FreshPark09 - FreshCamp LTR by Burton Stick-a-Trick™

10 March 2009, by FreshMeat

Aho-aho copii si frati, stati asa si nu va speriati!

Intre 14 si 22 Martie 2009, Fresh-Meat si Burton iti aduc a doua tabara Learn to Ride pe sezonul acesta, iar incheierea de pe 22 Martie va fi grandioasa: Burton Stick-a-Trick™, concursul nostru favorit, te provoaca sa pleci acasa cu banii sponsorului!

Asadar, FreshCamp revine in forta dupa fix o luna cu urmatorul program artistic:

Inclus in pret:

  • cazare la Hotel Capra***
  • mancare
  • acces in park
  • acces skilift
  • sesiune nocturna
  • analiza pe media (foto si/sau video) a progresului
  • conditie fizica
  • apres-ski
  • party dupa party dupa party… (prietenii stiu de ce!)

MOKA de la noi si Burton LTR:

  • 2 sesiuni de instructaj pe zi, de la zero la primele rostogoliri
  • la cerere, echipament Burton Learn to Ride (placa, legaturi, boots)
  • DVD-ul taberei, cu toate materialele foto / video realizate
  • … si desigur, PREMII SI SURPRIZE!

Instructori:

  • Cristina Liliac, instructor ISIA
  • Mircea Danalache aka Bebe, instructor ISIA

PLUUUUUUS:

  • - Fane, the party animal (SS - supravietuitorul)
  • - Vladutz Boss, copilu’ de aur a lu’ Fresh-Meat (lopatar)
  • - Alex Prepe, fotografu’ taberei

Burton Stick-a-Trick™ - 22 Martie:

Un fel de “Cireasa de pe tort”, pe 22 martie, FreshPark primeste ce merita: o editie Burton Stick-a-Trick™. Adica multi rideri, multe trickuri, voie buna si, desigur, … mult ravnitele premii in bani.

Park-ul nostru te asteapta cu doua kickere si o linie de jibbing pe bune: rail, box, rainbow. Da-te fara grija la vale, pentru ca la deal te duce teleski-ul.

Principiul Burton Stick-A-Trick™ este foarte simplu: oricine aterizeaza trickul pe care si l-a propus incaseaza pe loc o suma de bani, care variaza in functie de dificultatea si creativitatea acestuia. Ambianta este sustinuta de muzica de buna calitate si de un arbitru care comenteaza in timp real evolutiile riderilor. Concursul se termina in momentul in care bugetul de premiere este epuizat.

Burton Stick-A-Trick™ multumeste pe toata lumea, de la incepatorul care si-a aterizat primul FS 180 curat, pana la vulpoiul batran care a mai adaugat o variatiune de grab sau un strop de style repertoriului sau; toti pleaca acasa castigati!

Alege-ti perioada in care vrei sa vii:

SERIA A: 14 - 18 martie, SERIA B: 18 – 22 martie

Oferta Fresh-Meat / Hotel Capra***:

  • 620 RON doar cu mic dejun
  • 760 RON cu mic dejun si cina, care cuprinde 2 feluri de mancare

SERIA A+B: 14 -22 martie

Oferta Fresh-Meat / Hotel Capra***:

  • 1000 RON doar cu mic dejun
  • 1300 RON cu mic dejun si cina, care cuprinde 2 feluri de mancare

Cum te inscrii:

  • Totul e sa prinzi loc la geam, pentru ca avem doar 16 locuri / serie!
  • Rezervarile pot fi facute pana in data de 10 Martie si presupun achitarea a 50% din cost, restul de 50% se poate achita pana pe 13 Martie in cazul seriei A + C si pana pe 17 Martie in cazul seriei B.
  • Banii se pot achita cash in Bucuresti sau prin transfer bancar.
  • Daca doresti sa folosesti un echipament Burton LTR, acest lucru trebuie anuntat in prealabil.
  • In cazul in care conditiile meteo nu vor permite desfasurarea taberei, bani vor fi returnati integral.

Contact: 0746.92.02.86 - Fresh-Meat Team.

Burton Learn to Ride:

Programul Burton Learn To Ride a fost initiat in 1998 de Burton Snowboards in cooperare cu instructori specializati din intreaga lume, pentru ca snowboarding-ul sa poata fi invatat cu placere si cu usurinta. Pentru deprinderea miscarilor elementare in snowboarding, Burton pune la dispozitia invataceilor din cadrul programului Learn To Ride echipamente speciale, dedicate lor.


Flash Point trailer

Burton Learn To Ride Tour a fost initiat in Romania, in iarna 2002-2003, in cadrul programului de PR al Surmont Sport SRL, reprezentantul exclusiv Burton in Romania, si dezvoltat an de an.

Mai multe detalii despre programul Burton LTR poti gasi pe site-ul partener www.burtonltr.ro .

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

35 Raspunsuri la “FreshPark09 - FreshCamp LTR by Burton Stick-a-Trick™”

  1. Cristian Cristi on 12 March 2009 6:20 pm

    Liliac CRISTINA instructor la camp?
    Cea mai buna gluma a sezonului.
    Saraca fata de abea se da pe partie pt ea, cat despre instructor, nu cred ca este unul sau una mai slab ca ea in toata Poiana BRASOV, nu doar la Ana Hotels.
    Dar marog dupa valoarea Campului si a parkului Capra asa si angajati si organizatorii ?
    Aveti grije la landingurile plate si dumnezeu cu mila la ce va explica Cristina pe tevi.

    Cristi.

  2. mitza(tm) on 12 March 2009 7:03 pm

    ca sa inveti incepatorii sa faca primele viraje nu trebuie sa stii sa sari la big air nici sa sa faci slideuri pe rails

    cred ca tie ti-e ciuda :)

  3. ionel on 12 March 2009 8:15 pm

    @ cristian cristi…prietene stii de ce merge tara asta rau? ca exista oameni ca tine…si mai grav “”este-ti”" multi…daca esti asa bun de ce nu faci tu ceva? stii sa comentezi? pfhhhhhhhhh nici nu stii ce presupune sa organizezi ceva printre oameni ca tine…
    -mai ceva…daca esti asa bun du-te si da-te acolo…sau in cele 50-60 de “statiuni care exista in romania” si care au si snowpark
    -mi-e sila…sau de fapt tre sa ma obisnuiesc sa traiesc printre grandomani…probabil ai sarit pragu” din balea? de 2 ori intr-o zi…. sau ai dat dublu frontflip la kiker de 2m? dar nu te-o vazut nimeni….la teava te dai asa bine de le sudezi? esti un fel de chuck norris? dar mai mic de romania…de fapt gheorghe a lu norica…
    -de ce orice incercare de a face ceva(nu pot spune ca excelent dar nici mediocru,undeva la levelul care este pe zona) trebuie condamnat
    *nu am nicio legatura cu parkul de la capra,cu snowboardul…
    -noroc bun!!! cum ar zice minerii ;))

