Balea Whope - the morning after

26 April 2010, by alb_ca_zapada

Eh, nu este acum chiar “the morning after” dar noua ne-a trebuit cam o saptamina sa ne dezmeticim si sa punem toate cele in ordine si pace.

Asadar, despre ce trebuia sa fie la Balea in weekendul 16-18 aprilie am scris inainte de eveniment. “Eveniment” este cam mult spus totusi, ar fi mai potrivit termenul de “ieseala” daca n-ar fi cam prea expus in ultima vreme. A fost deci, cum se spunea si pe afis, o zapaceala de primavara, o imprieteneala intre triburi, oameni si munti.

OK, gata cu lungile introduceri. De vineri dupa amiaza lumea a inceput sa se adune la cabana Paltinu (remarcam aici pe domnu’ Liviu, multumim Sherifu!). Fiecare cu ce avea p-acasa, schiuri, placi, picoare rupte, spinari betege.

Primele ore ale zilei de vineri au fost timide si naclaite de oboseala trezitului cu noaptea-n cap. Dar dupa putina odihna, haleala ori ghitzoci de prune ambalati la pet, copiii s-au activat si au trecut la chestii interesante: citeva ture in Doamnei (ceata nu permitea altceva) urmate de citeva ore de lopatat la un kicker pentru night session-ul luminat din plin de proiectoare.

Seara de vineri a fost linistita si nu prea. Unii s-au culcat devreme, altii au sarbatorit ce aveau ei de sarbatorit pin’ la ore tirzii. Important e sa ne simtem bine, nu?

Simbata dimineata bucurie mare: E SENIN!!! Haleala repede, buna ziua noilor veniti, salutari sauronilor (ca si ei e oameni) si la treaba!!! Primul este Sam care, atunci cind unii se mai spalau inca pe dinti, urca repede sus in creasta si-i da o linie de zile mari formata din cca 4 viraje. Urmeaza si altii acompaniati fireste de incurajarile chibitzilor de pe margine si evitent, de multe camere video (hei, thx e981).

Eh, si tot asa a tinut-o lumea, intr-un rinjet perpetuu pina in jurul prinzului cind norii s-au adunat din nou. Numa buna deci pauza pentru o ciorba si citeva sarituri la mamelon. Si normal, hahaiala cit cuprinde.

Trebuie aici precizat un lucru tare important: la intimplarea asta n-au fost prezenti doar extremari de-sus-zburatori sau freestyle maniacs care cu lopata-n mina s-au nascut. Au fost si citiva respectati oameni de munte, alpinisti si schiori de tura. Ei focile dimineata si le-au pus iar de intors, hm, mai pe la apus. Tot respectul si pentru asta si pentru faptul ca seara s-au hlizit si-au baut un ghitzoc laolalta cu jibberii si cu snowboarderii cei foarte colorati. Cinste lor, cinste tuturor.

Despre noaptea de simbata nu are rost sa povestesc prea multe caci nu se face. Spun doar ca maslinele si beutura pusa pe masa de bunii organizatori (Armada Outerwear si wintermag.ro), ca muzica celor de la¬†partipipal.ro, ca intelegerea de care a dat dovada Liviu si stickerele “skierii iubeshte boarderii” au facut ca seara de 17 aprilie 2010 sa ramina pururea in memoria colectiva (verificati pe Facebook de nu credeti).

Duminica a fost una dintre zilele “acelea”: ochi rosii, voci rablagite, secunde de plumb. Asta insa nu inseamna ca cei determinati si pompati nu au mai tras o plimbare pina in Capra sau ca nu s-au mai jucat niste ore la Mamelon. Plus ca duminica a aparut pe zona insusi domnul Ion Trandafir care ne-a aratat live cam ce inseamna o linie la full-cocs (si o precizare pt insideri - pare-se ca ANT-urile stau in gheata…).

Cam asta despre Balea Whope si bunul spirit al pacii. Caci ceea ce s-a vrut intimplarea asta sa fie, a fost: o imprietneala fara reguli prea multe, o celebrare a bucuriei de a fi si a te balaci in zapada. Spirit is Alive, am zis!!!

//photo credits: Laur, Sonia (more to come)//

// Multumiri cu totul speciale amicilor de la Miscarea de Reciclare care ne-au oferit sprijin si instrumente. Zapada este misto alba!! (na slogan) //

Si a venit si ze long edit, pe principiul “mai mult film, mai multa bucurie”. Asta ca sa nu uitam liniile ultra-cool ale lui Shosho, Trandafir si Gino, sesiunea de jibbig pe zi de la Mamelon, cea de noapte din fata cabanei sau cocktailul absolut dubios postit de toata lumea. • TwitThis
 • Google
 • Facebook
 • LinkedIn
 • MySpace
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

10 Raspunsuri la “Balea Whope - the morning after”

 1. Dragos on 26 April 2010 4:55 pm

  WELL DONE, derdelus !!!
  Super week-end, super schi, super party, super atmosfera !!

 2. marcu on 26 April 2010 5:42 pm

  Da a fost de vis!

 3. Radu Solo on 26 April 2010 9:53 pm

  o fost excelent! :D

 4. Andrei on 27 April 2010 4:14 am

  yeeeeeah! A fost za best in za west!

 5. Bobby on 27 April 2010 9:37 am

  Eu inca derulez, dau re-play, ranjesc si ma gandesc la episodul 2!!!;)

 6. alexosu on 27 April 2010 10:04 am

  A fost exact asa cum trebuie. Happy people, zapada buna, distractie cat a putut duce fiecare.
  Ma bucur ca am fost acolo cu oamenii potriviti si dpdv sportiv, si extra-sportiv. Foarte importante ambele aspecte ale problemei.
  Iar Balea e un loc tare in sine. Atatea linii misto concentrate in aceeasi zona nu prea stiu unde mai exista.

 7. costel on 27 April 2010 11:11 am

  magnific…. sper ca zeita sa ne mai faca cu ochiu’ din cand in cand :D

 8. tarea mihai on 4 May 2010 6:15 pm

  pe cand official video?vreau si eu imaginile de acolo va rog.si oricum sunt curios de video.mersik.

 9. alb_ca_zapada on 6 May 2010 1:12 am

  pai sper sa ne raspunda amicii 981. ca ei le au pe toate. ah, si gino, desigur.

 10. Balea Whope - ze long edit : derdelus.ro on 18 May 2010 8:06 pm

  [...] a sosit. E aici, dimpreuna cu povestea completa, pentru cine inca nu a citit. Sau direct la sursa. Cu multumiri [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.
Spam protection by WP Captcha-Free