Poiana Brasov - Preturi mari, Calitate mica

10 December 2007, alb_ca_zapada

Sezonul asta a inceput devreme. Indeajuns de devreme incit sa se intimple deja doua scumpiri la cablurile Domnului Ana.

Ultima dintre ele s-a intimplat weekendul asta cind duminica a fost cu 10% mai scump decit simbata. Deh, daca zapada este, clienti este si ei, de ce n-ar fi si incasari. Personal bag mina in foc ca daca se mai adauga inca 20-30% la pret, tot plin ar fi.

Cartela de 30 de puncte era simbata 50 ron, duminica se facuse 55. Care este logica scumpirii nu inteleg. Ma rog, inteleg, dar nu vreau sa accept: pretul este format de raportul cerere/oferta.

In concluzie:

  • 30 de puncte 55 ron
  • 6 puncte cabina mica, 8 puncte gondola si cabina mare
  • 70 ron/4h, 100 ron/zi, 800 ron/10 zile
  • pirtii neintretinute (simbata seara au fost poate prea ocupati cu scumpirile pentru a mai pune motorina in ratrack)
  • locuri de parcare insuficiente
  • lipsa transport in interiorul statiunii
  • strazi si parcari pline cu zapada

Cam asta arata statiunea cea mai scumpa si mai prost intretinuta din Europa. Sa traiasca domnul ana si averea dinsului, hai rapidu, hai romania.

PS: aici pe derdelus ne gindim foarte serios la o prezenta mai vizibila a romanilor pe forumurile de profil din Anglia. Caci a facut ceva vilva topul publicat de The Guardian, iar o opinie avizata de la fata locului nu strica niciodata. Poate ar fi domnii interesati sa afle ca pirtiile din Poiana nu respecta criteriile de autorizare referitoare la siguranta. Dar de autorizatii de functionare date (sau nu) pe sub mina si pe linga lege vom mai avea, va asigur, ocazia sa tot vorbim.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

22 Raspunsuri la “Poiana Brasov - Preturi mari, Calitate mica”

  1. cosmin on 10 December 2007 1:30 pm

    Postul asta kiar ma face s sciru ceva despre amenajarea partiilor de la noi si siguranta riderilor. Duminica un prieten a fost spulberat de o sanie->echipament distrus, zi de schi petrecuta pe la spital, mare frica sa mia calce a doua oara pe o partie (deh, omu’ e incepator). Asa ca hai mai repede cu Asociatia de Regmelentare a Sporturilor de Iarna!

  2. radu ionescu on 10 December 2007 2:48 pm

    guys - eu am fost in Poiana prima data in viata sambata si pot sa zic asa:
    - mult mai ieftin si civilizat decat in Sinaia (de 90 ron am schiat pana nu ma mai tineau picioarele si tot mi-au ramas 4 pct). Practic in Sinaia poti schia doar in Valea Dorului civilizat, pe Carp insemnand min 1h coada la fiecare urcare. Nu mai zic ca daca vrei sa mananci/bei ceva ai Postavarul care e muuult peste Valea Dorului, la preturi mai mici.
    - partiile fff bune, iarasi comparand mai degraba cu Carp decat Valea Dorului. Sambata am prins intr-adevar si o zapada excelenta.
    - confirm problemele cu zapada de pe sosele si lipsa locurilor de parcare. Aici aveti dreptate.

    Overall - pt mine Poiana este de acum prima optiune pt orice zi de schi mai fac in RO.

  3. alb_ca_zapada on 10 December 2007 3:31 pm

    @cosmin: vine-vine :)

    @radu: nu-mi ajunge monitorul sa te contrazic…. incerc totusi:
    1. sinaia nu poate fi considerata statiune de schi. in nicio acceptiune a cuvintului. asadar compari mere cu pere. daca vrei o comparatie, fa-o cu predealul sau cu azuga….
    2. am spus-o si o mai spun: valea dorului are (cred) cea mai scumpa instalatie din lume raportat la dif de nivel
    3. carpul este mult mai digerabil cind merge telescaunul (ma rog, eu unul nu l-am vazut prea des mergind)
    4. ai incercat la sinaia cab miorita? oricum, cab postavaru este singura institutie din zona care ofera ceva la un raport calitate/pret rezonabil… e si de inteles de vreme ce si-au recuperat-o sasii ce o aveau in proprietate inainte.
    5. sper sa nu ai nevoie de salvamontul din poiana… sau daca ai, sa te rogi sa fi picat pe tura buna.
    6. faci greaseala majora de a discuta despre simbata… simbata a fost ok din cauza ca pirtiile au fost batute vineri sau erau drepre si fara gheata de la mama natura… ai fost duminica sa le vezi in ce stadiu erau?
    7. asociatia despre care se tot vorbeste exact asa isi propune: sa educe publicul si piata cu privire la drepturile pe care le au ei in calitate de consumatori si sa atraga atentia asupra obligatiilor pe care le au operatorii de cablu in calitate de prestatori…

    ma rog, discutia e lunga… poate avem sansa de a discuta mai mult… sau poate campania aia de informare sa dea ceva roade :)

