Azuga se pregateste de iarna

12 December 2009, by Luciana

Desi priveam cu suspiciune aparitia zapezii in perioada vacantei si a Sarbatorilor, iata ca pentru sutele de schiori care cu siguranta vor sa puna doagele in picioare treaba incepe sa sune mai bine.

La Azuga tunurile au inceput sa functioneze si la Predeal a fost o tentativa noaptea trecuta. Temperaturile sunt scazute si administratorul de la Cazacu se ocupa personal de amenajarea partiei lui, se pare ca e cel mai motivat din toata zona (desi de multe ori avem o gramada de cuvinte la adresa dansului).

Daca pana anul trecut lipsea o toaleta civilizata, iata ca de anul asta avem si WC la Cazacu (ne bucuram bineinteles bolborosind un “era si normal”). Circula un zvon in Azuga ca anul acesta vor functiona tunuri pana in varful partiei Sorica si vom putea sa ne dam pe o partie amenajata. Asteptam sa vedem ce se mai intampla zilele acestea.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

15 Raspunsuri la “Azuga se pregateste de iarna”

  1. Andy on 12 December 2009 4:43 pm

    Si ca sa pun capac , se pare ca se deplaseaza un front atmosferic rece si cu ceva precipitatii din NE . Deja a ajuns la constanta unde a “nins” de aseara si acum este putina zapada asezata . Daca nu ne ocoleste vom aveam ninsoare :) . Acum 3 zile ne-a ocolit inca unul si a dat doar cateva precipitatii prin Sud-Vest . Imaginea sateltara o puteti gasi la adresa http://www.meteoromania.ro/index.php?id=392 . Ce e cu alb e de bine , pt noi desigur :) !

  2. snowtrip on 14 December 2009 2:44 pm

    Un update la stirea asta? Pe blogul lui Sorin Anghel era o poza cu primul tun de zapada din varful partiei Sorica. Oare au terminat de instalat tunurile pana jos?

  3. Andy on 14 December 2009 3:30 pm

    Ar trebui sa existe o rubrica , un fel de forum ceva in care sa posteze si vizitatorii site-ului stiri noi despre situatia meteo actuala , despre situatia meteo viitoare sau pur si simplu un gand despre asta . De exemplu azi dimineata in jurul orei 10:00 de la Predeal pana la Sinaia ningea de mama focului , singura statiune de pe vale in care nu ningea fiind poiana brasov (la ora sus-amintita) , explicatia fiind deplasarea frontului atmosferic rece din SE catre NV care a traversat tara in diagonala . Acum la ora postarii norii erau la iesire din tara NV dar si o parte la SV , mai mult pe lung . Cat despre prognozele pe perioade mai lungi de 48 ore nu pot fi 100% corecte deoarece prognoza se realizeaza pe scenarii , adica situatii care au mai avut loc in trecut (nu va plictisesc cu asta) dar putem sa speram la o iarna imbelsugata daca marti-miercuri-joi o sa ninga mult la munte Scenariile actuale ne zic ca o sa ninga incepand de marti spre miercuri in continuu 6-7 zile pe Valea Prahovei (pt zona aceasta sunt in masura sa vb.) . Toate cele bune

  4. Luciana on 14 December 2009 10:07 pm

    La Azuga au fost montate tunuri pana in varful partiei, inclusiv pe Azuga S, partie utilata cu un teleschi (i se spune “la Stana” - pentru ca este o stana acolo). Eu am fost zilele astea la partie in fiecare zi, pe Sorica e pamant, tunurile nu functioneaza inca, singurul loc in Azuga unde functioneaza tunurile este Cazacu, de 3 zile merg in continuu, insa nu pot avea un rezultat spectaculos din cauza lipsei stratului de baza natural. Iar ninsoarea abundenta de astazi este un mit, a incercat sa ninga, a fulguit timp de 2 ore si nu s-a pus nimic :(
    In schimb temperatura este in continuare mult pe minus, treaba favorabila tunurilor de zapada , pacat ca nu exista nici un strat de baza peste care sa se dea cu tunurile. Nu stiu de ce la Sorica inca nu functioneaza tunurile, e cam pustiu pe acolo, nici macar nu ai pe cine intreba.