  4. Cristian Cristi on 13 March 2009 6:50 pm

    Voi inca visati cu ochi deschisi. Vi se da o prajitura si o si inghititi fara nici macar sa omirositi sau mestecati, sa-i simtiti gustul.
    Era o avertizare de TZEAPA. Ceva care se pare ca va place.
    Menegementul de acolo nu la angajat pe BOBO ca cica lui ai trebuie un instructor care sa faca 900, si o ia pe VARZA aia care,…. eu sper macar acolo sa invete pe cineva sa faca un viraj ca in Poiana nu a reusit. Anul trecut si acum 2 ani era sa mute box-ul de cat de tare a intrat in el ca pe el nu sa putut urca.
    Dar si parckul ala are lucruri bune. Va tzine pe totzi acolo si nu mai venitzi sa derapatzi pow-ul prin padure si dupaia sa va laudatzi ca ce tura tare atzi bagat weekendul asta la munte. (pow = powder = zapada mare)

    “noroc bun” cred ca e cel mai bun salut dupa cum zice Ionel si cred ca o sa si aveti nevoie de el, ca ROCK ON precis nu stiti cu ce se mananca.

  5. Dragomir Marius on 13 March 2009 7:03 pm

    Bai eu sunt pt Cristi.
    Am si eu o intrebare pt voi. Mai este funbox-ul ala din schiuri intoarse? Intreb ca am fost si eu pe acolo anul trecut si nu mia placut deloc ce am vazut, box din schiuri intoarse wat the f… man, foarte lipsit de profesionalism iar voi pretindeti ca sunteti mari rideri cu fun club de parca acolo ar fi un concert Britney Spears. Sau este ?

    noroc bun. ce tare suna, montaniari nu?

  6. mitza(tm) on 13 March 2009 8:39 pm

    nu inseamna ca daca stii sa faci 900 stii automat sa si explici si sa inveti pe altul sa faca primele viraje mai bine ca cineva care nu stie decat sa faca viraje dar stie cum sa explice…
    apoi sa fim seriosi, daca esti super incepator ma indoiesc ca in sapt aia de camp o sa te dai pe box si la kick
    ma indoiesc ca fata aia o sa invete riderii sa se dea freestyle.
    vad ca am avut dreptate vi-e ciuda

  7. alb_ca_zapada on 13 March 2009 10:20 pm

    ba, eu nu inteleg care-i teapa. oamenii au scris clar cine e instructor, cit costa, ce intra in pret.
    iti place - cumperi, nu - incerci la alta pravalie

  8. SS on 13 March 2009 10:43 pm

    Salut Cristi,
    intamplarea face ca eu sa fiu chiar unul dintre organizatorii acestui camp si tin sa iti mentionez ca habar nu am de unde ai scos treaba cu “BOBO”. Macar as fi curios sa stiu la care Bobo te referi, ca poate pe viitor sa il cooptam sa ne invete noua sute de mii de rotatii. In alta ordine de idei, este un camp pentru incepatori la care Cristina cred ca va face fata cu succes, avand in vedere ca este monitor ISIA atestat. Celalalt instructor, Bebe (nu Bobo), tocmai a castigat concursul “Try to fly” din Tineretului, asa ca banuiesc ca nu ai prea multe comentarii si la adresa lui. Probabil el va fi capabil sa te invete si pe tine ceva ca sa fi multumit in materie de freestyle.
    Cat despre teapa de care vorbesti, o sa ii invit pe cei care au fost la camp-ul din februarie, organizat de Fresh-Meat, sa comenteze acest aspect. Sau probabil si-au luat niste “tzepe” atat de mari incat nici nu mai pot vorbi sau scrie!
    @Dragomir Marius: boxul acela stupid nu mai este demult in parc. A fost distrus si inlocuit cu un box cat se poate de ok pe care il poti vedea in pozele din articolele de pe site-ul F-M. Ne asumam greseala, cu speranta ca cineva poate intelege ca din acestea se invata si ca se vrea “a se face” si nu a se freca menta pe forumuri…

    Mult succes pe viitor dragilor,
    SS.

  9. duddd on 14 March 2009 12:58 am

    Castigatorul Try To Fly este Bobo si nu Bebe cum ai zis tu ,mai exact ADOLF GHERGHELAH ( BOBO) . Vad ca nici macar nu stii cum ii cheama pe ai tai instructori ;)

  10. fulgu on 14 March 2009 9:32 am

    una cate una:

    1. @cristi: certificarea ISIA vorbeste de la sine, si asa cum s-a mai precizat, FreshCamp este o tabara, nu un concurs, deci se adreseaza celor care vor sa invete de la primele viraje la primele sarituri. prioritatea noastra este ca participantii sa deprinda in mod corect tehnica de baza, lucru de care sunt 100% sigur ca orice instructor ISIA se poate achita
    2. @ marius dragomir: “box-ul ucigas” a functionat doar 2-3 saptamanti anul trecut. acum a fost inlocuit cu unul mult mai bine construit. te invitam sa vii mai des pe la FreshPark, anul asta avem o linie adevarata de jibbin, cu rail, bonk/box si rainbow, deservita de un teleski ca sa te tina gladiolele pana noaptea tarziu. :)
    3. @duddd: http://www.h2o.ro/detalii.php?tip=2&id=798 . sau, cu alte cuvinte, BEBE a castigat etapa din TINERETULUI. pe de alta parte, BOBO a castigat per total, cel mai mare punctaj isumat la toate cele trei etape. cum zicea Lenin: invatati, invatati, invatati

    4. @ALL:
    - inainte de orice comentariu, retineti ca FreshPark va asteapta in ORICE zi pentru a va bucura de el
    - sezonul acesta FreshPark a fost SINGURUL snowpark de pe partea de Sud a Carpatilor
    - ochiul atent va observa imediat lipsa oricaror bannere sau inscriptii publicitiare in snowpark. mintea isteata va intelege si ce inseamna asta
    - orice SUGESTII DE IMBUNATATIRE sunt binevenite si au o valoare foarte mare pentru noi. in schimb criticile bazate pe informatii vechi de un an, sau pe pareri din auzite, au o valoare mult mai mica

    in speranta ca v-am trezit interesul real pentru o vizita de lucru,
    va salut respectuos

    Cristi Dogaru - Fulgu

  11. Alex on 14 March 2009 7:08 pm

    Mai baieti, sunt de ceva timp in mediul asta si vorbesc in cunostinta de cauza. din discutia asta retin doua aspecte:
    1. este un lucru pozitiv ca cineva face ceva constructiv. daca fiecare ar fi facut un camp, event, test center, etc, snowboardingul in romania ar fi fost departe acum.

