Regula 3: Prioritatea

5 March 2009, alexosu

Regula asta, pe cat e de simpla, pe atat e de ignorata. Schiorul din deal este obligat sa-l ocoleasca si sa-l fereasca pe cel din vale.

Pe partie sau derdelus regula de baza a prioritaii este ca schiorul aflat in spate trebuie sa anticipeze traiectoria celui din fata sa. Explicatia este simpla: cel din fata nu te aude, nu te vede. Sau chiar daca te aude, nu prea stie ce sa faca sau cum sa reactioneze: sa se opreasca, sa o ia in stanga, in dreapta? Asadar, tu cel din deal, calculezi si anticipezi. Sau stai cuminte in banca ta, e mai sigur.

In principiu, nu ar trebui sa fie probleme in a ocoli un schior care merge mai incet. Si totusi, accidente se intampla mai des in spatii largi decat pe culoare mai inguste. Asa ca mare-mare atentie. Si, indiferent de nivelul la care ati ajuns, purtati macar o casca. S-ar putea sa va scape de multe belele.

Alte articole din seria “Decalogul schiorului/boarderului”

  1. Decalogul schiorului/boarderului
  2. Regula 1: Respect si atentie
  3. Regula 2: Control si viteza adaptata
  4. Regula 3: Prioritatea
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Regula 3: Prioritatea”

  1. Lbarza on 5 March 2009 11:43 pm

    Regula asta are si o exceptie. Printr-un viraj carve un skior poate avea o traiectorie in forma de “U” astfel incat finalul virajului sa fie in urcare. In acest caz este obligat sa fereasca posibili schiori aflati in deal.

  2. Maximilian on 6 March 2009 1:42 am

    Asa-asa, cu schiorii “carve”! Bun, si un schior pederast care se da switch ce face? Ii fereste pe aia din deal, ca numai pe aia ii vede? De ce dracu’ sa se uite peste umar, nu? Una e sigura: nu e la fel de merias precum carverul antepomenit, ca doar numai respectivul poate simti cum zapada romaneasca batuta impecabil ii vajaie razant pe la ureche, se oglindeste in ochelarii de soare fara rama inferioara (goggles are so passe!) si i se strecoara printre degetele manusilor cu Kevlar! The new skiing is NOW and it’s caRRRving!

    (Hm, s-ar putea sa imi fi amintit o poveste interesanta cu Mark Abma si cu datul switch printre turistii blanzi de Whistler. Undeva in anecdota apare si personajul Ski Patrol…)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.