Doi schiori castiga sponsorizarea BRD

7 November 2009, by alexosu

Intai faptele: Edit Miklos si Rares Manea sunt castigatorii campaniei BRD (anuntul oficial). Ambii vor beneficia cate o sponsorizare de 20.000 lei. Povestile lor, daca nu le stiati deja, le puteti gasi aici: Edit, Rares.

Scriu articolul asta usor neincrezator, ca sa fiu sincer. Am votat constant, in limitele regulamentului, si am indemnat cat lume am putut sa faca acelasi lucru. In ultima zi, povestea castigatoare era alta. Dar e o chestie aici: tot ce am scris si noi, pe derdelus, si altii pe alte site-uri au vizat in principal povestea lui Edit. Despre Rares s-a scris mult mai putin. Si totusi, ambii au fost votati masiv. Indraznesc sa spun/ speculez/ presupun ca, in mare, de aceeasi oameni. Revenind la regulament, acesta permitea votarea mai multor povesti in aceeasi runda de vot. Cu alte cuvinte, cei care au ajuns pe site pentru a o vota pe Edit, l-au votat si pe Rares si invers.

Povestea lui Edit o cunoasteti majoritatea, cred. A lui Rares, mai putini, asa ca o sa o citez din povestea castigatoare (scrisa de Alin Tanase).

Un sportiv de exceptie, cu rezultate admirabile, acesta este Rares Manea din Zarnesti. Practica schi-alpinism de la varsta de 5 ani si a ajuns sa faca parte din elita sportivilor de pe mapamond, lucru dovedit de rezultatele sale internationale. In acest sezon si-ar dori sa participe din nou la campionatele mondiale de schi-alpinism ce vor avea loc in Andorra, dar din pacate in acest an clubul sportiv din care face parte si Federatia Romana de Alpinism nu au reusit sa stranga bani pentru participarea sa. Rares are doar 23 ani, este foarte ambitios si ar putea avea un viitor de exceptie, insa are nevoie de sustinere. Eu cred ca tara noastra ar avea doar de castigat daca si-ar alege ca “ambasadori” de imagine oameni ca Rares.

De ce neincrezator? Pentru ca nu credeam ca oamenii preocupati de sporturile de iarna se pot uni pentru o cauza comuna. Nu credeam ca formeaza o comunitate. In continuare sunt usor sceptic, nu imi dau seama daca asta a fost un accident sau nu. Evident, ca pentru cei doi castigatori conteaza mai putin asta.

Ce e sigur e ca evenimetnul asta merita tinut minte. Cateva mii de oameni s-au aliat pentru a spriji niste oameni pe care nu ii cunosc. E un eveniment, credeti-ma. Felicitari BRD si oamenilor care au stat in spatele campaniei. Felicitari lui Edit si lui Rares - va tinem pumnii in competitiile la care veti participa. Felicitari, nu in ultimul rand, celor care s-au mobilizat si i-au sustinut.

Nu ma pot abtine, tot sunt usor neincrezator. Oare la o actiune de mobilizare ceva mai complicata decat “click aici” s-ar mai strange cateva mii de schiori?

Later Edit: Poate nu s-a inteles: nu se pune problema asupra corectitudinii numaratorii. Sunt 100% convins ca amandoi au castigat pe bune. Pana la urma, e si natural - atat Edit cat si Rares sunt doi atleti exceptionali si merita macar sustinerea publicului, daca Federatiile din care fac parte nu pot mai mult decat fac.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

11 Raspunsuri la “Doi schiori castiga sponsorizarea BRD”

  1. ion on 8 November 2009 12:38 am

    da chiar. de ce ati sustinut-o doar pe edit?

  2. alb_ca_zapada on 8 November 2009 2:09 am

    @ion:
    da chiar, de grupul yahoo schidetura ai auzit?? nu de alta, dar el (si membrii sai) l-au sustinut pe rares (tu ai facut asta macar cu edit oare??… dar cu rares?? cite voturi ai dat?)..
    si ca tot veni vorba, unul dintre membrii echipei derdelus.ro este si owner de grup mai sus mentionat… nu asta este foarte important, ci ca lucrurile se leaga si functioneaza intr-un fel anume, asa, uneori ciutat-latent-fantastic.. btw, te-ai implica daca ai fi solicitat??..