    2. partea naspe este ca nu se promoveaza valorile si snowboarderii de top. asta NU va incuraja pe viitor performanta, cand cei buni stau acasa, iar cei mediocri predau la campuri…. eu inteleg ca un camp promoveaza si incurajeaza evolutia in snowboarding, si credeti-ma, un snowboarder bun are ce preda oamenilor iar din moment ce a performat inseamna ca experienta lui este de foarte mult ajutor snowboarderilor de orice level.

    ideea unui camp nu e doar sa inveti viraje, asta faci in orice statiune cu un instructor, ci sa pleci cu o experienta mai completa privitoare la acest sport, si practicarea lui in tot felul de conditii si situatii.

    eu cred ca ar trebui implicati oamenii de valoare din sporturile astea in astfel de activitati, ca altfel vor ajunge niste ratati, alcoolici si drogati, cum pot da multe exemple de la noi din tara!! si ca sa-i raspund cuiva care il gasea vinovat pe cel ce critica de starea acestei tari (total fals, critica este constructiva, stimuleaza performanta, chiar daca deranjeaza), tocmai de aia nu avem valori, sau valorile noastre ajung muritori de foame, pentru ca organizatorii (in toate domeniile) fac economie si lucreaza cu mediocrii…

  12. Alex on 14 March 2009 7:18 pm

    revin, acum am vazut si numele campului. din el retin faptul ca burton este implicat, deci, cu atat mai mult ar fi trebuit sa fie instructori de valoare (ideal chiar rideri burton). se pare ca si el face economie si nu vrea sa-si stimuleze puin financiar riderii sa predea la acest camp. este si mai trist ca cel mai mare brand din domeniu marseaza pe mediocritate…

  13. fulgu on 14 March 2009 9:26 pm

    salut Alex, numele COMPLET al taberei noastre este:
    FreshCamp Learn to Ride supported by Burton

    anul acesta avem onoarea de a fi inclusi in programul Burton LTR in Romania
    despre care poti citi mai multe pe http://www.burtonltr.ro .
    mai multe despre programul Burton LTR la nivel global poti citi pe site-ul oficial http://www.burton.com/ltr . acolo vei vedea ca exista LTR, Women’s LTR, Kids’ LTR si Smart Style. si atlele :)

    in cadrul programului Burton LTR in Romania, reprezentantul Burton in tara noastra lucreaza cu mai multi monitori, inclusiv cu rideri de bune performante cum ar fi Kinda Geza sau Vlad Voinescu (si altii). fiecare instructor din cadrul programului LTR se adreseaza unei anumite categorii de participanti.

    tabara noastra face parte din prima categorie LTR si se adreseaza cu precadere - asa cum ii zice si numele - celor care abia acum invata pentru prima oara sa se dea. desigur, si cei care au trecut de primele viraje sunt bineveniti sa incerce primele lor sarituri sau slide-uri pe elemente cat se poate de prietenoase si adaptate nivelului lor.

    in ce priveste partea de freestyle (si ma gandesc aici la participantii care deja stiu sa faca un ollie corect si ceva jibbing de baza), am si demarat o actiune in aceasta directie, in sprijinul participantilor la Stick-A-Trick, aspiranti de freestyle mastery. pentru instructaj am apelat la o persoana cu bune rezultate competitionale si cu un istoric foarte frumos pe partea de freestyle a snowboardingului. poti citi mai multe aici: http://www.fresh-meat.ro/index.php?module=articles&func=display&aid=180&catid=33

    oricum, toate vorbele mele doi bani nu fac in comparatie cu dovada concreta: prezenta la tabara sau macar o zi la FreshPark :)

    cu respect
    Cristi Dogaru - Fulgu

  14. shepty on 15 March 2009 6:09 am

    guys…atat timp cat sunt certificati sunt sigur ca instructorii mentionati sunt perfect capabili sa predea un camp ptr incepatori/intermediari.
    eu as avea mai multa incredere intr-un rider mai prost dar sa stiu ca a fost antrenat si certificat pentru a preda, ca are ultimele cunostinte in materie de pedagogie si de exercitii, decat un rider mai bun care nu stie sa predea si nici nu e la curent cu ultimele tehnici in materie de snowboard.
    un rider bun nu inseamna ca e si un instructor bun. si stiu si multe cazuri.
    deasemenea stiu rideri de nivel mediu care sunt f buni instructori si pot sa predea perfect la aproape orice nivel.

    de ce va agitati atat inainte? ma mananca oftica ca nu v-au ales pe voi instructori la camp>? macar asteptati pana dupa camp sa vedeti cum iese si dupa aia face comentariii..

    bravo FreshMeat

  15. alex on 15 March 2009 10:38 am

    repet, apreciez orice initiativa constructiva in acest domeniu! insa prieteni, nu ati inteles sensul constructiv al discutiei… eu unul nu pot fi invidios pentru ca nu am predat niciodata si nici nu-mi doresc acest lucru. de asemenea ma dau destul de bine si nu doresc sa particip la astfel de camp. deci opinia mea este cat se poate de obiectiva.

    reiau. shepty, te cunosc si te apreciez, dar tie ti-ar conveni sa stai in romania, sa stii ca ai o anumita valoare (atat de dat cat si de predat), si sa vezi ca nu te ia nimeni sa predai/jurizezi/etc la nici un eveniment? in schimb ca organizatorii lucreaza cu oemeni mediocrii in domeniu? Sa facem un exercitiu: la anul, nu vei mai primi viza sa pleci afara sa predai, iar la sinaia vei avea parte de un sezon farar zapada. in alte statiuni se tot fac evenimente si campuri, insa, pentru ca tu ai anumite pretentii nu te duci gratis sau pe doi lei sa predai la campuri si vezi ca toti in jurul tau lucreaza cu cei mai slabi instructori. iar tu stai luni intregi si te uiti pe geam su astepti sa treaca iarna sa mai aplici odata pt viza sa pleci odata de aici pentru a-ti putea profesa hobyul… eu spre exemplu as dori ca oamenii ca tine sa nu mai fie nevoiti sa plece sa predea afara, si sa fie cautati la astfel de evenimente, sa fie apreciati/remunerati la adevarata lor valoare…

    iar lucrul asta pleaca de la organizatori, sau daca nu de la clientii campurilor. de asta unii sesizeaza aceste situatii, pentru ca ori organizatorii sa se simta, ori camperii sa penalizeze astfel de atitudine.

    si nu mai criticati oamenii care sesizeaza si aspectele negative, pentru ca numai asa se pot perfectiona lucrurile. in plus din acest motiv exista facilitatea de a comenta un articol, pentru a se semnala si aspectele negative ale unei situatii, nu numai de a lauda organizatorii! asta o fac oricum singuri:)

  16. Maximilian on 15 March 2009 11:28 am

    Alex: “[...]dar tie ti-ar conveni sa stai in romania, sa stii ca ai o anumita valoare (atat de dat cat si de predat), si sa vezi ca nu te ia nimeni sa predai/jurizezi/etc. la nici un eveniment?”

    Bai Alex, tu te auzi vorbind? Ma bine zis, tu citesti ce scrii? Ce valoare??? Ce dat??? Ce predat??? De unde atat ego gratuit, pentru Mama Soarelui™?

