Zugspitze ski Area

23 January 2011, by ghitzuca

De cateva zile m-am intors dintr-o excursie de prin zona Mittenwald. Un orasel din Germania situat la granita cu Austria la aprox o ora de Innsbruck. Timp de o saptamana am luat la rand statiunile de schi in cautarea locului perfect de dat la vale.

Zugspitze a fost prima oprire fiind si cea mai inalta - 2962 m. Accesul sus in caldare se face fie cu o cabina asemanatoare cu cea de la Balea, fie cu un tren ce trece la un moment dat prin munte. Destul de interesanta cursa, insa pe acesta din urma nu il recomand la urcare; face cu 15 min mai mult decat cabina.

O mare varietate de locuri de freeride destul de usor accesibile, cam scurte de altfel, dar numai bune pentru inceput de sezon.  Ahh da: plus o panorama de neuitat.  Snowpark-ul destul de prost organizat, kiker-ul mediu (aprox 10m gap) fiind singurul element distractiv din park.  Doar un singur telescaun, in rest plin de teleskiuri. Aici sunt putin cam in urma fata de austrieci.

A doua statiune, ceva mai catre austrieci, a fost Garmisch care detine una din cele mai abrupte partii amenajata din Europa. Nu degeaba Intre 7 si 20 februarie 2011 va gazdui Campionatele Mondiale de schi alpin.  Poate fi numita paradisul schiului de partie/carving/race. Insa am gasit putine locuri de dat offpiste. In partea din spate a muntelui care ajunge pana la 2050 m este o harababura totala, accesul se face greoi, teleskiele intretaie unele partii. Si, supriza, cozi infernale la singurul telescaun (cu 2 locuri) ce serveste accesul la partiile de la 2050 m.

Dupa cateva zile ne-am mutat pe partea cu Austria, mai precis la Ehrwald unde ne-am dat 3 zile. Partii late, zone amenajate cu hopuri, zone de treeline, acces usor la locuri de freeride, snowpark exceptional, cu un singur minus: lipsa kikerelor medii. Configuratia parcului:

  • doua linii de kikere : easy linie 2 kikere (6-7 m gap);
  • pro linie 2 kikere (18-20 m gap)
  • trei linii de jibing: Butoi, down rail, C box
  • straight box, kink box
  • box lat, C box

Am verificat si Lermoos care a fost ce-a mai distractiva statiune din toata excursia acces f usor la zone de freeride, treeride, halfpipe-uri naturale, vai abrupte. Foarte putin aglomerata din cauza ca e relativ putin cunoscuta.  Locul perfect for a powder day.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

5 Raspunsuri la “Zugspitze ski Area”

  1. patrick on 24 January 2011 12:56 am

    frumos, sper ca te-ai distrat. dar vezi ca ai incaltat schiurile invers: stangu-n dreptul, si dreptu-n stangul :D

  2. ghitzuca on 24 January 2011 10:31 am

    Merci da a fost distractie maxima. Eu zic ca asta a fost cea mai mica problema ideea e sa le porti la fel din primele zile de cand t pui pe ele :).
    Cum ti-ai dat seama de care-i stg si dr, nu ca ar avea ceva desene grafice care sa se potriveasca unul cu altul?

  3. patrick on 25 January 2011 2:14 am

    am observat din a doua poza. desenul se continua de pe un ski pe altul. “armada” ar fi trebuit sa fie pe skiul stang, iar fatza aia de hobbit (sau ce-o fi), pe dreptul. am remarcat desenul alb-negru de cand navigam pe site-ul armada, iar cand am vazut poza ta, am comparat-o cu originalul, sa zic asa.
    oricum, am spus-o ca pe o gluma. din cate stiu, schiurile sunt simetrice ca forma, ai putea sa le montezi legatura “cu fata in spate” fara probleme, diferenta nu ar sesiza-o decat un schior experimentat.

    chiar, de ce ai ales ar7? astea ti-au cazut pe mana, sau ai avut alt motiv?

  4. ghitzuca on 25 January 2011 9:51 am

    nu e chiar simetric. In spate varful e mai ingust si ceva mai tare ( => ollie mai mare). Ar7 e intre Tanner Hall si Alpha 2 ca si constructie fiind modelul pe care nu ma dadusem pana acum, d aia l-am si ales. O sa revin si cu un review ;).

  5. patrick on 25 January 2011 10:50 am

    ok, mersi de explicatie. asteptam review-ul.

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free