sinaia_3

Zilele astea pare că a venit iarna, dar la Sinaia încă mai e nevoie de zăpadă.

În Valea Dorului lucrurile arată foarte bine pe pârtii, cel puțin pe cele deservite de vechiul telescaun. Nu insist acum pe povestea cu cartelele, e știut faptul că pentru a te da pe toate pârtiile ai nevoie de 2 cartele diferite de la 2 operatori diferiți. Vom vorbi desăre asta cu altă ocazie. Pârtiile, deci, sunt bine bătute, au multă zăpadă, nu e deloc gheață. Ieri vizibilitatea nu a fost cea mai bună. Deși nu a fost ceață, plafonul de nori omora orice contrast, așa că nu se prea disting schimbările de pantă sau de zăpadă. Chiar dacă încă e perioadă de vacanță, e foarte puțină lume și pe pârtii, și în cabane.

Am luat un abonament pe jumătate de zi, care acum costă 80 de lei. Nu știu prețurile de la celelalte instalații, nu am ajuns pe acolo.

Pe Carp, pe traseul clasic, zăpada e continuă de sus până la curba de sub cota 1.500. Acolo schiurile sau placa trebuie date jos. Alte variante de la 1.500 nu sunt recomandate. Revenind la Carp, zăpada e destul de subțire, dedesubt e un strat consistent de zăpadă înghețată sau chiar gheață.  Din când în când mai dai peste ceva pietre, care nu se văd deloc. Aș zice să luați schiurile alea vechi, deci, ca să nu vă pară rău.

sinaia_1 sinaia_2

Am încercat și o coborâre pe Târle, dar acolo am schiat mai mult pe boscheți și jnepeni decât pe zăpadă. Am revenit, deci, pe Carp, pare singura variantă bună în momentul ăsta.

Din auzite știu că în Azuga e zăpadă doar după prima treime în sus, în Predeal e relativ ok, dar tot puțină zăpadă, la fel și în Bușteni. Cea mai bună variantă e Poiana Brașov, unde oamenii au muncit serios să acopere pârtiile cu zăpadă artificială și merg toate instalațiile.

Prognoza nu arată prea bine pentru zilele următoare. Ninsorile vor fi neglijabile și vântul va fi destul de puternic. Așteptăm vremuri mai bune.