    Critica de tip constructiv in sus, critica rau-voitoare in jos; din randurile de mai sus reiese in primul frustrarea-ti personala, fiindca nu esti chemat pe “covorul rosu al snowboarding-ului romanesc” alaturi de alte personaje, evident mai putin indreptatite decat tine. ;) Poate te-ai gandit totusi ca nimic nu e intamplator pe lume; ce zici de chestia asta? Deci inainte sa ne apucam sa strangem semnaturi online (poate o petitie catre Constiinta Colectiva a Snowboarding-ului Romanesc?) pentru ca tu sa fii chemat la diversele event-uri ca a.) instructor; b.) rider; c.) judge d.) Eminenta Cenusie Atoatestiutoare sau ce oi mai fi visand acolo, nu mai bine abandonezi jocul de-a Asteptatul Perii Malaiete™ si te apuci sa iti faci singur ceva? Nu de alta, dar lamentatul pe retea nu se pune in nici un caz ca realizare si nici macar drept critiCA COnstructiva…

    Ego Trip la superoferta,
    Mx

  17. Alex on 15 March 2009 7:42 pm

    mai Maximilian, chiar ma intrebam cand vei sari la gatul meu ca am indraznit sa zic ceva de tatuca tibi care iti mai arunca din cand in cand un os si tu te guduri frumos pe langa el. si cum cineva a ridicat vocea la stapanul tau, tu ai si sarit la gatul lui! drept dovada, ca nu ai raspuns la subiect, si nu ai comentat ce se scrie pe aici.. ti-ai etalat putin veleitatile artistice, pentru ca daca vorbim de frustrare, tu stai foarte bine la capitolul asta: nu te-am vazut pe niciun podium nici la bike nici la ski, in consecinta, singurul mod de a fi si tu important in aceste sporturi, este sa “te lamentezi pe retea”.

    noi aici discutam, nu ne exprimam frustrarile, cred ca am venit cu o critica pertinenta, nu cu figuri de stil copiate din revistele pe care le citesti in bai, din care iti strange inspiratia pentru a impresiona copiii de 13 ani care citesc forumurile sportive. probabil ca le curge si o balutza in coltul gurii, citind cu gura cascata alegoriile tale de guru al acestor sporturi. guru al comentariilor, nu al practicarii… deci consider ca frustrarile tale acumulate in carierele tale de biker/skier, refuleaza mult mai evident din posturile tale decat din ale mele. poate ca sunt si eu frustrat, insa eu am venit cu un comentariu pertinent spre deosebire de tine. si poate ca pe mine sporturile astea nu ma intereseaza in asa masura incat sa predau la campuri, am alte preocupari mai interesante. snowboardingul este doar un hobby pt mine, pe cand pentru altii este o sursa de existenta. iar cand ei sunt dati la o parte pentru instructori incepatori, mi se pare nefiresc.

    crezi ca din aceasta parere se vede chiar asa tare ca sunt frustrat:)? naspa, credeam ca nu-si va da nimeni seama… dar nu am luat in calcul ca marele specialist in psihologia snowboarderilor verifica toate forumurile, doar doar gaseste o teva infipta intr-un fund sa sufle cu fuguri de stil.. sau sa traga cu putere…
    pofta buna, si .. nici nu vreau sa ma gandesc ce scandal mediatic am declansat avand impertinenta sa scriu ceva rau de marele guru la forumurilor… hai, sufla tare!! e teava ta:)!!!!!!!

  18. me on 15 March 2009 8:05 pm

    o sa fie acolo doar cei ce iubesc acest sport .asa e? daca venim si noi ca sa ne uitam ,se poate?

  19. Cristian Cristi on 15 March 2009 9:31 pm

    Nu am citi eu bine oare. Sesiune de inscriere sa prelungit pana pe 16 martie?
    Atunci ce sa intamplat cu sesiunea din 14-18 martie.
    Daca tot ati renuntat la prima sesiune fara nici macar sa dati o explicatie la rubrica stiri de pe siteul vostru, acum ca mai aveti ceva timp poate va veti gasi un alt instructor mai de calitate.

    noroc bun

  20. Bobby on 15 March 2009 11:27 pm

    Salutare!
    De cateva zile citesc cele asternute p-acilea, si nu incetez sa ma minunez.
    Imi pare super bine ca vad lumea dandu-si cu pararea! Dar pacat ca unii din scribii prezenti isi dau cu parerea-n mijlocul fruntii (din nefericire, mai sunt si ceva ricosee aiurea). Sunt ferm convins ca totusi, tot raul e-snpre bine.
    Nu-s organizator al event-ului, ci doar un suporter (suporter - cel care sprijina si suporta).
    La naiba, ca nici nu stiu de unde sa incep. Probabil ca cel mai bine ar fi s-o iau cu evenimentul in sine.

    LTR - Learn To…. Adica “sa inveti” ceva ce nu stii. Nu e nevoie de pro-rideri sau de uber practicanti (care oameni sunt de altfel niste figuri de mare respect in industria autohtona, cu realizari mai mici sau mai mari). Ci de PEDAGOGI buni! Adica niste unii care sa se stie la a da din gura, cu exemplele practice de rigoare (corect executate) venite la sprijin. Cristi a vrut el sa spuna ceva, dar nu i-a iesit ce/cum trebuie. Rivalitatile, invidiile, sau “futerile” personale nu-si au locul. Fotbalul il are pe Becali, politica pe CV Tudor (si cati altii)…noi chiar nu ne putem lipsi de aceste micisme..?

    Sa promovam riderii de top…ABSOLUT! Dar in nici un caz dandu-le premii de “mii de euro” (fara nici un apropos) pentru niste amarate de trick-uri executate in conditii si mai amarate (cezi Snickers Urban Fly si altele; RESPECT pentru adevaratele reusite, dar premierea si promovarea unei imagini false despre rider respectiv sport, sunt un mare caca). Iar ca unii din ei ajung alcoolici, drogati sau mai stiu eu ce…sa mor ca clientul/organizatorul n-are nici o vina. Respectivii ajung acolo cu resurse proprii, asa ca hai sa nu dam vina pe organizator asa cum Primatria Sinaia a dat vina pe mort.

