Valea Ialomiței, prima zi de schi

22 October 2011, by bubulu

Dacă e vreun pic de zăpadă în Bucegi, omul nostru de pe zonă va fi acolo să dea câteva viraje. Bubulu a schiat sâmbăta trecută pe Valea Ialomiței, așa că e rost de primul articol pe noul sezon.

După ninsoarea de săptămâna trecută eram curios să văd cam cum stă treaba din punct de vedere al schiatului. Toată săptămâna am stat cu arma la picior ;), însă vremea urâtă cu ceață, ploaie sau vânt puternic m-a facut să tot amân treaba asta.

Sămbătă vremea părea în regulă, așa că pe la 10 sunt la cabină. Pe platou zăpada era mai puțină decât mă așteptam, deci constat că am luat pieile de focă degeaba după mine. În schimb frigul pătrunzător, undeva pe la -10 grade, și vântul rece făceau nu tocmai plăcută plimbarea pe platou.

Până la Cerdac sunt zone unde poți merge cu piei de foca, dar de data asta am ales să ne schimbăm în Cerdac la clăpari. Pe la ora 12 vremea începe să se strice, vântul să bată si mai puternic, in rafale, temperatura a coborât si ea sub -15 grade.

Din păcate zăpada era puțină, numai pe scocuri, extrem de dură și vălurită, nu prea atrăgătoare de schiat, dar pentru prima zi a mers. Pentru Geo era prima zi cu Movement Logic nou de 1.68m și clăpari Dynafit Gaia noi, așa că de acomodare erau bune și cele câteva petice de zăpadă. Dau câteva coborâri în Ialomița, dar vremea dă semne ca se strică și mai rău, așa că nu mai avem timp să vedem cum e zăpada spre Omu-Morar sau Mălăiești.

De coborăt pe Cerb din Cerdac e cam ciudat dacă nu e zăpada destulă, hotărăsc că este mai cuminte să ne întoarcem pe Caraiman (Jepi). Deși aveam colțari și piolet cu mine, mi s-a părut mai comod și mai sigur să mă întorc decât să o dau pe Cerb in jos. Pe coborâre ninsoarea abundentă ne face viața destul de grea. Cu schiurile în spate pe Caraiman este destul de dificil de mers, atenția trebuie să fie maxima din cauză numeroaselor zone cu zăpadă și gheața sau stâncă alunecoasă.

Ajungem la mașină în Bușteni într-o atmosfera de iarnă, cu ninsoare și viscol puternic. Nu este încă de schiat în condiții cât de cât bune, ci doar dacă vrei sa îți faci damblaua. Poți să mergi 6 ore cu schiurile în spate și să dai câteva viraje pe scocuri cu gheata. Eu personal săptămâna viitoare mă duc în peșteri în Apuseni, adevăratul start va fi probabil in noiembrie ;).

Altfel am testat o nouă invenție: linerul Intuition de la clăparul Full Tilt l-am băgat în coca de la claparul de tura Crispi Diablo Freeride. S-a dovedit o treabă excelentă, la schi rigiditatea clăparului a crescut semnificativ. Din punct de vedere al comodității la mers, mi se pare ca e la fel cu linerul original. Izolația termică este foarte bună, mult mai bună decât linerul Rossingol B-squad Carbon pe care l-am folosit iarna trecută în același clăpar de tură.


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

7 Raspunsuri la “Valea IalomiÈ›ei, prima zi de schi”

  1. gioni on 25 October 2011 5:57 pm

    Bine Bubulu !
    Ai deschis Balul !

  2. Bubulu on 26 October 2011 9:34 am

    Balul o sa il deschid saptamana asta ;)… in weekendul trecut sambata, cum Humpleul (Apuseni) s-a amanat, pentru ca Miha are o belea cu incheitura de la mana, am fost in Avenul Tapului sa bat niste spituri in tavan sa numai ai probleme cu coarda la frecat, am descoperit unde se poate schia super ok pe vremea asta, nu unde am fost eu pe 15.oct…, sper sa ajung in weekend ;)..in zona poti monta lejer o mansa de slalom special ;)..50-100m latime si zapada continua toata caldarea aprox. 300m dif. nivel ;)
    Oricum nea Viorel mi-a luat caimacu, ca a fost pe munte vineri ;)….da nu-i bai e loc pentru toti, in iarna asta o sa facem o fratie si cu domnu border, nu numai cu borderitele ca pana acum ;)..am eu un plan pentru ,,masina invierii,, ;)

  3. Spitfire mk.5 on 26 October 2011 11:43 pm

    Sunt indiscret daca intreb unde :D? Tremur din toate incheieturile de nerabdare la gandul ca ar iesi cateva viraje, mai ales dupa ce prima zapada de acum 2 saptamani m-a prins prin Crai fara schiuri dupa mine(auzisem eu ca s-ar putea sa ninga dar nu mi-am inchipuit ca asa mult…)

  4. Bubulu on 27 October 2011 8:20 am

    de ce sa fii indiscret?:) muntele este pentru toti, o sa pun si o poza diseara daca am timp:). Zona este dupa Mecetul turcesc,spre Valea Doamnei, nu se vede zona decat din zona Pestera-drumul Hrănicerului.Din Cerdac e ascunsă priviri.Altfel pare sa fie zapada buna si pe hornul mic Malaiesti, da pe acolo e alta poveste la ora asta pe gheata, o sa vedem saptamana viitoare cand poate o sa fac echipa cu taica Soso sa vedem daca ne mai tine ,,macul,, de pe rahat;). Altfel sambata o sa ma duc la ,,rahat cu mac,, pe la mecet;). Micuta mea Any ,,rahatul cu mac,, sa stii ca este un desert apreciat de multi taicuti;). Mie personal imi place ,,rahatul cu mac,, daca e de ala adevarat turcesc cu atat mai bine;).

  5. johnny on 14 November 2011 3:47 pm

    hell yeah, de-abia astept sa dea zapada, sa-mi iau un bax de MD, sa-l trantesc in portbagaj cu placile si sa merg la muuuunte. in fiecare saptamana!!!!

  6. radubu on 14 November 2011 6:36 pm

    ca idee bag shi io un snow report de cartier. ca anu# trecut au ajuns ceva baietzi shi fete de la romanica destul de iute pe dachstein… ghitzuca daca nu ma inshel

    deci la salzkammergut deocamdat merg asha
    dachsteinu (numai lifturile, nu shi scaunu’, parku era inca in lucru)
    un lif la planai
    kitzsteinhornu (la kaprun) de la 2500 in sus, cu neagra inchisa dar restul toate functzionale. de freeride cam nasol ca e tabla. iar jumate din lataciunile de partii de sus is blocate de echipe (am numarat 13 trackuri). parku are doua kikere maaari shi un track de slopestyle cu toate slide-urile posibile. fara halfpipe. aaah shi va putzetzi pune moaca pe net direct de la gipfelstation http://cn2480928.coolnic.de/jpeg4web/frame/preview.php?img=..%2Fimages%2F2011%2F11%2F12%2F11W124e112b118C62_a_04m316T514e20254_.jpg&attr=1116&data=12.11.2011&time=14%3A28

    sa avetzi un sezon plin de bucurii va doresc

  7. alexosu on 14 November 2011 9:41 pm

    @radubu - multumiri de update! Revino, te rog, cand ai noutati. Eventual intr-un articol stand-alone :).

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free