu exista ceva mai lat de atat, desi Duret Monstre are dimensiuni apropiate (203-177-193mm). Sunt foarte curios cum se schiaza asa ceva. Si daca schiurile pot fi puse in picioare si de oameni mai mici de inaltime - ar fi interesant de vazut daca pot tine picioarele atat de departate.

Continuam cu oricare din modelele Carradan Ski (am mai scris despre dansii aici) Zic oricare, pentru ca preturile sunt de 19.000 USD pentru modelele Lust si Mamba si 12.000 USD pentru Envy si Diamondback. Nu stiu cand si unde organizeaza un schi test. Sau daca vor exista de inchiriat. Ah, sa nu uit: de anul asta Carradan produce si Pantha - gama de haine de schi. Preturile variaza intre 8.000 si 12.000 USD. Normal. In continuare ramane intrebarea: cu sau fara TVA? Inca nu e clar daca e teapa sau daca schiurile astea chiar exista.

O surpriza vine de la Atomic. Gama lor cuprinde 89 de modele diferite. Printre altele, avem 3 modele de schiuri de Race SG - male, female si unisex. Nu stiu exact care sunt regulile FIS privind dimensiunile schiurilor - fapt care ar putea explica diviziunea male/female, dar nu cred ca sunt singurul care se mira de modelului Unisex.

Ar mai fi un producator nou de schi - deocamdata are un singur model de oferit. Se numeste Carpathian Skis Company si vine din Alaska, evident. Modelul lor va avea 210 cm, zero-camber, zero-sidecut. Varful - 142cm, coada 129cm. Din filmele de aici, se pare ca schiul chiar vireaza.

LE: si mai ciudat e faptul ca exista un varf numit Carpathian, in Alaska. Deci, na, numele companiei nu e tocmai o ciudatenie.

In incheiere, cel mai bun nume vine si anul asta tot de la Fischer. Modelul se cheama RC4 Race SC Pro Railflex Sp (cum altfel?). Maxi cred ca a deschis sampania.

Cam asta e, asa, de inceput. Revenim cu articolele serioase.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “Ciudateniile sezonului 09/10”

  1. ion on 18 November 2009 5:04 pm

    bai! stop! 19.000 USD pentru o pereche de skiuri?! materialul de fabricatie e platina?!

  2. SKS on 19 November 2009 1:25 am

    Nu sunt din acest sezon da tot ciudatenii: Volkl Porsche si Dynastar Ferrari.

  3. Maximilian on 19 November 2009 4:10 pm

    Sampanie? Nici un sprit ieftin, parol!

    Propun urmatorul scenariu:

    Esti schior, da? Nu esti complet batut in cap si stii ca exista si alte satisfactii decat genunchii aia apropiati si pozitia “ca de resort” (de la Toma citire, cu respectele de rigoare), dar si alti pantaloni decat aia semievazati cu bretele, ca sa dau doar un reper stilistic. Bun, in conditiile astea, de ce falusul universal vrei sa iti cumperi schiuri (am spus schiuri!) de la o companie a carui nume trimite direct la pescuit si care produce, printre altele, si rachete de tenis??? Eu unul sunt fericit ca exista sleahta de moroni de PR de la antepomenita companie, fiindca, nu-i asa, gusturile nu se discuta, insa ele polarizeaza! Cat timp vor exista aceste abordari “destupate” fata de schi si produse cu astfel de nume cretine, imi pare bine fiindca stiu cine le va cumpara.

    Haina nu face pe om? Ma mai gandesc…
    Schiurile insa? “Zi-mi cu ce schiuri te dai, ca sa iti spun cine esti!” Ai schiuri d-astea decupate in exces si vopsite ca alea din cupa mondiala (aici se cam opresc similitudinile), te lauzi cu ele la coada (ce superoferta ai prins tu, fraticule!) si apoi le montezi pe Octavia de firma in care asculti ultimele hituri “de club” si depasesti pe linia de tramvai? E perfect! N-o sa bem niciodata o bere impreuna, dar o sa primesti un spray amical in mufarina!

    Hating season is on!
    Mx

  4. dan on 19 November 2009 4:43 pm

    :-))) aia cu carradan skis e o poveste buna de “puscarie”. auzisem si eu de schiurile asta cu “miez” de lemn adus din emisfera sudica cat si nordica pentru un mai bun… drac.. (nu ma pricep ca ma dau doar cu placa). in fine, de fapt ar fi vorba de o frauda ceva. compania e fondata de unul care facuse pana acum un an doi aceeasi poveste da cu animale (aduse pe cel de-al doilea inel al lui Saturn). cautati Simon Brodie (aka Simon Carradan) pe net inainte sa vi le comandati - daca ati castigat cumva la loto.

  5. Mal on 19 November 2009 8:50 pm

    @alexosu: Da se poate, maestre sa lipseasca din colectia ta de ski freak ceva cu niste cristale swarovsky??? Rusinica, ma bag la un leasing si merg in Bambuu cu astea dupa mine http://www.kneissl-luxury.com/ , sa vezi ce furori fac. Cand m-oi trezi sigur e dimineata!

  6. alexosu on 20 November 2009 11:05 am

    Corect. Mi-a scapat treaba asta. Si am si vazut schiurile intr-o vitrina in Innsbruck in vara.

  7. Mircea on 20 November 2009 4:29 pm

    @maL: intrat pe siteu’ cu cristale… mai ca-mi vine sa vars o lacrima, de emotionanta ce e prezentarea.

  8. yoyo on 27 December 2009 3:06 pm

    Maxi - Octavia de firma si hituri de club ! Hahaha ! So true ! So so true ! :-))

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free