    Aceasta promovare a riderilor (aia pe bune, ca mai nou orice purtator de coaja, bandana la gat si ceva goggles e rider) si a instructorilor despre care vorbea Alex se poate face clar la acest tip de evenimente…dar ce folos cand ele, evenimentele, nu sunt atat de “cool” si de “pe zona” ca cele organizate de echipa de guru din domeniu (daca nu e 3S, H2O sau Burton…atunci nu e bine…”aia e gaperi/poseri/looseri”). E vorba de mentalitate fratii mei! Aici la noi, toti pretind ca trag in aceeasi directie, dar din nefericire, se capcaneaza unii pe ceilalti grupa mare (as avea zeci de exemple, dar cazul de fatza mi se pare elocvent). Incercand sa rezum paragraful asta: sa vina pro-rideri, sa se lucreze la imaginea aia tare, sa se insiste pe valoare dar si pe hobby, sa fie mai ceva ca la americani!
    Dar in niste termeni anume: sa nu ne ascundem dupa deget, sa ajutam cand putem (prin sfat, critica sau punand umarul/sinapsa), sa nu aruncam cu un rahat poate nemeritat, dar mai ales STAND UNITI! (doamne cat de patriotic am fost aici…)
    Draga Alex (si cei care au aceeasi parere vis-a-vis de cum si cu cine lucreaza organizatorul): v-ati intrebat vreodata CATI instructori acreditati si care chiar stiu cu ce se mananca meseria asta avem in RO? Deloc multi. O mana de oameni. Dar in schimb, au aparut cohorte de asa-zisi “monitori”, care dorind sa se dea si ei moca, sa faca un banutz si sa poarte o geaca colorata, au fost ridicati in rang cu toate ca nu meritau. “De ce s-a ajuns acolo?”, o sa intrebati. Pen’ca aia buni au plecat dincolo, unde sunt platiti/tratati dupa merit/talent. Aici au ramas PUTINI monitori buni, dar carca de “wanna-be’s”. Din aia putini, da’ buni, o mare parte cer sume destul de mari. Iar cand numele tau de organizator nu este cel mai “pe val”, cand tati n-are cont in banca sau pile la vreo agentie de BTL, e un picutz mai greu sa faci ceva de calitate, cu oameni de calibru. Ca “n-ai cu ce”. Material vorbind. Numele se face putin cate putin. Care vrei sa vezi mari realizari intr-un timp record, da cateva file de istorie in spate pana ajungi la “Epoca de Aur”. Alex, nu vrei sa participi sa inveti tu ceva nou (chit ca te asigur, ai avea ce). Dar ce-ai zice sa participi ca sa te dai? Sa te distrezi? Sau de ce nu…sa ajuti dupa posibilitati si starea de spirit?..
    S-a zis mai sus cum ca clientul trebuie sa penalizeze lipsa de profesionalism. Corect. Dar oare au fost clienti nemultumiti la camp-ul precedent? Din cate cunosc, nu. Din contra. Si in definitiv…la dracu’, perfecti nu suntem (c-atunci lucram deja pentru LibTech sau la Doamne-Doamne in snow-park, cu titlu de “St Shaper”), invatzam din greseli. Iar pe cei ce se asteapta sa primeasca totul 100% “atza” din prima, i-as suspecta ca ingurgiteaza o substanta mai ilegala decat ganja sau LSD-ul.
    @Alex si nu numai: ideea acestui camp este ceva mai cuprinzatoare.
    Anume…decat sa dai carca de bani intr-o statiune unde sa inveti cu un instructor oarecare pentru 1-2-3 ore ( nu incerca sa ma convingi de calitatea instructorilor din statiuni pentru ca o cunosc f bine; am fost din ei), cand poti sa dai MAI PUTINI bani/ora, sa lucrezi cu acelasi instructor 4 zile, si sa iesi la un raport pret-calitate net superior. Unde mai pui ca ai si un parcultez mic, petreceri, etc.
    Parca tot Alex zicea de implicarea celui mai mare brand…etc. Sunt chiar unul din cei anti Burton, dar asta nu ma impiedica sa fiu putintel mai obiectiv. Cer scuze pentru corectia urmatoare: implicarea unicului IMPORTATOR/DISTRIBUITOR (I.D.) national al acestui brand. E o diferenta ENORMA. Pen’ca brandul saracul trage tare la nivel mondial: investeste, organizeaza, promoveaza, BAGA BANI CU LOPATA! Ca nu acelasi lucru-l face si onor I/D-ul din Ro, asta-i alta mancare de peste. Face cat vrea (ca doar e afacerea lui), investeste minim si scoate cat poate (asta e reteta succesului mioritic; plus ca-i criza dom’le…), mentine brandul SUS DE TOT pe piata. Concluzia: I/D-ul e bun in ce face intr-o tara ca asta a noastra, brandul o suge putin printre astia ca noi care vad si altceva inafara de bani/imagine (dar nu pierde deloc in vanzari), romanu’ se aciduleaza si face spume la gura sau crampe la falange…vantu’ bate…apa-i uda..s.a.m.d.

    Incerc sa inchei aceasta lunga ciorba de litere.
    Prin acest eveniment, organizatorii incearca sa aduca niste plusuri:
    - sa ofere si altceva decat premii in mii de euro, ore de monitorie scumpe si statiuni “omologate”.
    - sa aduca iubitorii acestui sport mai aproape unii de altii, indiferent de nivel sau de numarul de “grade Cool”, de echipament sau de afinitati.
    - sa promoveze sportul asta printr-o imagine putintel diferita de cea perceputa in acest moment de publicul larg (ca boarderii-s asa si pe dincolo, de la drogati la teribilisti, sau chiar mai rau). Da’ e un fel de “psihologia maselor…la scaune”, dar daca n-o face nime’..ce s-ar mai alege de noi si minunatia asta de “activitate alternativa”?
    - sa invete de la cei prezenti la fata locului si pe www-eu CE, CUM si CU CINE se poate lucra in asa fel incat rezultatul sa fie unul cat mai bun.
    - si sa-i invete si pe altii ca ORICE SE POATE FACE, ATATA TIMP CAT SE VREA CU ADEVARAT! CU conditia de-a respecta realitatea inconjuratoare.

    Cred ca ar trebui sa imi cer scuze pentru doua chestii:
    - pen’ca-am integrat in text doar numele lui Alex sau al lui Cristi, raspunzandu-le. Nu a fost cu intentie/directie, si chiar daca si altii sunt in asentimentul lor, postarile lor mi-au ramas mie-n cerebel;
    - si pentru aceasta diaree verbala in scris. E din nastere, si-a fost alimentata de subiect.

    Va multumesc pentru atentie si mai ales rabdare,
    Bobby
    R.ideI.nP.eace

  21. Shepty on 16 March 2009 1:02 am

    eu nu am fost NEVOIT sa plec din tara ca sa lucrez…AM VRUT!
    Am vrut sa plec ca sa am unde sa ma dau si sa progresez, am plecat la mai multa zapada, etc
    ma doare undeva de cati bani fac atat timp cat ma dau.

    SI nu cred ca daca as fi stat in tara as fi fost ofticat ca nu ma cheama ca instructor la campuri…e survival of the fittest. daca nu sunt destul de bun, sau prea scump ca sa ma cheme…aia e…mori de foame sau trebe sa te ADAPTEZI. trebe sa stii sa te vinzi in primul rand.

    Si cred ca cat mai multe eventimente sunt in beneficiul riderilor, chiar daca sunt mai mici sau mai mari, organizate de FreshMeat sau H20, nu conteaza. Conteaza sa ai varietate si sa ai de unde alege.

