Au început înscrierile la Freeride Challenge Tour

19 January 2012, by alexosu

După ce anul trecut Freeride Challenge s-a mutat forțat din Sinaia la Bâlea, anul ăsta Ion Trandafir & Co vin cu o nouă propunere: un circuit cu 3 etape la Borșa, Sinaia și Bâlea.

Prima etapă, cea de la Borșa, se anunța și cea mai spectaculoasă. Trecând peste faptul că în zonă a nins masiv în ultimele zile, vârful Gărgălău este o poveste în sine. E o față comparabilă cu Bălea, doar că difereța de nivel este mult mai mare (aproximativ 500m) și oferă foarte multă libertate în alegerea liniei.

Accesul până acolo nu e simplu. Vor trebui folosite, în ordine, telescaun, teleschi, ratrace până la baza muntelui. De acolo concureții vor mai parcuge o bucată pe skidoo, iar pe ultima porțiune organizatorii vor instala corzi fixe. Totuși, dacă aveți o pereche de colțari pe undeva, ar fi bine să o aveți la voi.

Pentru etapa de la Borșa înscrierile s-au deschis ieri și se vor închide pe 31 ianuarie. Organizatorii au anunțat că nu vor fi acceptate înscrierile la fața locului, așa că citiți cu atenție toate detaliile aici.


Pe scurt, fiecare concurent va trebui să plătească taxa de 65 de lei/etapă în contul Asociației Outdoor Romania, să completeze formularul de înscriere, să semneze o declarație că își asumă răspunderea pentru participare, plus asigurare care acoperă practicarea schiului/snowboardingului în afara pârtiei.

Toți participanții trebuie să poarte cască omologată, protecție de spate sau rucsac, transceiver, lopată și sondă de avalanșă. Nu se acceptă participarea fără toate aceste elemente.

Calendarul celor trei etape, presupunând că toate lucrurile merg bine, e următorul:

Borșa: 3-5 februarie 2012, Vf. Gărgălău.

Sinaia: 24-26 februarie 2012, Valea lui Carp

Bâlea Lac (finala): 27-29 aprilie 2012

Criteriile de jurizare sunt cele obișnuite: linie, control, stil. Orice săritură sau artificiu tehnic aduc puncte suplimentare, atâta timp cât sunt efectuate corect. Regulamentul complet e aici.

Formatul combină concursul individual (schi/placă, băieți/fete) cu o competiție pe echipe Nord vs. Sud. Delimitarea e dată de paralela 46 și se ia în calcul adresa din actul de identiate. Au fost desemnați cei doi căpitai de echipă - Sorin Pârău (Sud) și Cătălin Nătăraș (Nord). Li se vor alătura 7 concurenți (3 schiori, 3 boarderi, 1 schioare, 1 borderiță), iar căpitanii pot să mai aleagă 5 rezerve. Mai multe detalii aici.

Să nu uit de premii. Se dau schiuri Movement, vouchere Columbia, ochelari Zeal + premii în bani.


Schi baieti:

locul 1 - o pereche de schiuri Movement Super Turbo + premiu în bani
locul 2 - o pereche de schiuri Movement Fly Swater + premiu în bani
locul 3 - voucher Columbia de 500 lei + 1 pereche ochelari de ski Zeal + premiu în bani

Schi fete:

locul 1 - o pereche de skiuri Movement Trust + premiu în bani
locul 2 - o pereche de skiuri Movement Sluff + premiu în bani
locul 3 - voucher Columbia de 300 lei + 1 pereche ochelari de ski Zeal + premiu în bani

Fondul de premiere va fi format dintr-o cotă parte a taxelor de înscrierilor cu proporția: 50% locul 1, 30% locul 2, 20% locul trei (pentru fiecare categorie în parte). Pentru snowboard premiile încă nu au fost anunțate.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Au început înscrierile la Freeride Challenge Tour”

  1. ada dracpictat on 19 January 2012 3:42 pm

    Se-anunta cam bine! Iar Gargalau’ asta promite neasteptat de mult! (habar n-aveam, recunosc umil). Imi cam lasa gura apa…

    Pai sa iasa brici! Bravo voua!

    si va salut.

    PS: nu mai umblu cu cioara vopsita, chiar daca dracu-i tot pictat. io sunt, a lu’ Sârbu, si-mi dau arama pe fata (ca cica are niste proprietati curative de numa’, arama asta…)

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free