Un vot pentru Edit Miklos

20 October 2009, by alexosu

In vara acestui an, Edit Miklos, cea mai buna schioare pe care a dat-o Romania vreodata, a ramas fara sprijinul financiar al Federatiei Romane de Schi si Biatlon. Povestea mai pe larg o puteti citi pe blogul lui Radu. Faptul in sine este incredibil, cu atat mai mult cu cat mai sunt doar cateva luni pana la Jocurile Olimpice, unde Edit concureaza pentru un loc in Top10.

However, nu toate sperantele sunt pierdute. BRD organizeaza o campanie/concurs in urma careia castigatorii vor beneficia de o sponsorizare de 20.000 de lei. Adica in jur de 4.500 de euro. Suma nu e nici pe departe acoperitoare, dar ar ajuta mai mult decat deloc.

Deocamdata are asigurate transport si cazare pentru cursele din Europa. Nu are bani pentru etapele canadiene de Cupa Mondiala si nici pentru antrenorul austriac ramas neplatit de catre Federatie inca de sezonul trecut. Probabil ca 20.000 de euro ar fi suma cu care ar putea relua pregatirile cu el - restanta plus plata pentru sezonul curent.

Cum Canada e programata deja la finalul lui noiembrie, e urgenta chestiunea banilor.

Ce aveti de facut? Doar sa ii votati povestea. De cate ori puteti.

Povestea lui Edit o gasiti si o puteti vota aici. Pentru a vota, intai trebuie sa va faceti cont aici, asta daca nu aveti deja, normal. Votarea are loc incepand de ieri, 19 octombrie, pana in 28 octombrie inclusiv. Dintr-un cont se poate vota pentru o poveste zilnic, o data pe zi. Se pot acorda voturi mai multor povesti. De la un ip se pot acorda cel mult 10 voturi din conturi diferite, adica o familie poate vota in intregime.

Nu e greu. Pe bune. Ah, da: si dati mai deparet linkul.

Au mai scris: Pinguilde, Sorin Anghel, SkiVirus, Mara1306.

Foto credit: AFP

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

22 Raspunsuri la “Un vot pentru Edit Miklos”

  1. Andrei on 20 October 2009 5:33 pm

    Nu pot sa cred cum au ajuns sporturile in tara asta. Dupa ce ca nu se asigura conditii aproape deloc, nici macar nu ne mai sustinem sportivii de top. Bine ca oferim ajutoare sociale pentru toti lenesii si nespalatii. :|

  2. Radu Solo on 20 October 2009 5:57 pm

    care sport in tara asta??? in Romania sport inseamna fotbal…din pacate; atat! :(
    ne batem joc de sportivii de top, nu doar in domeniul skiului….trist, dar adevarat! Bafta, Edit!

  3. alexosu on 20 October 2009 6:00 pm

    Guys, hai sa o incurajam/votam pe Edit. Lamentarile, oricat de indreptatie sunt, nu ajuta. Cel putin in cazul asta.
    La vot, deci!

  4. Fresh-Meat: snowboard – prieteni – distractie on 21 October 2009 10:09 am

    [...] sa-i discutam (despre care poti citi pe paginile Pinguilde, Sorin Anghel, SkiVirus, Mara1306 si derdelus.ro ) sportiva noastra se afla, cu doar un sezon – si ultimul – inainte de urmatoarea [...]

  5. pinguilde on 21 October 2009 1:21 pm

    O rugaminte pentru sustinatori. Cititi neaparat partea finala a regulamentului inainte de votare. Ar fi pacat sa-i fie anulate voturi lui Edit pe motiv de frauda. Iar daca la un moment dat, observati ca dispare vreun cont creat corect, s-a mai intamplat luna trecuta, contestati pe loc acest lucru la site-ul concursului.

  6. dana on 21 October 2009 2:59 pm

    mda

    am ramas ff surprinsa cand am vazut ca edit miklos a ramas fara sustinere financiara de la federatia romana de schi. intradevar INCREDIBIL!
    apoi am vazut sursa si evident articolul care, nu stiu daca ati observat, este din 31 iulie!!

    ei bine, de atunci lucrurile s-au schimbat in sensul ca edith se pregateste in austria, e adevarat, cu antrenorul lotului romaniei de schi florin cristea.
    din cate stiu eu nu se pune problema neparticiparii ei la etapele de cupa mondiala, care insa vor fi mult mai dificile chiar decat intrecerile mondiale sau olimpice, si nu se pune problema banilor pentru participarea la JO.

    intradevar antrenor strain personal nu i s-a platit si nici nu i se va plati.
    dupa cum bine stiti, sau poate nu stiti, inotatoare camelia potec, campioana olimpica la atena, medaliata la mondialele de la roma din acest an, a cerut la randul ei acelasi lucru: sa i se plateasca antrenorul care “urcat-o” pe podium la mondiale, care o pregateste de vreo doi ani. raspunsul tuturor ( comitet olimpic, minister, federatie, sponsori) fost unanim: platim antrenorul strain daca va veni sa antreneze mai multi inotatori talentati adunati intr-un lot olimpic de excelenta.
    si nu uitati, era vorba de o sportiva de exceptie - campioana olimpica, medaliata la mondiale.

