Regula 1: Respect si atentie

3 March 2009, alexosu

Prima regula a decalogului se refera la respect si atentie. Coboara astfel incat sa nu periclitezi integritatea celorlalti. Pe partie esti responsabil atat pentru integritatea ta cat, foarte important, si a celorlalti. E cam ca la masini.

O treaba de respect e viteza cu care se dau meseriasii cand ajung la sosire si care simt nevoia sa faca un viraj in forta din care e de preferat sa iasa o mare tromba de zapada. Efectul va fi garantat - toata lumea va sti ca un campion a terminat coborarea. Mai ales cand omul nostru va pierde controlul si va lua pe sus cativa nevinovati.

Tot aici intra baietii (pentru ca, asta e, in general sunt baieti) care o ard cu viteza maxima fara sa fie in stare sa controleze schiurile. Sunt nenumarate accidentele de genul asta.

Tot de respect tine si respectarea cozii. Sau atentia la echipamentul celuilalt - tot in cazul cozilor. Si lista poate continua, evident.

In definitiv e vorba de libertatea fiecaruia care nu trebuie sa lezeze libertatea celorlalti.

Stiu ca treaba asta cu respectul e greu de invatat. Tine de cei 7 ani de acasa si de inca ceva ani de scoala. Dar macar oamenii care ajung pe schiuri/placa sa stie care ne sunt asteptarile.

Alte articole din seria “Decalogul schiorului/boarderului”

  1. Decalogul schiorului/boarderului
  2. Regula 1: Respect si atentie
  3. Regula 2: Control si viteza adaptata
  4. Regula 3: Prioritatea
  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “Regula 1: Respect si atentie”

  1. me on 4 March 2009 6:18 pm

    totul porneste de la respect . daca-l respecti pe cel de langa tine , inseamna ca vei incerca sa-l tratezi asa cum ai vrea tu sa fii tratat de altii -cu respect-.

  2. Zawarez on 5 March 2009 2:40 pm

    Frumoasa comparatia cu “E cam ca la masini”
    Practic, cam asa se respecta si schiorii pe partie, dupa cum vedem ca e si in trafic.

    Concluzie: in cele din urma, cum cei mai multi soferi motiveaza lipsa de respect in trafic avand ca si cauza “starea proasta a infrastructurii”, cei mai multi “schiori” motiveaza lipsa de bun simt cu “ce-i baaa nene” sau “care-i problema?” (intelegeti ce vreti)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.