carne proaspata pe derdelus

19 January 2009, alb_ca_zapada

Iata deci ca spunem bun venit in echipa derdelus autorului colectiv Fresh-Meat. Dinsul este, zicem noi, excat ceea ce lipsea derdelusului nostru: snowboard de calitate, voie buna si mult style.

Conceptul Fresh-Meat a luat nastere in mod spontan in iunie 2003 la un concurs in Balea. Atunci a fost numele unei echipe formate din doi rookies, acum e o gasca intreaga si-s baieti mari.

Cu timpul s-au implicat din ce in ce mai mult in miscarea de snowboarding din Romania. Au inceput (bine) cu festivalul media I got shOt! (despre care de multe ori am scris si noi) si au continuat cu sesiuni urbane de jibbing pe strazile Bucurestilor. Cea mai recenta realizare este snowpark-ul FreshPark, aflat anul asta la a 2-a editie.

Cu trecerea timpului aspiratiile grupului au crescut si au simtit nevoia unui playground global: a luat nastere fresh-meat.ro, un site cu informatii obiective si alese cu mare grija pentru snowboarderii aspiranti (si nu numai cica, vor dinsii si ceva freeskieri p-acolo. caci Fresh-Meat este skier-friendly. respect).

Din 2008 au inceput organizara taberelor de snowboard FreshCamp. Iar 2009 va fi anul surprizelor, care toata lumea spera ca se vor materializa si ca vor fi pe placul comunitatii. “Prima dintre aceste surprize este chiar colaborarea cu derdelus.ro, de care ne leaga o prietenie veche si o serie de valori comune” zice Fulgu si creste pipota-n noi.

Despre gasca Fresh-Meat se mai pot spune multe. Ei zic (si noi ii credem si-i laudam) ca promoveaza nu doar distractia si senzatiile tari asociate cu sporturile extreme, ci si un mod responsabil de a practica aceste sporturi. Ceea ce-i bine si foarte pe sufletul nostru. Din 2007 Marcu este instructor ISIA Level III iar unul dintre participantii la FreshCamp a devenit la rindul sau instructor acreditat.

Cu toata evolutia inerenta si normala, conceptul nostru a ramas fidel originilor, iar astazi Fresh-Meat inseamna din ce in ce mai mult o comunitate pentru care practicarea snowboardingului si a altor activitati este la limita dintre distractie si sport extrem, pentru care fiecare nou trick reusit nu inseamna o lupta castigata, ci un zambet relaxat, o comunitate cu trairi bazate in mod egal pe adrenalina, endorfine si responsabilitate.” ne mai zice domnu Fulgu. “fly Fulgu, fly” zicem noi si-i uram la mai multe realizari.

Nu c-am fi prieteni, nu ca fresh_carnea s-a imprietenit cu derdelusul, dar baietii astia chiar fac lucruri tare misto. Si le fac singuri, fara bani de la sponsori ori tati cu conturi grase. La mai mare, stam flexati, impreuna aplecati.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

2 Raspunsuri la “carne proaspata pe derdelus”

  1. zappa on 19 January 2009 11:20 am

    precum tot spuneati si voi, va cam lipsea o “voce” de snowboarder in “redactia derdelus”. Acum aveti un mini-cor. :)

    sa vedem ce le poate “mana” (scrie)

  2. Andy on 19 January 2009 1:41 pm

    Am simtit o puternica emotie cand am vazut ca se vor scrie si articole despre snowboard . Am scanat netul de la noi si nu mai gasisem un site asa de complet ca al lor . Felicitari derdelus pentru colaborare . Snowboard :X

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.