Zapezile de alta data

2 February 2010, by alexosu

Sambata normal ca nu a mers cabina, asa ca preconizatele planuri de coborari la Pestera s-au spulberat. In lipsa de altceva mai bun am zis ca nu e rau nici in Baiului.
Planul era cel clasic: vf. Urechea, culmea Urechea si coborare prin padure pana la forestier si apoi pe valea Azugii pana la partie. Gasca era destul de mare: Eu, Miha, Razvan, Iulian, Andrei si Sasa cu aparatul foto.

Vant puternic din creasta, cu transport masiv de zapada, versantii cu multe placi de vant, extrem de instabile, m-au facut sa imi treaca instant cheful de a cobora pe versant. Cu greu am reusit sa ne pregatim de coborare, vantul extrem de puternic a facut ca si cele mai simple sarcini sa fie extrem de greu de rezolvat, scoaterea pieilor de foca, strangerea claparilor si fixarea legaturilor pe schi s-au dovedit lucruri greu de facut.

Pe culme, o alternata de crusta cu pulver facea ca schiatul sa nu fie una din cele mai placute experiente. Dupa o mica urcare urma sa coboram prin pulver prin padure. In padure pulver destul de mare 30-40cm dar un pic indesat de vant si usor umezit, era totusi delicios comparativ cu crusta din creasta. Partea finala a coborari nu a mai fost la fel de atractiva. Stratul de zapada se subtia serios si constructia unui drum de exploatare forestiera langa vale a facut ca ultima parte sa fie destul de dificil de parcurs.

In sfarsit, o zi buna pana la final si destul de relaxanta (exceptand viscolul din creasta), fara morcovul pe care il ai inerent coborari oricarei vai de abrupt din Bucegi in conditii de ianuarie.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Zapezile de alta data”

  1. vLAD on 8 February 2010 3:33 pm

    Offtopic dar nu gasesc :)
    Stie careva de unde e poza urmatoare?

    http://www.intermediapromotion.ro/images/zapezii5-pag1.jpg

    Mersi

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free