Datorita turnurii pe care au luat-o discutiile p-aici pe la gura sobei si datorita unor comentarii pline de referiri neadecvate am hotarit sa scoatem fara avertisment orice fel de postari flagrant offtopic, cu limbaj agresiv sau neadecvat.

Multumim,
Echipa derdelus.ro

Tabere de schi

9 December 2008, Luciana

Cand te gandesti la tabara te gandesti clar la copilarie. Asocierea este facuta datorita targetului pe care taberele il au – ele se adreseaza copiilor si parintilor care vor sa-i trimita pe copii, implica plecatul de acasa, jocuri, natura, prieteni, distractie, aventura.

Scopul si durata

Tabara de schi are ca activitate principala invatarea/ perfectionarea tehnicilor de schi. Fiecare copil care merge intr-o tabara de schi ar trebui sa vina acasa cu un pachet de informatii noi si corecte: debutantii vor invatata notiunile de baza ale schiului si vor experimenta primele coborari pe o partie (la sfarsitul unei tabere de schi, un debutant in schi ar trebui sa poata cobori singur o partie usoara – nivel albastru), cei care stiau deja sa schieze vor progresa si vor corecta eventualele greseli.

Taberele de schi pot dura 6 sau 7 zile (de obicei), sunt cateva oferte si cu mai multe zile incluse (10 zile), depinde de variantele pe care le propun organizatorii. Cea mai mare oferta de tabere de schi o puteti gasi pe Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal) si Poiana Brasov , oferte de tabere(mai reduse ca numar) existand si in alte zone din vecinatatea partiilor din tara (Straja, Vatra Dornei, Parang, etc). Mai nou sunt organizatori care propun tabere de schi in Austria – asigurand tot ceea ce presupune aceasta deplasare (transport, cazare, masa, instructor, skipass).

Care sunt conditiile de intrare intr-o astfel de tabara?

Poate participa la taberele de schi orice copil cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, indiferent de pregatirea lui in domeniul schiului (poate fi incepator, intermediar sau avansat). Conditia de participare este sa fie clinic sanatos si sa fie dispus sa invete si sa participle la cursurile de schi, nu trebuie sa fie neaparat o fire sportiva.

Din punctul de vedere al lectiilor de schi, in functie de varsta cursantilor se lucreaza diferit - cei mici (3-7 ani) necesita o atentie speciala, asa ca lectiile de schi se desfasoara cu mai putini elevi, cu pauze dese, cu jocuri pe schiuri care sa-i captiveze pe “micuri”.

La scolari (peste 7 ani) lectia contine mai multe informatii pentru ca au o capacitate de concentrare mai mare decat prescolarii. Experienta de schi poate fi diferita, ei pot veni in tabara neinitiati sau cu un pachet de informatii capatat din alte parti. Organizatorii prefera debutantii sau pe cei ce au invatat sa schieze cu instructori autorizati, pentru ca munca cea mai grea este corectarea unor deprinderi proaste, a unor miscari incorecte.

Din punctul de vedere al taberei, excluzand lectiile de schi, varsta si experienta in tabere sunt foarte importante pentru organizatori. Sunt copii prescolari care nu au mai fost plecati niciodata de acasa, obisnuiti sa-si vada parintii zilnic. Ei se trezesc intr-o tabara fara cei apropiati si asta ii sperie destul de tare. Aici intervine tactul si experienta organizatorilor, ei vor trebui sa-i captiveze pe cei mici cu tot felul de jocuri interesante in asa fel incat acestia sa aiba timp cat mai putin sa se gandeasca la faptul ca nu isi vad parintii o saptamana, sa “tina locul” mamei si al tatalui pe parcursul acestei saptamanii, trebuie sa creeze o atmosfera apropiata cu copii pentru ca acestia sa simta incredere in cei ce au grija de ei. Tocmai de aceea taberele de schi sunt deosebit de constructive, mai ales pentru cei mici, pentru ca invata sa se descurce si fara parinti iar increderea in ceea ce pot ei face singuri creste.

Despre pret

Este o diferenta mare intre taberele scolare (organizate in institutiile de invatamant) si taberele particulare (organizate de firme particulare). Diferenta o da la prima vedere pretul, taberele particulare au un pret mai ridicat ca cele scolare.

