Cupa Mondiala la debut

13 November 2009, by Radu

Pe vremuri sezonul incepea in octombrie la Tignes, a doua cursa era la Park City, apoi continua linistit, weekend de weekend, de la jumatatea lui noiembrie

Acum lucrurile s-au schimbat. Se incepe la Soelden cu un urias, apoi este un slalom la Levi, si de abia la sfarsitul lui noiembrie incepe cu adevarat sezonul. Este si un motiv pentru schimbarea asta, dar nu despre asta vreau sa vorbesc.

Anul acesta, imediat dupa startul de la Soelden, a urmat Campionatul European de Schi. La prima editie a acestei competitii, organizata de Federatia Europeana de Schi, au luat parte doar cateva natiuni, Gian Franco Kasper, presedintele FIS (Federatia Internationala de Schi), amenintand cu sanctiuni pe cei care au indraznit sa ia startul. Au avut loc doar probele de slalom, indoor, in cea mai mare sala din Franta, Grange si Zuzulova devenind primii campioni europeni.

In acest weekend fetele si baietii concureaza tot impreuna, la Levi, undeva deasupra Cercului Polar. Vor fi tot 2 slalomuri, sambata cel feminin si duminica cel masculin. Daca la fete favoritele ar fi Vonn, Riesch sau Poutiainen, de ce nu si Zuzulova, proaspata campioana europeana, la baieti sunt mai multi schiori cu sanse, as zice insa ca Grange si Raich sunt printre favoriti. Puteti trimite pronosticurile voastre aici.

Saptamana viitoare va avea loc un alt concurs urban, slalomul paralel la Moscova. Concursul este invitational, doar primii 14 baieti si primele 7 fete din Cupa Mondiala aflandu-se la start. Tabloul este completat cu 3 schiori rusi. Fata de anul trecut rampa este mai mare, 60 m inaltime, 35 m latime si 200 m lungime.

A inceput si Cupa Europei, cu doua SGuri in Austria. Urmatoarea cursa va fi insa tot in sala, la Wittenburg in Germania.

Zapada este destula peste tot in emisfera nordica. In Austria se concureaza deja la curse de viteza, la Levi este zapada mai multa ca anii trecuti, iar in State statiunile de pe coasta de Est au anuntat cea mai timpurie deschidere a sezonului.

In concluzie… ne cam mutam in sala. Si astept reactia lui Kasper. Probabil nu va fi un sezon linistit.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.