    acelasi lucru i s-a propus, dupa informatiile mele, si antrenorului lui edit miklos. iar acesta a refuzat…

    in alta ordine de idei, edit a ramas fara prima olimpica pentru ca s-a dus la club si a spus ca se lasa de schi daca nu i se plateste antrenorul strain. sefii clubului dinamo si federatiei i-au spus sa nu se grabeasc cu astfel de decizii si i-au dat timp de gandire o luna, timp in care intradevar i-au suprimat prima olimpica ( pentru ca un sportiv care a anuntat ca se retrage nu poate fi platit) si masina pentru ca - aici nu mai sint atat de sigura de realitate - dupa moartea atletei maria cioncan (care se afla la volan cand a avut un accident mortal de masina) a venit o circulara in care li s-a interzis sportivilor sa-si conduca masina in timpul cantonamentelor.

    cert este ca dupa luna de gandire in care i s-a dat aproape tot ce a cerut (mai putin antrenorul strain si masina) edit a revenit la lot, iar in prezent se pregateste in austria.
    mai mult, in cateva saptamani, ea se va pregati pe ghetar impreuna cu componentele echipei austriei.

    cam asta ar fi povestea la zi, asa cum o cunosc eu.

    evident ca m-as bucura sa castige edit cei 4 500 de euro de la brd, ca este de departe cea mai buna schioare din romania, dar am simtit nevoia sa va zic ca nu-i chiar asa ultima amarata dintre sportivele noastre, marginalizata si persecutata de toata lumea.

    si ar mai fi ceva!
    n-am inteles eu bine, sau edit concureaza pentru un loc in top 10 la jocurile olimpice ???!!!

    m-as bucura din suflet sa fie asa, dar la ce competitie mondiala de senioare a iesit ea in primele 10 locuri?? ca nu mai stiu!

    oricum ii tinem pumnii lui edit miklos pentru o clasare cat mai sus in ierarhia jocurilor olimpice de la vancouver!

  7. zappa on 21 October 2009 4:30 pm

    buhuhu, hai sa plangem pentru ‘federatia romana de schi si alte acareturi’.
    Iar folosirea exemplului cu Camelia Potec este cel putin deranjant. Daca alte federatii sunt conduse de dobitoci, hai sa nu ne depasim conditia, nu? Mentalitate de roman ‘de ce sa cheltuim un ban pe un sportiv de valoare, mai bine sa cheltuim aceiasi bani pentru mai multi, poate-poate s-o lipi ceva si de ailalti amarati’. Asta daca accepta veneticul sa vina sa castige o paine ieftina aici. Sa nu mai vorbim de conditiile oferite pentru ‘antrenament de natatie’ in Romania.

    oricum, eu am dat un vot pt Edit, pacat ca nu pot ajuta mai mult.

  8. skigaga on 21 October 2009 9:24 pm

    ….am votat si voi vota in fiecare zi. Este oricum destul de putin ce putem face, macar atat……si m-as bucura tare sa o vad pe Edith pe lista concurentilor si a castigatoarelor la Olimpice…

  9. ciprian on 21 October 2009 9:43 pm

    am votat si am dat mai departe

  10. pinguilde on 22 October 2009 11:20 am

    Nu uitati ca puteti vota zilnic. :)
    De fapt nu uitati ca e nevoie de votul vostru zilnic. Si spuneti-le tuturor celor care credeti ca ar vrea sa o sustina. E foarte stransa concurenta intre primii 3.

    diana
    Rezultatele obtinute sub indrumarea antrenorilor romani le-am vazut. Poate ca ar trebui nu copiat modelul inotului, ci schimbata perspectiva si acceptat faptul ca la nivel de tehnicieni lipseste competenta necesara performantei internationale. Nu cred ca schiul alpin romanesc este in conditia de a pune ultimatumuri antrenorilor straini. Mai degraba invers. E trist, dar pana nu intelegem exact cat de jos ne aflam, fudulia nu e abordarea corecta. Nu vedeti ca nici aia, nici ailalti nu pot mai mult - suna a poale puse in cap. Atitudinea care mi-ar da incredere in federatie ar fi cea in care ar spune uite ca la noi se poate, chiar daca la ceilalti nu.

  11. alb_ca_zapada on 26 October 2009 3:40 pm

    mai sint 3 zile pt votare… votati zilnic, mai dati si la altii… ar fi pacat ca noi, o comunitate a unui sport vaduvit de expunere sa nu putem face totusi ceva
    so, GOGO

  12. RADU on 27 October 2009 12:56 pm

    MAI SUNT DOUA ZILE IN CARE MAI PUTEM VOTA PENTRU POVESTEA LUI EDIT

  13. mitza(tm) on 27 October 2009 5:15 pm

    e pe locul 2 din ce vad la cateva sute de voturi de doctor wanna be

  14. pinguilde on 28 October 2009 11:41 am

    Ultima zi si are sanse!