  4. alb_ca_zapada on 10 December 2007 3:39 pm

    ah, inca ceva… 100 ron/zi abonament = 29e
    in perioada asta a anului nu cred ca gasesti mai scump niciunde in europa… si nu stiu daca ai vazut ce inseamna acolo un domeniu schiabil…

    ma rog, cum spuneam, chestie de cerere si oferta, si daca ar fi 200k urcarea tot ar fi coada.

    oricum, iti recomand cu mare-mare caldura bansko (5-6 h de buc, drum liber, o sa scriu despre asta)… ai sa vezi acolo cam cum trebuie sa arate niste pirtii, niste instalatii, niste salvamonti, samd.

  5. sniky on 10 December 2007 4:36 pm

    Baga man toate inf despre cum sa ajungi in locuri mai bune ca nu se mai poate cu preturile din Romania

  6. Zgabeartza on 10 December 2007 4:39 pm

    Mare nesimtire aceasta scumpire, multa carne la congelator patronului si echipei manageriale le doresc…! Despre ingrijirea partiilor nici nu mai zic, jalnica, aproape inexistenta, pe 2 dec cand am fost acolo, partia Ruia era infecta, si nu din cauza ca n-ar fi avut zapada. Da’ nu ei sunt cei mai marlani, ci aia din Valea Dorului, cu rabla aia de telescaun, care costa o avere la cat face si mai ales la cat dureaza o urcare! Rusine! Pacat ca telescaunul nou dintre 1400 si 2000 nu prea merge.
    Ca tot veni vorba de preturi la cartele, ar fi o idee buna sa postam informatii recente cu noile tarife!

  7. garcea on 10 December 2007 5:46 pm

    of! domnule alb_ca_zapada i-ati anulat domnlui radu si singura optiune de schi in RO.

  8. alexosu on 10 December 2007 6:05 pm

    Pana la urma, daca o luam pe bune, @ro e sucky rau (si) din punctul asta de vedere. Scump si prost.
    Asa ca va recomand cu incredere legaturi de tura :D.

  9. brimex on 10 December 2007 10:02 pm

    1.deci la poiana exista abonament dala pe zi pana la urma?
    2.care sunt scorurile in predeal/sinaia.? Anul trecut daca luai cea mai scumpa cartela(respectiv cea de 60 puncte) costa o urcare 72 mii.
    prea mari preturile pt buzunarele romanilor.

  10. brimex on 10 December 2007 10:14 pm

    si inca ceva..eu nu am mai calcat in poiana de 5 ani. In weekend cand vine toata natzia se sta la coada?! Ma gandesc ca e minunatia aia de super mega smekero gondola pe care au laudat-o astia?!+2 cabine. Isi fac treaba?
    Ma gandesc ca daca ma duc imi iau un abon. dala pe zi si ma dau pana nu mai stau in picioare.Urasc sa stau la coada.Dar cine nu uraste lucrul asta…

  11. garcea on 10 December 2007 11:40 pm

    poti sa iti iei cartela de o zi - 100 lei- si sa te dai o zi intreaga. gondola merge bine si nu ai de asteptat prea mult sa urci. esential insa e sa nu mai stai in picioare dupa ultima tura cu gondola; in cazu in care ai mai vrea dupa aia sa mai faci o tura si pe bradu, in nocturna - tzeapa: scumpa cartela de o ZI e valabila numai ziua, nu si noaptea, in nocturna.

  12. alexosu on 11 December 2007 12:29 am

    In Sinaia cea mai ieftina combinatie tot face ca o urcare sa coste in jur de 8 ron. Au crescut preturile si aici cu 10%, dupa cum se zvonea.

  13. radu ionescu on 11 December 2007 12:46 am

    guys again, comparand Sinaia, Predeal, Azuga si Poiana, tot in Poiana mi se pare cea mai buna combinatie de pret / partii / lipsa coada. Da, m-as da pe Carp, dar va merge vreodata telescaunul? Ca sa nu mai zic in Azuga…

    N-am fost inca la Bansko, o sa ajung sigur sezonul asta insa. Da, si eu merg ca tot omul si vad ce inseamna domeniu schiabil in alte parti (anul asta o fac lata ca am un tur prin 3 domenii in austria pana sa ma opresc in zermatt pt 7 zile), si da stiu ce inseamna abonament pe o zi etc etc… dar ma raportez la ce pot obtine in celelalte 10-12 weekenduri pe sezon cand nu sunt pe alte domenii schiabile :) Si pe bune ca Poiana (pe care am ocolit-o ani la rand crezand ca e fff scump si fitze etc etc) ramane pt moment prima optiune din ro!

