freestyle.berlin

12 October 2009, by ghitzuca

Pentru cine nu a vazut duminica finala concursului urban freestyle.berlin, iata cate ceva despre cele intamplate.

Evenimentul a avut loc sub acelasi format ca si cel de la Zurich. La Berlin insa batalia pentru un loc in super finala a fost destul de stransa, punctajele fiind apropiate. Oameni precum Jon Olson si Andreas Hatveit nu au reusit sa prinda locuri intre primii 4.

Jacob Wester a incercat pentru prima data in “schiul acrobatic” (sugestiv botezat de catre prezentatorul roman de la EuroSport 2; oameni buni, de ce incercati sa impuneti termeni fortati si sa stalciti numele unei discipline? schi acrobatic este ALCEVA!) un double cork 1440. Nu l-a aterizat insa corect si asta l-a costat: locul 4 doar. Intr-una dintre pozele de mai jos il vedem pe Jacob cu revolutionarul Armada Alpha 2, primul ski de park cu Elf Shoe (dual camber - camber normal in zona mediana, rocker in extremitati), tehnologie folosita la modelul de PowPow backcountry, JJ.

TJ Schiler (aur la X-Games SlopeStyle), a avut o zi foarte buna. In finala arbitrii i-au acordat insa doar locul 3.

Sammy Carlson (castigatorul de acum doua saptamani la Zurich) a fost devansat de cel mai mare punctaj al competitiei, 96.00 al tanarului Henrick Harlaut - double cork 1260. Despre Henrick Harlaut am mai scris aici cu ocazia fantasticului 1620.

Acum ca s-a terminat seria evenimentelor urbane organizate de Swatch, stati pe zona ca urmeaza London Freeze pe 31 Octombrie, Barcelona Snow Show pe 7 Noiembrie si King of style 2009 aka Stockholm Winter Jam pe 21 Noiembrie (despre editia din 2008 gasit o relatare aici).


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “freestyle.berlin”

  1. alexosu on 13 October 2009 12:08 pm

    Este incredibil ce progrese a facut sportul asta in ultimii 5 ani. Iar daca ne uitam la ce se intampla acum 10 ani, totul pare din alt secol. Oh, wait, acum 10 ani eram in alt secol. Asa se explica, da…

    Tot asa se explica si “schiul acrobatic”, zic eu.

  2. ghitzuca on 13 October 2009 1:08 pm

    E greu de tinut pasul cu ei :). La noi aici in ro inseamna ca ni se potriveste asemanarea facuta…

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.