  3. alb_ca_zapada on 8 November 2009 2:13 am

    @alexosu:
    poti spune in ce esti neincrezator? eu cred ca aici pe derdelus nu isi au loc intrebarile retoric-non-raspuns

  4. barbosa on 8 November 2009 8:02 am

    1-eexcelent,super ,minunat ……….+felicitari derdelus pt sprijin si indemn
    2-personal nu am baut o bere si nu ma pup cu nimeni ce administreaza derdelus-ul
    3-sunt 100% in asentimentul alexosu-lui ca ceva e usor straniu (dar ATENTIE @alb sunt FERICIT ca iesit asa !!!) ca votul nu a avut loc in Austria
    -e cum ar castiga, Prokofiev si nu Guta sau copilu minune sau Antonescu din primul tur la presdentie cu 85%
    4-@alb -sunt momente in care nu te suporti nici pe tine ? ca eu fac eforturi sa nu ajung paranoic = numai ce fac si ce zic EU e la nivel de lema, si-ncerc sa ii inteleg si pe cei de langa MINE mai modesti si mai putin geniali decat MINE
    Si ca sa o dau in macro -Romania are nevoie de lideri ( din multe pct de vedere ) dar liderul fara echipa e ca schiul fara legatura !
    Si cum te simt sensibil si suparacios iti promit ca asta-i ultima data cand mazgalesc ceva aici dar va voi urmari(DERDELUS) si sustine in tot ce faceti!

  5. alexosu on 8 November 2009 10:05 am

    Am facut niste precizare in articol. Cred ca am clarificat putin treaba cu neincrederea.

  6. alb_ca_zapada on 8 November 2009 10:46 am

    @barbosa?
    chiar nu inteleg, pe bune. ce am gresit?

    ca i-am pus niste intrebari usor retorice unui ion care de mai multe ori ne-a pus si el noua intrebari doar de dragul intrebarilor?

    ca l-am rugat pe alex sa detalieze? l-am rugat pt ca eu unul citind articolul original (fara precizarile ulterioare) am crezut ca sugerea ca a fost la mijloc un soi de marketing BRD sa dea premiile unor schiori, ca na, tot vine iarna si da bine…

    dar daca e ne dam niste explicatii, hai sa facem asta pe mail. scrie te rog la echipa –la– derdelus.ro

  7. alb_ca_zapada on 8 November 2009 11:22 am

    @barbosa:
    inca o precizare si inchei: nu este ok ca in romania sa cistige prokifiev in lupta cu guta.. pur si simplu nu e ok, nu enatural, nu e cinstit…
    cit despre antonescu, sa fim oameni seriosi. el insusi a pus semnul egal intre el si patriciu… iar daca “tilharul cu bun simt” este considerata o evolutie sociala, eu ma retrag si va las pe voi. enjoy.

  8. ion on 9 November 2009 10:26 am

    @alb
    o man, aveam intr-adevar o curiozitate. pana la urma mi-a explicat alexosu mai bine, de ce derdelusul nu l-a sustinut si pe rares.
    intr-adevar, nu intelesesem eu care-i treaba cu skiul-alpinism (disciplina care nu prea are treaba cu derdelusul). oricum era mai simplu sa raspunzi la intrebare cu un raspuns nu cu multe alte intrebari, mai mult sau mai putin relevante.

  9. mariusica on 9 November 2009 12:07 pm

    De ce derdelus nu sustine ski -alpinismul?
    Alb daca nu ma insel mai practica schi de tura, erau niste articole mai vechi cu urcusul lui pe Elbrus.

  10. alexosu on 9 November 2009 12:24 pm

    Nu e vorba ca nu sustinem, ci ca in general scriem despre alt gen de schi. Oricum, as face diferente intre schi de tura si schi-alpinism.

  11. alb_ca_zapada on 9 November 2009 12:27 pm

    @mariusica si ion
    derdelus.ro sustine si el ce poate… adica mai exact ce se pricepe. cind va aparea un schior de tura dispus sa abordeze subiectul, noi vom fi fericiti sa vorbim si despre asta.

    iar eu unul mi-s schior de tura doar la “ocazii”… adica din cind in cind… asadar nu-mi pot da parerea in foarte cunostinta de cauza

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.