Datorita turnurii pe care au luat-o discutiile p-aici pe la gura sobei si datorita unor comentarii pline de referiri neadecvate am hotarit sa scoatem fara avertisment orice fel de postari flagrant offtopic, cu limbaj agresiv sau neadecvat.

Multumim,
Echipa derdelus.ro

Schi si Globalizare - Amer Group

12 December 2007, alb_ca_zapada

Am inceput seria de articole despre globalizare in industia de schi cu articolul despre lider, evident: conglomeratul din jurul lui K2 recent achizitionat de catre necunoscutii de la Jarden. Intreaga poveste aici.

Astazi vorbim despre alti ciudati, niste finlandezi cu portofolio de marci mari si bune. Este vorba asadar despre

Amer Group

Ultima achizitie a finlandezilor este Salomon vindut de catre Adidas in urma cu cca 1-2 ani. Amer mai detine Atomic, Volant, ceasurile Suunto precum si Arc’Teryx si Bonfire la categoria toale.

O parte din schiurile Salomon erau facute pina de curind in regim OEM in fabricile Fisher (productia se va muta probabil la Atomic) iar alta parte la fabrica proprie din Franta. Unii clapari Salomon sint facuti in Romania iar legaturile Atomic sint fabricate mai nou de Salomon, nu de Tyrolia. Deh, avantajele integrarii.

Am mai descurcat care va sa zica inca o poveste din industrie. Pe margine asteapta cuminti Quicksilver, Tecnica, Elan-Dalbelo si alti giganti. Dar toate la vremea lor, caci importanta este zapada curata si bucuria simpla. Ride in Peace, cum ar veni.

Alte articole din seria “Schi si Globalizare”

  1. Schi si Globalizare - Jarden/K2
  2. Schi si Globalizare - Amer Group
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Schi si Globalizare - Amer Group”

  1. Sorin Anghel on 18 December 2007 10:13 pm

    La Orastie se fabrica schiurile Salomon. Mai au o fabrica in Ucraina, la Lvov. Le-am vizitat pe amandoua.

  2. alexosu on 18 December 2007 11:06 pm

    Salomon face doar o parte din schiuri in fabricile din afara Frantei. Modelele high-end, in general, raman in tara de bastina. Volkl face la fel - TigerShark e facut in Germania. Mantra la fel, va arat cum scrie pe schi.
    Asta e cel putin oficial. Desi Volkl a anuntat ca Gotama se face tot in Germania, sunt zvonuri cum ca de fapt s-ar face in China.

  3. brimex on 19 December 2007 2:42 pm

    Eu m as bucura sa se faca in romania orice tip de skiu, indiferent de marca. Dupa ce mi am luat claparii atomic m-am uitast pe talpa si scria pe ei made in bulgaria.( M-a apucat un fel de ciuda.De ce ei si nu noi..) Nu de alta dar nu mi se pare ca suntem mai putin calificati decat altii. Plus ca ii dam de lucru muncitorului roman si nu chinezului,bulgarului..etc.

  4. alb_ca_zapada on 19 December 2007 2:53 pm

    hm, eu parca nu m-as bucura… asta nu e munca cu grad mare de val adaugata… eu m-as bucura daca ar fi un brand local puternic despre care sa scriu in articole de genul asta… dar poate nu e timpul, vine si asta in citeva sute de ani.

  5. alexosu on 19 December 2007 6:33 pm

    Mda… si eu as vrea sa pot sa scriu despre noul model de freeride cu flex progresiv si full wood core de la Rubin pe care tocmai l-am testat.

  6. abc on 20 January 2008 2:16 pm

    toti claparii Salomon sunt facuti in RO

  7. Maximilian on 31 January 2008 2:19 am

    Am rasfoit articolele referitoare la globalizare… Nicht schlecht, Herr Specht! Cateva precizari, insa… K2 mai detine si importante brand-uri din afara sferei sporturilor de iarna si precizez aici doar Adio, Hawk si Planet Earth. Cand publicul american se indigna de faptul ca domnii de la K2 au indraznit sa mute productia in Orientul Indepartat (”Cum, marca noastra de schiuri nationala???”), cica s-ar fi scos la iveala niste rapoarte prin care se demonstra ca produsele (citeste: schiuri) au crescut in calitate cu 150% (!!!)… Nu stiu in ce masura mitul este adevarat, dar imi suna foarte plauzibil, din motive de tehnologie nou-nouta si fiindca stiu ca Dwindle a demonstrat in sfera skateboardingului ca poate produce in China deck-uri mai bune si mai durabile la un pret sensibil mai mic. Mai tin sa amintesc ca geniile de la Amer au decis sa inchida rapid Volant, imediat dupa achizitie, deoarece au considerat ca (ahem!) “ataca clientela high end Atomic”, brand deja detinut la acel moment de finlandezi. Pentru mine un motiv in plus sa iubesc Atomic (sic!). Ca rationamentul anterior este o pura cretinitate, au demonstrat-o tot Amer, cand au decis nu demult sa se contrazica singuri si sa reinvie Volant, facandu-l brand de lux. Volant este prin urmare “back in business” si are un site impresionant de pe care, printre altele, reprezentantii presei isi pot downloada cataloage si fotografii, in scopuri evidente. Cronologic vorbind, Salomon a fost cumparat de la Adidas, cu catel si purcel, dupa ce Amer si-a insusit Atomic. In ceea ce priveste legaturile Atomic si legaturile cu Tyrolia ( ;) ), sa nu uitam totusi ca Atomic a asimilat mai demult alt brand de legaturi foarte apreciat: ESS. Mie legaturile Atomic mi-au aratat intotdeauna a evolutii de ESS, nicidecum a Tyrolia! Este posibil sa ma insel, totusi… Grupul francez Mavic, subsidiar Salomon si cel mai cunoscut producator de jante si roti de bicicleta de prima calitate din lume, asambleaza roti complete la Orastie, in fabrica Salomon, dar jantele inca vin din Franta.

    Tin sa il anunt pe domnul cu treLing de lot national ;) ca si eu, cand eram mic, pe timpul lui Ceausescu, am fost in excursie cu clasa (vizita de lucru???) la fabrica de dulciuri CIBO! In afara de asta, am mai fost de cateva ori si la muzee si imi placea inghetata la cornet! Imi pare rau ca nu v-au invitat si la Brifcor in fabrica… Cine stie, poate ne povesteati ceva interesant si de acolo! :))

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.