    Sunt decord ca sunt doar o mana de instructori in Ro care chiar stiu sa predea, dar din ce vad in ultima vreme avem in sfarsit si o generatie mai noua care e interesata de monitorie….si chiar cred ca o sa iasa instructori buni din ei. si atunci unde sa inceapa sa predea daca nu in mini-camp-uri de incepatori, eventual sub indrumarea cuiva?
    Crede-ma ca daca aveau oamenii bani sa il ia pe cel mai bun, il luau fara discutii.

    ciau, si ride4life

  22. Cristian Cristi on 16 March 2009 8:19 am

    Ce imi place cum a degenerat discutia asta.
    Pt Boby. Frate cat te mai contrazici. Acum ti partea riderilor si 3 randuri mai jos spui ca e ok sa faci bani de pe treaba asta. Iar aici daca nu ti-ai dat seama nu au de pierdut decat boarderi. Incredibil, snobism maxim.
    Ideea e urmatoare care probabil scapa la cei care posteaza pe aici.
    Sunt sigur ca nici un instructor bun nu ar fi cerut o suma de bani mai mare ca a lui Bebe sau Cristina. Bebe sunt convins ca stie ce face pt ca a aratato dar Cristina,… Sa fim seriosi.
    Aici e esentza.
    Daca vreti sa faceti ceva semiprofesional ca pt profesional nu sunt bani incercati macar sa lucrati cu oameni mai buni si nu sa ai promovati pe cei care sunt foarte slabi, si o fac pt ca e la moda. Iar saraca Cristina nu stie nici macar pe ce fel de snowboard se da si ce poate sa faca cu adevarat boardul lui. Iar cand aud rideri dand nume gen coaja sau placa ma lasa rece cu adevarat. Este snowboard sau mai scurt board. Daca ar auzi Domnii Sherman Poppen, Tom Sims sau Jake Burton cum stalciti numele asta frumos si unic ar luao la fuga fara sa se uite inapoi.
    Deci,…..
    Ah, si inca un lucru. Snowboardingul nu e doar after party sau sa cari boardul pe back pack, pt ca asa e cool. Inseamna dat mult mult de tot cu placere. Singur sau cu prieteni nu conteaza. Zapada sa fie si boardul sa alunece.
    Felicitari pt incercarea de a face ceva dar din cauza asta nu reusim sa avem un produs calitativ pt ca Cristina nu al poate oferi. Iar produs de obicei este mai slab decat cel care al creaza.
    Sper sa nu uitati treaba asta.
    La revedere. I’m out for good, ca m-am saturat de orbisme.

  23. Bobby on 16 March 2009 9:44 am

    Prietene Cristi, imi pare foarte rau ca nu vezi padurea din cauza copacilor.
    Daca vrei sa vorbim de termeni:
    - a fi “rider” inseamna “sa produci ceva din ceea ce faci”, sa te dai bine si sa ajungi MACAR la investitie zero intr-un sezon, totul fiind platit de sponsor (de unde rezulta ca te stii in acest sport). D-astia avem cativa.
    - a fi PRO-rider, inseamna sa traiesti exclusiv din ceea ce faci. Hm…oare sunt 2 in Miorita?
    - iar a fi snowboarder e un pic diferit - pen’ca nu din practicarea snowboardingului te sustii material. Astia sunt majoritatea, unii mai buni altii mai slabi.
    - mai dau si definitia pt “poser/gaper/meltean”? Nu cred ca e nevoie.
    Cristi, culmea e ca tocmai nenea Burton a sarit cu termenul “deck”, iar nenea Simms cu cel de “stick” (care cuvant a ajuns sa faca parte componenta a unui brand de..snowboarding, pe nume Winterstick!). Ai naibii, nu cred ca au cerut voie celor mai catolici decat Papa, sa brutalizeze termenul “board”. Chiar daca suna incredibil, dar in limba noastra cea de tabla “board” inseamna “placa”.
    Si-nca ceva, la fel de incredibil si utopic: sportul asta supravietuieste din RECLAMA+VANZARI, adica BANI, pentru ca altfel nu ajungeam sa vedem filme si sa ne dam pe pro-modele. Chiar si icoanele sau serviciile bisericesti costa…

    Cristi draga, acum la sfarsit m-am prins ca nu ai inteles nimic, si ca tot ce ai in cap este sa arunci cu noroi, bagand la inaintare expresii mari gen “calitate” si “profesional”. Nu mai comentez afirmatiile despre petreceri si prieteni.
    Se simte maximal faptul ca ai o problema/frustrare cu faptul ca unul din instructori e Cristina. Nu stiu care e, de unde e, si-n ce masura iti permiti sa spui chestiile astea, dar ai bunul simt sa iti rezolvi problemele cu oamenii, fara sa arunci cu rahat gratuit doar pen’ca asa iti place. Poate esti si tu un maestru-emerit al sportului, sau vreunul din apostolii albetzii despre care aud ca se invart pe peste tot in lume..?
    Astept sa ne dam odata, sa soarbem cateva beri, si sa-mi spui CE ai facut tu pentru acest sport la tine in tara (daca tot esti asa pornit contra altora).

    Sa fii iubit partenere, si sincer sper sa te dai CU prieteni, nu singur.
    Riderii stie de ce…;)

    PeaceOut

  24. Alex on 16 March 2009 10:04 am

    imi pare rau, scapati esentialul si ne certam aiurea. nu a sarit nimeni cu cutitul in spatele organizatorilor ca sa le sara in ajutor cu asa vehementa unii.. s-a exprimat o nemultumire, care se rezolva simplu prin asumarea de catre organizatori a situatiei. asta e, cum si-au asumat-o si cu boxul, cum nu le-a fost greu sa recunoasca faptul ca invata din experienta; aceasta era o alta experienta care va duce cu siguranta la o evolutie a ediitiilor viitoare.

    dau un singur exemplu: sinaia freeride camp. oamenii chiar nu au facut rabat la calitate in alegerea instructorilor, chiar daca s-au inscris in camp oameni care nu stiau sa faca virajul… nu vreau sa deviem de la subiect sinaia freeride camp, se poate discuta la nesfarsit despre alte probleme ale acelui camp, insa am apreciat foarte tare lista instructorilor. pentru ca in jurul LOR se cladeste tot campul!!! chiar nu intelegeti?! nu este o tabara de chilling la caldura sobei. daca s-ar fi anuntat astfel, nu ar fi zis nimeni nimc, dar s-a prezentat ca un camp de snowboard, cu un PARK! asa deja ridica nivelul, de la viraje la freestyle. pai, cand e de promovat si atras oameni, e un adevart camp de freestyle, cand se semnaleaza probleme, este doar o tabara unde ne simtim bine si invatam viraje.. (unde pe boxuri?) oameni buni, este un CAMP DE SNOWBOARD, in care elementul fundamental este instructorul!! simplu. fara frustrari, jigniri, acuze, etc. chiar nu se poate discuta civilizat despre acest subiect fara a se jigni persoana care are aceasta opinie?!?! civilizati-va stimabililor, discutati si voi normal despre o situatie, chiar sunteti genul care va dati jos din masina la semafor sa va bateti?!

    draga Maxi, imi cer scuze ca ti-am raspuns in acelasi ton atacului tau, insa probabil ca am fost intr-un vid ce bun simt la momentul respectiv. nu vreau sa intru in astfel de polemici cu tine, nu vreau ca acest subiect sa degenereze mai mult decat s-a intamplat deja.

