G3 Alpinist Climbing Skins

5 March 2012, by bubulu

Motto: sunt prea sărac să îmi cumpăr un lucru ieftin.

În materie de piei de focă am fost tot timpul pretențios, pentru mine o piele de focă bună trebuie să îndeplinească două criterii stricte:

ÃŽnnainte de toate, să se lipească indiferent de temperatură, umezeală È™i număr de lipiri/dezlipiri. Nu sunt genul să iau după mine 2 perechi de piei de focă să le È›in la  ”cald” la piept etc. Sunt destul de indolent în privinÈ›a asta, pieile le bag în rucsac, uneori pe viscol chiar cu zăpadă pe ele È™i am pretenÈ›ia să se lipească.

Doi: să aibă tracțiune bună la deal, chiar și în condiții de zăpadă dură, mai ales că nu folosesc colțari pentru legătură de tură.

Duminica trecută (26.02) am avut ocazia să testez o pereche de G3 Alpinist. Sistemul de prindere diferă destul de mult față de celelalte piei de pe piață, în sensul că pielea vine lipită total pe schiu, iar prinderea e integrată în piele. Ăsta e un lucru foarte bun, pentru că reduce aproape complet posibilitatea de a intra zăpadă pe la vârf, pe sub cusături, plieri etc. Clipurile metalice nu vor lăsa pielea să sară de pe vărf. La spate sistemul e asemănător cu cel de la Black Daimond STS, fostele mele piei din 2007 cu care am făcut mai bine de 300 de ture, doar că la G3 sistemul pare mai practic și mai ușor de pus.

În lipsă de alternative (la Omu vântul bătea cu peste 150km/h), am ales să testez pieile în Baiului. Urcarea am făcut-o pe pârtia Cazacu care era cu zăpadă tare, peste care un strat de 5cm de moină punea la grea încercare orice piele. G3 Alpinist nu a avut nici o problemă, tracțiune perfectă la deal, am urcat matematic, fără să întorc schiul, iar zăpada nu s-a lipit deloc deși era destul de lipcioasă.

În zonele de plat G3 are o alunecare impresionantă. Deși am piele pe toată talpa, pentru prima oară în viața mea (cele vechi erau late de 75mm, pe schiu de 105mm), schiul a alunecat foarte bine, și nu am avut senzația neplăcută de târâială.

După o coborăre prin pădure, am pus din nou piele, care s-au lipit perfect. Deși era zăpada putredă, apoasă, nu au luat deloc apă și deasemeni au o tracțiune perfectă prin zăpada putrezită, unde bățul se afunda cu tot cu rozetă.

Testul care m-a convins a fost când, după mai multe lipiri/dezlipiri, am luat pielea și intenționat am umplut-o de zăpadă, apoi am lipit-o perfect pe schiu fără nici o problemă. Una peste alta sunt foarte mulțumit de G3 Alpinist, o piele de focă excepțională la prima vedere, acum urmează să treacă și testul timpului.

Ca greutate 350 g bucata (700 g amăndouă), pentru un schiu Jackal de 105 la mijloc (136-105-124), mi se pare foarte puțin. Costă 100 de euro și se poate cumpăra de la MX Shop.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

8 Raspunsuri la “G3 Alpinist Climbing Skins”

  1. Baloc Cristoff on 5 March 2012 9:47 am

    Multumim pentru review! Care ar fi al doilea producator de foci pe care l-ai mai recomanda ? Astia de la G3 au cumparat patentul de la Dynafit pentru legatura? sau nici Dyna nu sunt primii cu legatura asta ?

  2. bubulu on 6 March 2012 2:52 pm

    am avut 5 ani black daimond,modelul sintetic, portocaliu, nu am schimbat lipiciul niciodată si s-au lipit perfect de fiecare dată, doar ca erau grele si alunecau prost pe plat in rest foarte mulÅ£umit de ele. De alte piei ma abÅ£in ca nu am folosit. ÃŽnsă am văzut iarna asta piei noi, scumpe, care după o dezlipire nu se mai lipeau, cea ce a fost foarte aiurea, fata respectivă trebuind sa meargă cu schiul in spate prin pădure cu pudră de peste 1m…

  3. bubulu on 6 March 2012 2:56 pm

    despre legătură G3 in puncte nu pot sa spun nimic, doar ca la prima vedere pare mai solidă decât dynafit. Mai multe nu pot sa zic ca nu ştiu :-)

  4. Baloc Cristoff on 6 March 2012 7:31 pm

    Da si ei se lauda ca e mai solida, insa e de aproape 3 ori mai grea..

  5. Bubulu on 6 March 2012 8:06 pm

    Mai bine mai grea decat sa patesti ca nenea Marc care a rupt un dynafit tlt vertical (deci modelul asa zis de freereid si chipurile mai rezistent) de 2 ori in ultimile 3 saptamani ;)

  6. Dan on 7 March 2012 9:47 am

    cred ca Marc vrea sa devina ceva tester la Dynafit…. :))
    pune te rog undeva niste poze cu isprava, eu sunt tare curios!

  7. i on 7 March 2012 7:16 pm

    ati testat pieile fara lipici? (cu ceva magneti pe margine)

  8. Bubulu on 8 March 2012 9:59 am

    @Dan- mai degraba o sa ajunga tester la ortopedie decat Dynafit daca o tine tot asa. trimit pozele lui Alex. si mai departe ori le pune pe site ori vi le da pe mail :)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free