Cerand detalii despre tabara observi ca pretul este justificat:

- conditiile de cazare si de masa sunt mult mai bune (se desfasoara in pensiuni, vile sau hoteluri de 3* sau 4*),

- asistenta este permanenta, exista traineri care ii supravegheaza 24/24h si ii intretin pe cei mici,

- include activitati interesante care implica personal specializat in acele activitati: schi/snowboard, alpinism, mountain bike, speologie, calorie, inot, etc,

- au ca target acumularea unui bagaj de informatii si dezvoltarea personalitatii copilului – increderea in el, capatarea independentei, dezvoltarea capacitatilor motrice, asumarea responsabilitatii,etc.

Pentru alte intrebari sau detalii, nu va sfiiti.

Articolul in varianta extinsa - pe Metropotam.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

13 Raspunsuri la “Tabere de schi”

  1. Eugen Craciun on 10 December 2008 11:34 am

    ma intereaza pt fi-mea, are 5ani in ianuarie
    cand, unde , cat? un nr de telefon de contact?
    cele bune!

  2. Luciana Neacsu on 10 December 2008 11:53 am

    Buna Eugen! Ma poti gasi la 0722474317 si-ti pot da mai multe detalii :)

  3. Marcela CAMPIAN on 11 December 2008 1:23 pm

    Eugen, incearca si la nr. 0744-915591

  4. bic on 13 December 2008 12:34 am

    Sunt tata de baiat care are 7 ani. Eu nu pot practica sporturi. Pentru el caut variante. Din ceea ce am citit aici nu inteleg decat ca se incearca argumentarea practicarii sporturilor de iarna de catre copii. Stim cat este de important sportul pt. copii inclusiv cel de iarna. Salut initiativa. Dar ceea ce nu stim nu scrie aici. Dar doua persoane lasa doua nr. de tel. ca sa “incerce”. Va spun sincer; cred ca nici un parinte nu vrea sa “incerce” nimic cu copilul lui. Va rog fiti mai expliciti si mai clari privind: perioadele, durata, locatia, mod de organizare al transportului, tip de cazare, cost, cost, preturi (relative sau orientative). Va rog fiti putin mai “transparenti”. Nu cred ca doriti sa “secretizati” o astfel de preocupare extraordinara si foarte apreciata de copii. Va rog sa fiti maturi cand discutati despre copii. Este spre binele parintilor. Eu de exemplu nu voi putea sa o conving pe nevasta-mea niciodata cu “povestile” de mai sus. Asta mergea cand avea 22-25 de ani si nu era mama. Acum trebuie sa-i fac un raport complet. Va rog …

  5. bic on 13 December 2008 12:51 am

    Am gasit detalii: taberedeski.ro, tabereski.ro, tabere-ski.ro, etc.
    Pentru copii in general combinatii de “tabere” si “schi” sau “ski” sau “iarna”.
    Problema-i ca in general sunt pentru cei din zona Bucurestiului, asa ca: Azuga, Predeal, Busteni, etc. Cu poze, cu instructiuni pentru bagajul copiilor, cu multe alte “chestii”. Fain! Au unii si ceva promotie de “Last minute” - undeva la 690 lei / 6 zile cazare cu 3 mese intre 20 si 26 decembrie. Super! Problema-i ca noi suntem in Timisoara. :(

  6. alb_ca_zapada on 13 December 2008 12:52 am

    @bic:
    toate detaliile despre taberele himalaya adventure (adica ale lucianei) sint de gasit in linkul dat la final de articol… ;) adica asta:
    http://metropotam.ro/iarna/2008/12/art1463212400-Tabere-de-schi-cand-unde-cat

