Pe Genune

16 January 2012, by bubulu

Din păcate planul de luni cu o tură la Omu s-a dovedit pură utopie: pe sus vremea a fost foarte rea, vântul puternic a făcut să nu circule cabina din Bușteni toată săptămâna. Vineri în lipsă de alternative mă gândesc că poate o Genune nu ar fi o varianta așa de rea.

Prindem cu noroc o cursă de la 1400 la 2000. Pe sus vântul bătea turbat, iar pe la ora 14 se închisese Valea Dorului, iar telecabina făcea doar curse să coboare turiștii rămași sus.

Sus vântul rupea, dar a spulberat ceața așa că vizibilitatea foarte bună. Carpul arăta dezolant, câțiva cm de zăpadă peste iarba, practic nu se poate schia. Noi prindem zăpadă bună pe Valea Pelișorului, direct de la antena. Cam crustă, dar totuși zăpadă și, mai important, neatinsă.

Pe Genune în partea de sus este zăpadă destul de multă, o placă tare usor crustoasă, destul de interesant de virat prin ea mă face să cred că a fost o alegere bună Genunea. În partea de jos însă, valea nu are mai mult de 2m lățime, așa că virăm în consecință, mai derapat. Cred că de 10 ani nu am văzut așa de goală valea acolo.

În pădure a fost destul de bine, puțină pudră, cam 30cm, pusă cam pe nimic, cu multe crăci care te mai tăvăleau dacă nu erai atent, dar în ansamblu mi-a plăcut. Nu a fost extraordinar dar având în vedere că alternativa ar fi însemnat Kalinderu, Azuga sau Predealul eu personal mă declar foarte mulțumit, plus că am băgat și puțină tură de încălzire până la 1400 ;).

Dacă nu ninge sau nu dă drumu la cabina de Babele, opțiunile sunt foarte limitate dacă vrei zăpadă adevărată neatinsă. Dacă nu, pe pârtii este relativ ok cam peste tot.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free