  15. Radus on 30 October 2009 12:28 pm

    @all: multumesc tuturor celor care ati votat-o pe Edit. A fost a 2-a, acum mai avem emotii doar cu validarea voturilor.

    @Pinguilde: FELICITARI PENTRU INITIATIVA

    @dana: Ai dreptate, articolul e vechi. Poate ar fi trebuit sa se specifice acest lucru in post, pe mine nu m-a contactat nimeni de la Derdelus.

    Lucrurile s-au schimbat … si nu prea. Edit s-a antrenat cu Floro (Florin Cristea) vreo 2 saptamani, apoi Floro a plecat cam de cand ai scris tu comentul, iar ea a ramas pe ghetar si nu stiu cun cine se mai antreneaza (cred ca singura).
    Federatia nu il plateste nici macar pe Floro, ca urmare el a luat in Austria si 2 sportivi de-ai lui, de la Dinamo, fiind singurul antrenor la 5 sportivi (!). Dintre acestia, Dragos Staicu si Edit sunt calificati la JO la probe de viteza iar Neala la Slalom. Nu stiu cat te pricepi la schi (pari foarte informata), imi inchipui insa ca stii cat de greu este (imposibil) ca un singur antrenor sa antreneze simultan mai multe probe. Asa ca nu este o solutie reala.

    Ai dreptate sa compari situatia cu cea a Cameliei Potec. In contextul in care rezultatele Cameliei sunt mult mai valoroase, e de neconceput pretentia lui Edit. Dar vreau sa iti atrag atentia unui aspect. Antrenamentul de coborare nu se poate face decat pe partie amenajata, inchisa, si cu cel putin 2-3 antrenori. Daca partia nu este inchisa riscul este enorm. Ei bine, pentru a intruni aceste conditii, Edit are nevoie de un antrenor ca Jurgen, sau de altul care sa aiba acces la o partie similara.
    Nu sunt expert in antrenamente de inot dar imi inchipui ca singurul accident posibil acolo este sa te lovesti de un alt inotator.
    Tu ai face antrenament in conditiile astea? Eu nu, m-as lasa de performanta. Sasu a murit asa. Era campion national si se antrena la coborare printre turisti.

    Informatia cu antrenamentul “impreuna cu componentele echipei austriei” este verificata cu o sursa implicata din afara federatiei? Ar fi minunat.
    Informatia cu masina este eronata.

    Si mi-e mi s-a parut un obiectiv gogonat cand Edit a spus ca vrea un loc in primele 20 la Campionatele Mondialele de senioare. Dar a venit de 2 ori pe 18. Pare sa fie un sportiv care isi alege cu bun simt obiectivele (tot respectul pentru asta). De ce nu ar fi putut sa isi atinga si obiectivul de la JO?

    Din pacate, cred ca sansele ei la JO au scazut din vara, de cand a intrat in acest dialog al orgoliilor cu federatia. Personal, cred ca asta este cea mai mare problema, faptul ca cei de la federatie nu isi respecta sportivii. “Buni, rai, astia suntem” spunea Dragos Staicu. “Meritam raspectul lor.”

    Respect

  16. pinguilde on 5 November 2009 11:32 am

    Dupa validarea voturilor, Edit a iesit prima. Al doilea a terminat Rares Manea. :)

    Multe, multe multumiri!

  17. alexosu on 5 November 2009 11:38 am

    HA!!! Ce tare! Felicitari Edit!

  18. mitza(tm) on 5 November 2009 11:48 am

    cool

  19. alb_ca_zapada on 5 November 2009 12:50 pm

    UAAAA
    asta este chiar FANTASTIC… pe bune, mi se furnica pielea… si aici nu ma bucur doar pt Edit, ci pt noi toti (suna bombastic, dar crezusem ca spiritul de solidaritate si actiunea comuna sint ceva inexistent in societatea noastra)…. ma duc sa spun tuturor!!!

  20. pinguilde on 5 November 2009 3:15 pm

    Si mie mi se pare fantastica tot solidaritatea asta. :)

  21. alb_ca_zapada on 5 November 2009 6:39 pm

    si inca o veste mega geniala… pe bune, chiar nu-mi vine a crede ca mica noastra comunitate s-a mobilizat intr-un asa fel: Rares Manea s-a clasat pe locul doi, obtinind si el sponsorizarea respectiva!!!!!!!!!
    este absolut fantastic

  22. Miklos Edit on 27 November 2009 2:04 pm

    Multumesc pentru cei care au votat pe mine, si m-au sprijinit! Mersi inca odata!!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.