Valea Prahovei si Marea Zapada.

7 December 2007, by alb_ca_zapada

poiana brasov

Proaspat intors din paradis, relatez urmatoarele (scurt ca-s inca cu pupilele marite si cu adrenalina-n cap):

  • Asa zapada n-am mai vazut de muulta vreme. Sa fi fost oare in frageda pruncie ultima data?
  • Copacii au cazut pe sosele nu doar din cauza de multa zapada ci si din lipsa de antrenament. Deh, selectia naturala fuctioneaza si-n padure.
  • In Poiana Brasov a nins non-stop 2-3 zile… cca 80 de cm albeata proaspat depusa. Powder uscat, curat, white champagne, vorba americanilor.
  • A functionat doar cabina mica. Pentru weekend se spera sa dea drumu la gondola. Doar se spera.
  • Vineri o sa bata pirtii, teleschiul de pe Ruia nu se stie daca va fuctiona. Posibil sa nu.
  • In Sinaia nu a mers nimic nici miercuri, nici joi. Vint crunt chiar si jos in oras. Au trecut cu lama spre 1400 unde scarile si masinile erau 100% acoperite de nameti.
  • In weekend recomandarea personala este pentru Sinaia la modul cit se poate de categoric. Ma rog, in conditiile in care nu va fi vint, dar predictiile sint pozitive in sensul asta.
  • Pentru cei mai “urbani” si Predealul poate fi o super-optiune. Posibil cam aglomerata. Teleschiul inca nu exista, zapada insa este. Foarte multa.
  • Azuga nu poate fi considerata o idee buna. Lume multa, telescaun ioc.
  • Busteniul este o varianta buna pentru cei comozi care considera de Sinaia sau Poiana un deranj inutil. Telescaunul are capacitate mare, posibil sa nu se astepte mult la coada.
  • Pentru fericitii posesori de copii recomand o excursie oriunde la munte. Merita sa le arati micutilor o zapada pe care multi inca nu au vazut-o.

Asadar si prin urmare, bucurie mare. Si rabdare in trafic.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

16 Raspunsuri la “Valea Prahovei si Marea Zapada.”

  1. Masli on 7 December 2007 6:46 am

    waaaaaaaaaaa i love sinaiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, acuma plec! fac bagaju,pun legaturile TOT YES!!!!! sarumana pt infooooo

  2. Sniky on 7 December 2007 8:38 am

    uuuuuppppiiii :D ppppuuuaaaiiii cata zapada :D zapada d-asta era cand aveam eu 3-5 ani de nu ma mai gaseau bunicii prin ea :) aaahh ce vremuri….

    Vreau si eu la poienita mai ales pe drumu rosu ca nu am avut placerea sa merg cu SB pe acolo :( .. da fac mult cu trenu pa in bv si dupa cu ratbv-u lor iihhh….

    o intrebare Ceara unde gasesc ?? himalaia,h2o,intersport,salomon(lipscani),oneill,carefour(orhideea a avut) nu au :-< Metro militari oare o avea??

  3. kleampa on 7 December 2007 10:24 am

    kalinderu e in stare de functionare? , ca zicea cineva ca decat jos au dat cu tunurile , iar sus dumnezeu cu mila daca o ninge

  4. Mephisto on 7 December 2007 10:58 am

    Si pe mine m-ar interesa Kalinderu. In Busteni nu a nins? Inteleg ca jos au bagat tunurile, dar sus cum e? Si in Predeal presimt ca o sa fie aglomeratie…

  5. alexosu on 7 December 2007 11:17 am

    E ok Busteniul. A nins foarte-foarte mult.

  6. Adrian Soare on 7 December 2007 11:30 am

    Si eu tot pe Kalinderu vreau , ca sunt mai comod :)

  7. fff on 7 December 2007 12:35 pm

    Eu am fost si saptamana trecuta in Poiana si a fost “aproape acceptabil” daca exclud pietrele de la mijlocul traseului care mi-au cam daunat schiurilor. Bagam din nou sambata acum, cu speranta ca vor da drumu la gondola si de data asta. Sinaia iese din discutie pt. ca e partia mica rau si telescaunu destul de scump pt asemenea partie. Poate sa numai sa te dai pe Carp. Predeal merge pt cei mai comozi. Azuga are dezavantaj mare cu telescaunu unde se fac iar cozi fanatice.

  8. kleampa on 7 December 2007 12:46 pm

    maine voi fi pe Kalinderu , daca vedeti unu care coboara cu cea mai mare viteza posibila pe partea dreapta din padure sa ma salutati :)
    btw , mai vine cineva cu rapidu de 7.30 dimineata ca eu ma duc singur si ma intalnesc acolo cu cineva
    ma puteti gasi pe yahoo: kleampa

  9. alb_ca_zapada on 7 December 2007 12:51 pm

    @fff:
    in sinaia daca esti incepator ai la dispozitie drumul de vara… acum de cind cu zapezile astea noi va fi o minune… daca esti mai avansat, the freedom is yours :P

    @kleampa:
    ai mare grija la popicaria de jos. dar daca te pasioneaza viteza infinita, de ce nu incerci o poiana sau o sinaia? e mai putin periculos :)

  10. kleampa on 7 December 2007 1:09 pm

    tot timpul inainte de ultima parte, fac stanga la coborarea pentru incepatori , e altfel senzatia sa cobori in viteza si in curba

    ma duc pe kalinderu pt ca e partia care o stiu cel mai bine si viteza care o prind acolo e deajuns pentru nivelul de adrenalina la care tind

  11. cosmin on 7 December 2007 1:10 pm

    check the weather update…

  12. Masli on 7 December 2007 3:24 pm

    sinaia here i come :) nu se compara nimic cu sinaia :)

  13. Florin on 8 December 2007 7:31 am

    Sinaia eu zic s-o ocoliti … caprul este jalnic toata zapada a fost viscolita si este un strart bun de gheatza … Vlea merge ok

  14. alexosu on 8 December 2007 5:10 pm

    Man, de ce esti asa hotarat? Zapada bune e chiar si pe Carp, important e sa stii pe unde. Intr-adevar sunt si portiuni inghetate, dar merge.
    Am coborat o data pe Tarle si a fost ok, si de 2 ori pe Carp. E ok si aici. Cel putin pentru gusturile mele. Valea Soarelui e de vis, Scandurarul e faorte bun. Valea Dorului e ok.

  15. Cristi on 23 December 2007 12:59 am

    IN CE AN E FACUTA POZA??

  16. alexosu on 23 December 2007 1:21 am

    Anul de gratie 2007. 5 decembrie, ca sa fie mai clar.
    Nu e nevoie de Caps Lock.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free