Snow Makes Us Happy
 

Doar Svindal la Lake Loiuse

Doar Svindal la Lake Loiuse

Cupa Mondială s-a mutat în State și Canada pentru primele probe de viteză ale sezonului. A început cu multă vâlvă pornită de anunțul lui Lindsey Vonn care intenționa să concureze alături de băieți în coborârea de la Beaver Creek.

Între timp, cererea i-a fost respinsă, ba mai mult Vonn a trecut și printr-o scuctă spitalizare care a lăsat-o complet fără puteri pentru Aspen. Weekend-ul fetelor a fost dominat de Tina Maze (locul 1 la uriaș și 3 la special). Dar vedeta a fost, fără doar și poate, Aksel Lund Svindal.

Prima știre de la Lake Louise a fost cum nu se putea mai proastă – Daniel Albrecht a fost victima unui nou accident. Din fericire nu atât de grav precum cel de la Kitz din 2009, dar are unul dintre genunchi praf. “Complex injury” în termenii Federației Elvețiene de Schi.

A doua – mult mai bună. John Kucera, canadianul care ieșea campion mondial în 2009 la coborâre, revenea după o pauză de 3 ani, pauză cauzată de o accidentare fix la Lake Louise. A terminat pe locul 36, dar cred că asta e mai puțin important.

În fine, o a treia știre era ca Svindal domina antrenamentele. Se și simte foarte bine în Canada, o declarase înainte de cursă într-un interviu, iar cele 3 SuperG-uri câștigate deja sunt dovada. Cu toate astea, nu cred că se aștepta foarte multă lume ca norvegianul să măture cu restul concurenților. Între timp nu mai e vreo știre că a omul nostru a câștigat ambele curse, și coborârea, și super-uriașul, dar maniera în care a mers a fost entuziasmanta de-a dreptul. Doar doi alți schiori au mai reușit performața asta la Lake Louise – Eberharter si Miller.

Uitați-vă bine la coborâre. O să vedeți o demonstrație de forță și de știință a alunecării.

La intrarea în porțiunea abruptă a traseului, unde în general se câștigă sau se pierde cursa asta, Svindal nu era pe trasa ideală. Cu toate astea, nu s-a pus problema să piardă fie și o sutime. Svindal a făcut o cursă fantastică pentru că și-a pus în valoare cele mai bune calități: forța fizică și experiența, ambele impresionante în egală măsură. Intuiesc că se simte bine pe noile schiuri, mai ales că e un veteran, a învățat să schieze pe schiuri clasice, nu pe carve-uri.

Mi-a plăcut foarte mult de Max Franz, noua speranță a austriecilor. E impresionant cum echipa Austriei vine aproape în fiecare an cu tineri foarte buni.

La SuperG, lucrurile au fost, așa cum era deja de așteptat, și mai clare. În cele din urmă, diferența dintre Svindal și următorul loc a fost de aproape o secundă. Cursa integrală e mai jos.

Se anunță un sezon foarte tare, cu Svindal, Ligety și Hirscher în prim plan până acum. Următoarea etapă – Beaver Creek, unde Svindal poate confirma forma fantastică arătata în Canada.

În final, aș vrea să semnalez comentariul foarte bun pe care l-a avut coborârea (nu i-am reținut decât prenumele comentatorului – Alex). Felicitări! În sfârșit!

Photo credits: Eurosport

Pe același subiect:

  • Sezonul de schi a inceput oficial weekendul asta cu probele de SG, la Solden. 
    Podiumul mascu …

  • [kml_flashembed movie="http://youtube.com/v/EHTuEKWKs5o" width="480" height="395" wmode="transpa ...

  • Aseara a venit randul SuperG-ului. Vremea a tinut, in sfarsit, cu ai nostri si nu au mai fos …

  • Planuiam initial sa scriu un articol mai mare dupa super-combinata de ieri, dar s-a amanat. …

  • După prima etapă de Cupă Mondială, GS-ul de la Soelden, Ted Ligety și Lindsey Vonn au făcut …

Comenteaza cu Facebook

comentarii