D-AIA

12 January 2010, by alb_ca_zapada

Nu mai comentez, n-am ce sa mai comentez. Atunci cind cineva va mai intreba “de ce faci toate astea” am sa-i raspund simplu cu linkul de fata.


Shooting by night

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

    Comentezi?? Comenteaza!!

    4 Raspunsuri la “D-AIA”

    1. alex on 13 January 2010 1:06 am

      Salut……
      Cine a fost de curand pe partia Babele-Pestera?…sau cind a fost ultima data cand s-a skiat acolo?Merge cabina iarna?…zona pare super buna pt freeride!!!!!!!!!! Eu ultima oara am skiat-o in ยด87 la Raliul Salvamont…. de atunci…Ceva noutati?…Help me out here!!!
      Edit/Delete Message

    2. alb_ca_zapada on 13 January 2010 1:27 am

      @alex:
      1. babele-pestera NU este o pirtie. este o bucata de munte pe care unii oameni se dau iarna cu schiuri/placa/etc iar vara cu bicicleta.
      2. eu nu recomand nimanui sa se duca pe acolo daca nu are cunostinte semnificative despre schiul ofpiste, abordarea muntelui iarna, studiul si evaluarea pericolului de avalansa. si evident echipamentul necesar.
      3. nu cunosc perioada anilor 80, este adevarat. poate pe vremea aia se putea numi pirtie, cu toate ca ma indoiesc ca raliul salvamont se tinea pe o pirtie
      4. cabina spre pestera nu mai merge iarna de ceva ani buni. de fapt eu nu imi amintesc cind ar fi mers iarna.

      cam asta din partea mea.. poate ne ajuta bubulu cu mai multe detalii.

      ah, si va rog, on topic. 10x.

    3. Andy on 13 January 2010 2:14 am

      Daca te intreaba ” De ce skiezi/te dai cu placa ? ” eu zic ca nu are rost sa le arati un asemenea film … foarte foarte tare filmul … exact sentimentul pe care il am eu pt. snowboard .. de fapt cam tot ce tine de snow .

    4. Bubulu on 13 January 2010 11:18 am

      1. Corect Babele-Pestera NU este o partie. Este o zona off piste ca ori care alta vale sau versant din Bucegi.
      2. In anii 80 cabina a functionat si iarna cativa ani . Din anii 90 nu a mai functionat iarna.
      3.De anul asta se preconiza sa ii dea drumul in weekend si iarna..din pacate lipsa zapezii a facut ca planul asta sa numai fie fezabil. Se propusese un abonament de 600 mii pe zi (informatie din barfe).
      4. In anii cu zapada buna multitudinea posibilitatiilor de coborare si diferenta de nivel face sa fie o zona excelenta de schi OFF PISTE.
      Sunt practic 3 zone pe unde se poate cobora:
      a.pe versantul dinspre valea Sugarilor-vesantul de deasupra cabanei Salvamont Dambovita
      b.pe sub firul de telecabina, zona cu pulver excelent,in unii ani (ex.2005) pulver mare peste 1.5m, zona insa destul de delicata daca nu stii sa te orientezi prin padure, si destul de expusa la avalansa in pragul de la mijlocul vaii…in 01 martie 2005 la o tura cu Luciana,Georgiana si Fane, in zona, pulverul a plecat la vale destul de usor.
      c. coborarea pe la Antena-Plaiul lui Pacala-Padina si inapoi la cabina. sau Plaiul lui Pacala si dreapta peste zona defrisata, care in anii cu pulver mare desi panta este destul de mare 30-35 grade, zapada pufoasa este destul de stabila datorita patului de radacini ramase in urma defrisarii (defrisare naturala datorata unei furtuni acum vreo 25 de ani..).]
      Ceva poze o sa le trimit lui Coman, o poza face oricum cat o mie de cuvinte.
      In rest zona e clar OFF PISTE- fara Arva, lopata si sonda nu ai ce cauta pe acolo, in rest zona pune destule probleme de orientare chiar si pe vreme buna.

    Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.