  25. alb_ca_zapada on 16 March 2009 10:26 am

    ba riderii lu papuc (stiti voi care),

    1. nu vreau sa aduc laturile snowboard.ro pe derdelus… pen’ca se murdareste… asa ca take it easy
    2. m-am saturat de atita ridereala si gura mare pe retea… de dat cind va mai dati domnilor?
    3. ne pricepem la “subminat” lucrarea altuia. stiati ca acum 3 saptamini a murit un boarder (nu era oare rider de-al vostru?) la 10 m de o pirtie din sinaia?… ati venit sa aprindeti o luminare, sa ridicati spre cer un gind bun?
    4. sa nu mai aud/vad exprimari impersonale de genul “sa SE faca” ca fac eu cu nervii si nu e bine… puneti nene mina pe lopeti si faceti daca se simte nefacutul in chiloti.

  26. cornel on 16 March 2009 9:11 pm

    -he he he he…misto dezbatere…instructori si instructoare de toate felurile si din toate tarile…traim in romania si nu avem partii,mijloace de transport in comun ok(pe partii),partii semnalizate corespunzator si multe altele…
    -vorbim de concursuri? care ? stiti care au fost concursuri adevarate? acuma sa ii vad pe adevaratii pasionati de istorie in materie de orice legat de extreme pe zapada…va aduceti aminte de balea zboarding 1,2 si ce o mai fost? summer jib 1,2,3,4? five-o-jib? ha? astea da manifestatii…acolo da trickuri si level…acei oameni care se dadeau atunci se dau si acum!!! sa ii insir? cred ca ii stie lumea…pentru mine sunt legende…privind la ei am crescut…pentru mine sunt cum sunt pentru altii vedetele “a la americanii si finlandezii” sa ii numim rideri? nu cred ca vor ei sa fie numiti asa!!!!…pentru ca acolo tot ce se intampla.se intamplla din cauza unor oameni cu multa vointa! baietii care se dau acuma nu le prea place munca manuala aka lopata…cati dintre astia cu haine colorate de au aparut ca ciupercile dupa ploaie au construit kikere ? la lopata…heheh vremurile s-au schimbat…
    -corect avem niste baieti care ii dau foarte bina(mai tineri) vezi cazul adolf aka bobo,vlad mii de euro,ghitzuca rodeo si altii care sa ma scuze ca i-am uitat…si tot ei sunt si tot ei vor fii…
    -mai de mult un mare clasic in viata zicea…citez aproximativ “BARBA NU CRESTE PE TERASE LA MOTOARE!!!”
    -cum era aia? invatati,invatati,invatati…….eu spun: DUTE,VEZI,CONSTRUIESTE,DA-I CACAO,SARI,LUCREAZA,EVOLUEAZA…si crede-ma daca esti pasionat nu vei cauta sa arati cat esti de tare sau sa ii jignesti pe altii care pana una alta “au o certificare”.

    @ all…ce tre sa faci ca sa ajungi pro rider?

    @ all…nu stiu cum sa formulez…sa nu para a minciuna ca pentru romania ce face el suna cam sefeu..nu il laud dar vreau sa stie baietii care se cred pro rideri pe aici …am vazut pe cineva care nu e pro rider…se da bine…pe placa…si se da mult…pe banii lui…lucreaza vara si iarna se da….cat se poate de mult…pe oriunde…dublu backflip(rotit,aproape scos,cert va iesi)?720?540?rodeo? cum va suna baieti? SEFEU? AHA…
    -baietii ca sa faci sport extrem iti trebuie talent de la natura(cu raba de 16 tone),BIG GRANDE COJONES,si multa,multa,foarte multa munca(asta insemnand zile pe munte frate)
    -aripa tanara are echipament si style,mers colorat si voce tare,dar cand vine vorba de a face ceva ….mai slabut…
    -inchei aceasta discutie,in sensu ca v-am captat interesul…cine ii ala? poate ii fat frumos din latrina? sau poate nu exista! eeeeee copii mei,mos craciun exista!

  27. marcu on 17 March 2009 2:31 pm

    @cornel, foarte fain postul tau si printre cele mai pertinente de aici si lui mos craciun ii uram numai bine si sanatate sa le faca pe toate. si sa stii cornel ca mai sunt mos craciuni ca cel mentionat de tine poate nu la fel de talentati si de avansati, dar care muncesc pentru acelas scop. (si nu ma refer la mine aici cum 90% din cei care vor citi acest post vor crede!)

    @restul… singura voastra problema ca nu stiti sa cititi si sa va exprimati ‘NE-ofensiv” fiecare replica de a voastra parca vrea sa taie in carne vie si sa pedepseasca lumea. nici un post constructiv, numai motive, motive si etalonari de talente… prea multi care cunosc ce se intampla cand defapt nu stiu nimic…

    Eu va sugerez sa va vedeti de treburile voastre, sa progresati cat mai mult, sa va dati cat mai mult, sa fiti sanatosi, iar cand o fi vremea sa va etalonati la vreun concurs sa o faceti in cel mai mare stil si sa luati locul 1 si mii de euro!

    Pentru cineva care face ce face din pasiune, comentariile voastre pro si contra atata timp cat nu sunt constructive sunt inutile. Acea persoana va continua sa invete din greselile proprii si sa desfasoare sau nu activitatea in functie de cum doreste ea.

    majoritatea lasati impresia ca sunteti orbiti de ciuda si de bani si va simtiti lezati cand vi se contra-argumenteaza… vedeti numai partea goala a paharului, iar cea plina se rezuma pentru voi numai la “se face ceva”…

    S-a vorbit de lipsa de profesionalism: cate tabere ati vazut pana acum cu instructori atestati ?

    S-a vorbit de bani, sacrificii etc…: Cate tabere ati vazut pana acum unde instructajul, echipamentul si party-ul au fost MOKA.

    In afara de Bobby ( suporterul ), SS (Organizator-Coordonator) si Fulgu(membru fresh-meat), nimeni altcineva nu are cum sa stie mai multe detalii despre tabara asta… orice alte zvonuri privind deciziile organizatorice sunt doar zvonuri si pana nu le va confirma cineva din cei implicati direct (stric organizatorii) vor ramane doar zvonuri.

    Marcu (coorganizator fresh-camp)

  28. freak on 17 March 2009 3:38 pm

    Multumim pt criticile constructive, multumim pt reprosuri, pt atentia acordata, pt grija si mai ales pt implicare!

