Ninge… nu prea ninge… SNOW REPORT

3 January 2008, cosmin

In sfarsit… NINGE! Insa nu acolo unde ar trebui. Bucurestiul este sub zapada; de dimineata am iesit la un kicker in spatele blocului iar altii, mai vrednici, au bagat deja vreo 3-4 ture pe coclaurile din parc.

Problema este ca, cel putin pentru moment, zapada se lasa asteptata pe ValeaPrahovei unde doar citiva centimetri timizi i-au amagit pe turisti. Dar iata cum stau lucrurile:

SINAIA

Vreme geroasa, -12grdC la Cota2000 si vant slab cca 10-15km/h. In Valea Dorului sunt conditii excelente de schi, iar pe Carp,Papagal, Tarle conditiile sunt bune, fiind insa cateva zone inghetate. Zapada proaspata are cca 5-7cm in Vale, nimic mai mult datorita viscolului ce s-a pornit ieri.

Din pacate nu a nins suficient pentru coborirea pe schiuri pana in Sinaia dar, dupa surse, s-ar ajunge pe schiuri (in conditii rezonabil) pana la cota1000.

LATER EDIT: se pare ca a nins peste noapte in Sinaia-statiune si Poiana Tapului, insa nimic pe sus.

BUSTENI

A nins putin, se schiaza in conditii bune.

AZUGA

A nins 5cm in ultimele doua zile, insa in partea de sus a partiei Sorica nu au disparut pietrele si zonele rase, inghetate. Aceasta partie este batuta de ratrac, partea stanga a primei parti pe directia de coborare avand bulgari inghetati. Cazacu si Cazacu Sosire se prezinta in conditii excelente, Cazacu1a fiind in continuare inchisa datorita lipsei zapezii, pietrelor si pericolului de accidentare.

Pe Sorica Sud zapada este batuta de ratrac si inghetata;in timpul zilei, daca este senin, se mai inmoaie de la soare. Toate instalatiile de cablu sunt in stare de functionare, pentru weekend anuntandu-se, din nou, deschiderea teleschiului de pe Sorica Sud.

PREDEAL

A nins putin, sunt -6grdC, cer partial noros, partia Clabucet este in aceeasi stare (nu foarte buna) in care se afla si de sarbatori: cateva pietre si portiuni inghetate. Cocosul se prezinta mai bine, cu ceva mai multa zapada.

POAIANA

Si aici sunt conditii de ger, -15grdC pe Postavaru, -9grdC in statiune. Toate partiile sunt in stare buna, batute de ratrac, cu unele portiuni inghetate, insa pentru cei care se dau prin boscheti, numai 2cm de zapada proaspata cazuta azi noapte pe substrat tare. De pietre si santuri nu mai e cazul sa va faceti probleme, grosimea stratului de zapada variand intre 70-90cm.

Deci, oameni ai muncii de la orase, puneti mana pe lopeti, schiuri, placi, faceti rost de ceva camioane, basculante si haideti sa-i facem pe cei dela munte invidiosi cu free-ride-ul nostru printre nametii urbani…

PS si LE (alb_ca_zapada): se pare ca-n Bulgaria este the real shit pentru amatorii de powder nesfirsit. Chip in taci.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

6 Raspunsuri la “Ninge… nu prea ninge… SNOW REPORT”

  1. Thomas on 3 January 2008 4:53 pm

    Vrem sa bagam niste trick-uri pe scarile de la Academia Militara (Bucuresti) in aceasta seara. Doritori ? :)

  2. alb_ca_zapada on 3 January 2008 5:16 pm

    @thomas:
    sincer as fi eu ff doritor, dar sper sa-mi scot gipsul zilele urmatoare asa ca n-as risca… tare m-as bucura insa sa fie oameni care chiar nu stau in casa, care nu scapa o zapada numa buna de dat… asteptam poze de bagat unghia-n git.

  3. cosmin on 3 January 2008 10:05 pm

    hehe… M-am dat de m-am rupt… Poze maine dimineata k am inghetat tot. Parcul Titan si Lia Manoliu kick ass!

  4. cosmin on 4 January 2008 10:17 am

    UPDATE: IN Poiana lucrurile s-au inrautatit, zonele cu gheata extinzandu-se si, in anumite zone aparand pietre.

  5. Mephisto on 4 January 2008 5:44 pm

    Ah damn! Tocmai ce vroiam sa merg in Poiana maine…nu mai merg. Ramane doar 2000 si daca bate vantu merg degeaba…eventual Predeal…

  6. cosmin on 4 January 2008 10:37 pm

    UPDATE: IN poiana au aparut pietrele, singura pista mai de Doamne ajuta fiind Subtelefericul. In Predeal, pe Subtelescaun sunt pietre de la pilonul 3 pana la sosire.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.