  7. radu on 13 December 2008 12:48 pm

    @bic, all
    Sunt Radu Savin si organizez Tabara de Schi “Teamexpert - partener Eurosport”. Anul acesta am venit cu cateva noutati:
    1. Tabara din perioada 16-21.02 de la Predeal se va desfasura sub conceptul “Parinte+copil”, in aceasta tabara fiind invitati copii impreuna cu parinti.
    Ne adresam in special copiilor prescolari cu parinti care nu doresc sa isi trimita copilul singur in tabara. Este un concept popular in occident, iar in perioada respectiva, la Predeal va fi un grup “sigle parent child” din Anglia.
    2. In Taberele din Austria, desfasurate in vacantele scolare se vor adresa in special copiilor ceva mai mari, pe care ii incurajam sa vina singuri.
    Tabara se numeste Tabara de Schi “Harry Potter”.
    Nu vreau sa fac reclama pe acest site care nu isi propune (cel putin declarativ) acest lucru, dar pentru informatii suplimentare, va astept cu drag la http://www.teamexpert.ro/ski.html, cu rugamintea sa sunati la 0722.302 .746, pentru ca lucrurile s-au imbunatatit fata de oferta initiala.

  8. Luciana Neacsu on 13 December 2008 2:27 pm

    @bic. articolul a fost intradevar conceput in ideea promovarii unei astfel de activitati, multi parinti sunt reticienti in ceea ce priveste plecatul de acasa al copiilor. noi am incercat sa transmitem ca tabara este o activitate care ajuta la dezvoltarea celor mici. Cum cererea este mare, si oferta este pe masura, dupa cum ati spus…ati gasit multe site-uri dand search pe google. Oamenii care au expus pe acest site informatii care nu vi se par complete, lasand si un nr de telefon, au facut-o tocmai cu intentia de a fi cat se poate de transparenti. Puteti gasi o mie de site-uri cu texte extraordinare, parerea mea este ca ar trebui sa dati un telefon, sa aveti un prim contact cu cel care ofera acele servicii, sa vedeti ce persoana este, daca stie sa vorbesca sau nu (unii au texte deosebite si abia deschid gura cand sunt intrebati ceva ), daca reactioneaza promt la intrebarile dumneavoastra sau nu. Adica daca vreti sa prezentati sotiei o varianta in care ea sa aiba incredere, dupa cum cunosc eu femeile…prima ei intrebare o sa fie “si cu cine pleaca de acasa”, n-o sa zica NICIODATA “hai sa ma uit si eu pe site” si daca ii convine o sa apese butonul “rezerva acum”. Cu siguranta o sa dea un telefon , pentru ca vorba aceea “copilul e lumina ochilor”, poate sa scrie unu o mie si una de treburi pe site, pana nu-l mirosi tu pe ala ca e de incredere nu-i dai nici un cent, mai ales copilul. Ca sa concluzionez, ideea pentru care ati primit niste contacte a fost de trasparenta totala, as spune mai degraba ca daca v-ar fi lasat cineva doar o adresa de site minunata in care gaseati la contact o adresa de mail si un “rezerva acum”- aceea era o treaba dubioasa.

  9. alexosu on 14 December 2008 1:33 pm

    Bic, articolul de fata nu si-a propus sa fie un raport complet, ci o prezentare generala a ideii de tabara de schi. Asa cum spune si Luciana, majoritatea parintilor sunt foarte grijulii cand vine vorba de a-si lasa copii la schi, o saptamana sau mai bine.
    Vor fi si alte articole pe tema asta, mai ales ca exista un interes destul de mare.
    Revenind la recomandari, as urma sfaturile Lucianei :). Vorbiti cu oamenii cu pricina face2face.

  10. alexosu on 14 December 2008 8:17 pm

    Ca urmare a discutiilor interesante si a oamenilor interesati, ne gandim la o chestie interesanta atat pentru organizatorii de tabere, cat si pentru parinti/clienti. Stay tuned.

  11. andreea on 15 January 2009 1:18 pm

    sunt in clasa 12 a si vrem sa organizam o excursie la munte de 40 de persoane.excursia ar fi intre data de 23-25 ianuarie si am vrea sa stim cat ne costa :cazarea,masa,transportul cu pecarea din dr.tr.severin.va multumim anticipat si asteptam raspuns cu ofertele dumneavoastra

  12. alb_ca_zapada on 15 January 2009 1:25 pm

    @andreea:
    din pacate noi astia de pe derdelus.ro nu prea sintem ag de voiaj… cu toate ca ne-am dori… asa ca draga andreea, mai incearca, sigur vei reusi, avem o tara mare si frumoasa

  13. andreea on 15 January 2009 1:35 pm

    multumesc oricum

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.