    @ cei pt care aia nu e buna, aia nu se face, aia treb facuta asa, suntem asa si pe dincolo si sustinem mediocritatea: pana una alta..ASTEPTAM CONCURENTA! ;)

  29. Cristian Cristi on 17 March 2009 4:17 pm

    Tot vreau sa ma retrag dar nu imi dati voie cand vad ce baliverne scrieti.
    Deocamdata concurentza este net superioara iar fresh-camp e cel mai slab de pe piatza.
    Acum exemple pozitive ca sa fie motiv de discutzie.
    1.Freeride camp 2, organizat de Coach.
    Instructori atestati ISIA cu categoria maxima:
    Ion Trandafir ski
    Ircka ….. tot ski. Nu mai stiu exact numele de familie ca era ceh si mai greu de
    retinut. Pe langa asta mai era si atestat in avalanche rescue si a si tinut curs
    de avalanche in cadrul campului.
    Popescu Ciprian snowboard. Cred ca se stie despre cine este vorba.
    Probabil ca toti ati auzit de porecla POPO.
    2.TTF camp organizat de H2O.
    Instructori:
    Cristea Tudor, TUDOREL. trebuie sa mai zic toate concursurile castigate sau
    se stiu deja.
    Ciprian Popescu. Nu ma mai repet ca l-am mentionat mai sus.
    POPO.
    3. Acum va urma 5, O JIB camp cu rideri invitatzi nu pe bani cum sunteti
    obisnuiti. Deci sa ne intelegem. Rideri sunt invitatzi si au totul moca.
    Daca vreti sa-i cunoasteti va invit la Baia Mare de pe 25 pana pe 28 si acolo o
    sa vedeti intradevar crema care nu va avea nevoie de prezentari.
    Eu merg doar pt onoarea de a ma da cu oameni care intradevar au facut ceva pt snowboardul romanesc si nu isi pierd vremea pe forumuri de genul, si nici nu zic cine e bun si cine e slab. Ei se dau cu placere si asta e important.
    Iar acum sa revenim la subiectul principal ca iara a fost ocolit.
    Daca nu vreti sa va pierdeti calitatea sau macar sa va cresteti calitatea lucrati cu oameni de calitate cum au facuto si cei de mai sus.
    Si revin cu intrebarea. Ce s-a intamplat cu prima sesiune a campului 14-18 martie, de nu s-a mai tinut. dati o explicatie ca sa se lamureasca lumea.
    Deci castigati ceva calitatea cu oameni de calitate ca sigur mai sunt si altii.
    Adio.

  30. marcu on 17 March 2009 5:02 pm

    @Cristian Cristi: Ai dreptate in ce spui tu acolo si intr-adevar crema freestyle-ului este in zona mentionata de tine, dar faci o mica confuzie… targetul vizat de fresh-camp difera cu mult fata de cel al campurilor enumerate de tine… la fresh-camp vin oameni care nici macar nu au echipament… sunt la prima lor lectie de snowboard. In schimb ce la TTF, Freeride camp… sunt niste cerinte minime…

    So decat sa ne contra-argumentam la nesfarsit eu propun de sa incheiem aici discutia de aratat “muschii” altora si sa incepem sa fim constructivi ? De ce ?

    1. Pentru ca scopul nostru nu este sa fim cei mai tari si cei mai mari, ci sa promovam sportul asta…

    2. Pentru ‘ca campuri’ de genul celor mentionate de tine, au nevoie de oameni noi. Nu tot timpul sa fie aceeasi, cunoscuti si rascunoscuti… nu asta inseamna progres si promovare…

    3. Pentru ca eu personal nu fac asta pentru bani si nici faima insa mi se pare complet deplasat ca in comunitate sa existe astfel de “raca” fara sens…

    4. Draga Cristi te invit la o discutie face 2 face cu “gasca Fresh Meat” sau doar noi 2-3 cati om fi sa incerc sa-ti inteleg ce vrei tu defapt sau cum vezi tu progresul acestui sport la noi.

    PS:
    s-au notat remarcile legate de cristina…
    s-au notat remarcile legate de concurenta…

    PPS: raspunsul la intrebarea ta e simplu: nu s-au inscris mai mult de 2 persoane in perioada respectiva. 14-18. si nu vad relevanta acestei informatii. poate doar ca motiv de zvonuri… altceva nu stiu…

  31. Fulgu on 17 March 2009 9:11 pm

    Salutare tuturor,

    In primul rand as dori sa REAMINTESC ca FreshCamp NU considera drept concurenta taberele mentionate anterior pentru simplul motiv ca avem un cu totul alt public tinta. Mai degraba consideram taberele organizate de H2O, 3S si FIVE-O ca venind in completarea si continuarea celei oferite de noi.

    Este ca si cum ati spune ca Learn to Ride este concurent cu Ticket to Ride :) Sau ca Hanna Varga, Instructor Burton LTR este concurenta cu Kinda Geza … Nu vorbim despre acelasi lucru, si DA, recunoastem asta si este perfect adevarat ca taberele acelea de freestyle s-au bucurat de prezenta unor rideri si instructori foarte calificati pentru scopul acelor tabere. Noi credem ca instructorii nostri sunt perfect calificati pentru scopul si publicul nostru (repet daca nu s-a auzit acolo in spate - ABSOLUTE BEGINNERS).

    La fel de important este si sa precizam unde incepe Fresh-Meat si unde se termina Burton Learn to Ride. Asa cum zice si numele, tabara este “supported”, adica sprijinita, de Burton. Sprijinita cu echipament LTR si cu instructori LTR. La prima tabara am avut-o pe Hanna ca instructor Burton LTR, la a doua din motive obiective nu a mai putut fi prezenta.

    Orice ALTE detalii organizatorice ne privesc direct. Avand in vedere certificarea ISIA pe care o au ambii monitori ai tabarei, comentariile la adresa alegerii noastre sunt de fapt comentarii la adresa ISIA.

    Asadar, orice reclamatii-observatii legate de pregatirea monitorilor le puteti adresa direct ISIA, care este organismul autorizat cu licentierea monitorilor, organism in care noi avem deplina incredere, precum si in reprezentantii acestui organism in Romania.

    Desigur, DUPA terminarea taberei asteptam sugestii si reclamatii.

    Pana atunci insa, aceste discutii sunt la fel de bune si utile ca un horoscop. Toata lumea il citeste, dar fiecare il interpreteaza cum doreste.

    Transimt pe aceasta cale salutarile si respectele mele tuturor greilor snowboardingului romanesc, pentru ca MERITA - ei deseneaza drumul spre viitorul sportului.
    Aceleasi salutari si respect tuturor incepatorilor care VOR sa invete - ei sunt cei care vor merge pe acest drum. La FreshCamp vor face doar primii pasi. Altcineva ii va invata sa alerge.

    Numai bine,
    Cristi Dogaru - Fulgu

  32. marius on 30 March 2009 12:24 pm

    pe cand un Armada Learn to Ride? :)

  33. armada team on 30 March 2009 12:30 pm

    @marius
    Stai pe zona, fii pe faza.
    Cu siguranta anul ce vine va fi plin de surprize. Placute, evident. Si, credem noi, pe toata linia: freeride, style, park & jib

  34. marius on 30 March 2009 12:30 pm

    ii primiti si pe aia cu alte schiuri decat armada :) ?

  35. marius on 30 March 2009 12:36 pm

    glumeam…eu unul astept cu interes un Learn To Ride pe freeride si backcountry. Ar fi o experienta interesanta aici la noi.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.