freestyle.ch Zurich

29 September 2009, by ghitzuca

Dupa cateva luni de pauza in care incerci sa te reprofilezi, vin deodata vestile ce anunta sezonul de iarna. Discutam despre un eveniment fantastic desfasurat intr-un oras care nu are prea multa zapada de felul lui: Zurich. Deci, regele nou inscaunat al evenimentelor urbane de freestyle, freestyle.ch2.

Nici nu a trecut mult de cand am aflat ca Sam Hill a castigat cupa mondiala la DH ( ultima etapa, Shladming) si incepe tavalugul evenimentelor snow-related. Weekendul trecut a avut loc la Zurich freestyle.ch: freeski, snowboard, sk8 si FMX.

Iata cateva cuvinte despre cele petrecute la rampa cu zapada:

Dupa cele doua zile de calificari in care riderii au avut cate 4 sarituri de fiecare - 2 sarituri in care s-a punctat stilul (sau cum ne mai place noua sa-i spunem ‘flow’-ul) si 2 sarituri tehnice (aici deja s-a ajuns la un nivel in care flow-ul se vede doar in slow motion)

La finalul celor 4 sarituri s-au desemnat finalistii:

  • Fridtjof Fredricsson (NOR) un pusti de 18 ani pentru care rotatiile par a fi date date cu incetinitorul a marcat lejer 1260 de cateva ori.
  • Laurent Favre (FRA) francezul a demonstrat ca se poate sa prinda grabul si cu picioarele rasucite in timp ce invarte voios un 720. Sa nu mai vorbim de swich 540 shifty to double grab.
  • Elias Ambühl (SUI) un kinder de doar 16 ani care a fost unul dintre putinii care a marcat Double Corked 1080 si nu oricum ci SWICH. Nu uitati totusi, este castigator al Austrian Freeski Open 2009.
  • Jon Olsson (SWE) pe care il vedem pe la mai toate competitiile de acest gen si care in ultima vreme s-a apucat de Race. Jon a jucat la sigur cu 2 sarituri aproape perfecte pe care le tot repeta: swich 1080 double grab si flat spin bow an`arrow.
  • Andreas Hatveit (NOR) foarte stilish, avand mereu noi graburi pe care le tot adauga rotatiilor. Grab-uri pe care le tine pana la aterizare!
  • TJ Schiller (CAN) nu a avut un parcurs foarte fercit, a fost foarte incapatanat vrand sa obtina cu orice pret acel double cork 1260. I-a cam lipsit insa aterizarea corecta.
  • Sammy Carlson (USA) a avut o zi exceptionala impresionand cu stilul lui unic si acel poke in aer care demonstreaza cat de mult control are asupra sariturii.
  • Tom Wallisch (USA) unul dintre putinii rideri care mereu vine cu alt trick; de la flat spin la swich cork 9 japan grab to mute si 720 shifty double grab. Incredibil!



Dupa finala, a urmada super finala. Concept si super-show adica. Iata deci clasamentul final:

  1. Sammy Carlson (USA)
  2. Andreas Hatveit (NOR)
  3. Jon Olsson (SWE)
  4. Elias Ambühl (SUI)

Deci anul asta s-a impus Sammy Carlson cu doua sarituri perfecte: Double Cork 1080 si Cork 540 Japan. Pe 2 s-a clasat tanarul elvetian Elias Ambühl de la Armada cu Swich Double Cork 1080. Pe 3, Andreas Hatveit cu double cork 1080 double grab foarte valabil dar cu o aterizare indoielnica. Iar veteranul freeski-ului Jon Olsson cu un ciudat double cork 1080 a trecut safe pe 4.

Cam atat pentru sfarsitul acesta de luna dar stati pe zona, avem Freestyle.berlin in doua saptamini.

Peacee

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

6 Raspunsuri la “freestyle.ch Zurich”

  1. zapada on 30 September 2009 1:25 pm

    Sammy Carlson - omul care da din cap mereu optimist :-)

  2. Andy on 2 October 2009 1:11 am

    Cu snowboard sa nu puneti cateva faze :(

  3. alb_ca_zapada on 2 October 2009 9:59 am

    @andy:
    am pune si cu snowboard, pe bune. numa ca avem un statement ff clar aici, sa nu scriem decit despre ceea ce stim cu adevarat.
    si cita vreme nu am gasit pe cineva care sa vrea si sa poata sa scrie despre snowboard, asta-i situatia.
    cu ocazia asta mai fac un apel: STITI?? BAGATI!!… avantaje? you’ll see.

  4. Alinutza on 8 October 2009 2:54 pm

    despre ce s-a intamplat cu baietii care au picioarele imobilizate de o scandura la freestyle.ch , poti citi aici: http://www.shred.ro/2009/10/freestylech-2009.html

  5. 4h32min to Freestyle.Berlin : derdelus.ro on 9 October 2009 3:10 pm

    [...] Cu 2-3 saptamini in urma a avut loc la Zurich freestyle.ch2. Chestie despre care am si scris aici. [...]

  6. London Freeze si Barcelona Snow Show : derdelus.ro on 13 November 2009 5:50 pm

    [...] fiind foarte asemanator cu cel de la Zurich sau Berlin doar ca pe langa Big Air au mai avut loc 3 etape de concurs: Battle of Britain unde s-a [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.