  14. Zgabeartza on 11 December 2007 11:36 am

    conform unei informatii preluata de pe alt site o cartela cu 30 puncte in Sinaia costa 136 RON, ceea ce inseamna 9 ron urcarea indiferent de traseu! HM, deci pentru o diferenta de nivel de 210m si o partie de 1km platim 9 RON ?!?!?! Mai dau pe acolo doar daca merge Carp-ul sau Drumul de vara, parerea mea…!

  15. cosminII on 11 December 2007 12:51 pm

    in ultimele 3 duminici mi-am facut praf schiurile mai ales pe drumu de vara si m-am gandit sa le fac o revizie. le-am dus in azuga langa fostu scaun/actuala gondola si mai mult de dragul conversatiei l-am intrebat pe tipu de acolo cand dau drumu la gondola. spre surprindere mea a spus ca sambata!!!?!!!, lucru confirmat si de site-u de schi al gazetei.

  16. brimex on 11 December 2007 3:04 pm

    foarte nesimtiti cu 8 ron urcarea.(stricatul skiurilor inclus in pretz)

    la Poiana cate ture ati facut cel mai mult intr o zi?

  17. doru on 11 December 2007 5:16 pm

    domnu cu sapte pitici…

    ai vreo sursa de unde sa ne informam despre starea zapezii in statiunile vecinilor bulgari ? Ca si pe mine ma batea gandul sa petrec acolo niste weekenduri prelungite de ski, mai ales dupa ce le-am batut acu 2 ani muntii in lung si-n lat.

    In alta ordine de idei, pt cei pe care nu-i deranjeaza urcatul pe piei, o optiunie demna de luat in calcul e zona Maliovitsa, la 4h de Bucuresti, In Rila, mai la vest de Borovets.

    E o zona care ofera posibilitati numeroase pentru toate gusturile, de la culoare extreme (parc-a castigat si Trandafir un concurs acolo acum cativa ani) la versanti nesfarsiti de inclinatii variate (se poate skia de la 2900m de sub vf Maliovitsa). Eu o sa bag negresit o tura acolo mai spre primavara.

  18. alb_ca_zapada on 12 December 2007 1:20 am

    @doru
    pt bansko foloseste cu incredere siteul oficial:
    http://www.banskoski.com/ … ai acolo tot ce-ti trebe: strat zapada, harta, descrieri, web cam, cazare, etc
    in general statiunile bulgaresti le gasesti cam la orice snowreport sau weather de iarna.

    cit despre foci, pe mine ma intereseaza tare… n-am mai dat o tura de multa vreme plus ca nici nu prea am cu cine… asa ca m-as cupla bucuros cu tine

    cit despre concursuri cred ca te referi la wildride. asta s-a tinut vreo 2 ani in bansko, sub virful todorka (si evident le-a cam cistigat dom’ profesor)… anul trecut nu a fost din cauza de vreme (cred si sper)… ar fi pacat sa moara asa concurs… oricum, ne dau lectii bulgarii la orice in domeniul asta.

    dar daca stau bine sa ma gindesc parca mai era un madgoat undeva in zona dar parca trandafir n-a participat… ma rog, nu mai stiu, studiem daca tineti neaparat.

  19. alexosu on 12 December 2007 8:04 am

    Si eu ma bag la o tura in BG.

  20. garcea on 12 December 2007 11:09 am

    asa ca si o curiozitate: pe partia artificiala din Dubai, tariful este de aprox. 200 lei/zi in care este inclus si echipamentul. sa nu mai va plangeti ca Poiana e scumpa :p

  21. Zgabeartza on 12 December 2007 11:44 am

    :)) pai la noi cade zapada din cer, puturosii aia nici macar n-o niveleaza cu ratracu’, pe cand in Dubai afara e 40°C iar partia e inchisa…! Cand se va termina cu valul asta de “afaceri” din romania in care daca nu amortizezi investitia intr-un an, sau daca n-ai profit 200% aia nu e afacere pt jmecheri?

  22. doru on 12 December 2007 2:25 pm

    Despre zona Maliovitsa am gasit astea:
    http://befsa.com/?q=taxonomy/view/or/169&lang=en
    http://www.xtdev.com/ski/bgresorts_en.php?men=6&res=maljovitza

    Plus faptul ca am fost la hiking in zona aia acum 2 veri, si potentialul de iarna parea promitator.

    (nu ca m-as da eu suficient de extrem pentru multe din culoarele din pozele alea, dar ne descurcam la fata locului).

    Deci poate organizam o strigare peste vreo 2-3 luni pentru Bulgaria :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.