Snow Makes Us Happy
 

Campionatul Național de Freeride, faza internațională

Hell, yeah! Voiam de mult să încep un articol cu astea două cuvinte și nu se putea ivi o ocazie mai bună. Campionatul Național de Freeride, oricum un event pe cinste, devine și mai tare din această iarnă.

Pușoc&co au reușit ce și-au propus anul trecut și CNF intră în circuitul internațional. A venit momentul ca CNF să treacă într-o nouă etapă. Altfel cum ar putea să evolueze un concurs de tip invitațional, unde erau așteptați cei mai buni rideri români? Evident, prin participarea unor rideri de afară.

Anul trecut prin primăvară au început să circule primele zvonuri ca CNF intră ca event de 2 stele în Freeride World Qualifier, anti-camera pentru Freeride World Tour. Miza e destul de mare, pentru că la sfârșitul sezonului primii 5 schiori și primii 3 boarderi din circuitul FWQ vor avea dreptul să participe în sezonul 2013 la FWT. Mă bucur foarte mult că organizatorii au reușit ce și-au propus și că în câteva zile la Bâlea se va da startul

E o șansă mare pentru rideri localnici, care știu muntele perfect, să scoată un rezultat bun și să se bată cu rideri din alte țări. În plus, faptul că CNF trebuie să respecte standardele FWT va fi un mare pas înainte pentru evenimentele organizate în România.

Locul de desfășurare este, evident, Bâlea. Nu se putea altfel, cu atât mai mult cu cât organziatorii sunt veterani ai zonei. Atât ca rideri, cât și ca organizatori și producători de filme action-sports. Le-au trecut prin mână evenimente ca Bâlea Freeride Open, Bâlea Expression Sessions, Parâng Carpat-Diem Helli Challenge, White Lines, Descent Mt. Moldoveanu, The Gambler!.

Zonele de concurs pentru calificări și finală vor fi alese în funcție de condiția zăpezii și condițiile meteo și vor fi comunicate la ședințele tehnice. Sistemul de punctare va fi cel folosit în FWT, punctajul maxim va fi de 100 de puncte și se va ține seama de linie, fluiditate, control, sărituri și căzături. Concursul va conține patru categorii: ski, snowboard băieți și ski, snowboard fete.

Cum înscrierile s-au terminat, iată și lista concurenților.

Ai lor: Mikaela Scherrer, Dylan Braillard, Martin Schøber, Philip Kellner, Peter Kuhn, Jesper Andersson, Felix Wiemers, Robert Strandberg, Klas Rutberg, Kurt Hutegger, Hannes Hutegger, Janos Benjamin Vertes, Daniel Sandvik, Marcus Thor, Julian Zenzmaier, Tamás Ács

Ai noștri: Sonia Dragan, Calin Petrus, Mihai Tarea, Catalin Rotariu, Kinda Geza, Dan-Alexandru Szabo, Ionut Pintican, Zoltan Zsoradi, Gheorghe Avram, Nagytest Lóri, Costa Bodea, Gyorgy Lorant, Dodo Gabor, Bando Virginas, Iulius Miklos.

Evoluțiile vor fi notate de Dion Wade-Newport (FWQ Head Judge, UK).

Programul este următorul:

12.04.2012
Training de siguranță cu Salvamont Sibiu Rescue Training.
Competitors wellcome party.

13.04.2012 – Calificari
8AM Riders meeting
10AM Start

14.04.2012 – Ziua Z
8AM Riders meeting
10AM Start
10PM Cină + Party

15.04.2012 – Zi de rezervă

Derdeluș va fi acolo și vom transmite cât-de-cât live. Așa că stați flexați. Sau haideți la Bâlea pentru cel mai important concurs de freeride organizat în România. Și un scurt reminder de la edițiile anterioare ale CNF.

Pe același subiect:

Comenteaza cu Facebook

comentarii