  5. mariusica on 14 December 2009 10:12 pm

    @ Luciana
    Multumim pentru informatii, din pacate nu e interes, toti spera sa cada zapada aia mare de maine. Cred ca e o gandire de 2 ani, pacat ca au tot ce le trebuie acum.

  6. Luciana on 14 December 2009 10:14 pm

    O explicatie pe care eu o vad pentru Sorica e faptul ca ar trebui sa bage zapada articificiala si sub teleschi ca sa poti urca, lucru foarte greu, chiar imposibil, daca stiti cum e pozitionat teleschiul de pe Sorica (in padure), iar ca sa faca toata partia pana sus (in asa fel incat sa poti urca cu gondola) … nu cred ca pot face fata tunurile montate acum.

  7. snowtrip on 15 December 2009 1:07 pm

    Eu am auzit ca ar fi 3 operatori de cablu la Azuga(unu la baza partiei cazacu(aia care au ceva cu placarii), unu la baza partiei Sorica(teleschiul) si unu Romenergo(telegondola+Sorica sud(sau La Stana cum vreti sa-i spuneti)..
    Probabil ca tunurile de pe cazacu sunt ale celui care are teleschiul de pe cazacu si de aceea le-a dat drumul(ca e in interesul lui).
    La baza partiei Sorica e intradevar problema aia cu teleschiul care o ia prin padure(asa ca daca e zapada artificiala pe partie, de unde prin padure pe unde o ia teleschiul). Am inteles ca termenul de finalizare a instalatiei de zapada artificiala este de 12/12/2009, deci e posibil sa nu fie gata chiar toate lucrarile.
    De asemenea lucrarea stiu ca a fost realizata cu bani de la Guvern deci instalatia apartine primariei si aceasta nu are nici un interes sa piarda bani(necesari pentru functionarea instalatiei) ca operatorii telefericelor sa profite de pe urma zapezii artificiale.
    Ca la noi la nimeni.
    Conform acestui post de pe blogul lui Sorin Anghel: http://schi-romania.blogspot.com/2009/12/la-azuga-fost-montat-primul-tun-pentru.html
    tunurile ce vor fi instalate sunt modelul T60 de la tehnoalpin. Cautati pe net si pe pagina oficiala a producatorului si o sa aflati ca acest model este modelul de varf, deci cred ca pot face fata foarte bine.

  8. Radu on 16 December 2009 1:30 pm
  9. azugeanul on 17 December 2009 2:50 am

    Tunurile de la Azuga ce urmeaza sa stropeasca toata lungimea partiei, sunt o investitie de vreo 5 mil euro care a inceput in vara si se estima ca va fi finalizata. Este in mare parte gata, insa constructorul a fost un pic neserios. Asadar inca nu este gata si ma indoiesc ca mai pot sapa in pamant inghetat iarna sa bage conducte.

  10. alb_ca_zapada on 17 December 2009 2:55 am

    5 mi-li-oa-ne??
    sa repetam, cinci milioooooaneeee??? goood… fara bazin de acumulare, right?

  11. snowtrip on 17 December 2009 9:57 am
  12. Andrei Cosmin on 18 December 2009 5:32 pm

    Va rog spuneti-mi un nr de tel daca stiti de la gondola/ cablu azuga . as vrea sa stiu care vor fii tarifele sezonul asta si cand vor da drumu la instalatii.

    Nr. de tel de la partia cazacu insa nu-mi este de folos.Acolo nu sunt lasati boarderii pe partie.

  13. daniel on 8 December 2010 9:20 pm

    salutare, are cineva vesti de la Azuga, legat de faimoasele tunuri de zapada?
    la cum arata prognoza (temperaturi negative), pe duminica am putea avea ceva zapada pe Sorica….

  14. Vlad on 9 December 2010 12:47 am

    Tunurile in sine sunt costa cateva zeci de mii de euro. Dar nu inseamna toata lucrarea intr-adevar. Dar pana la 5 mil euro e mult. Chiar si pentru Nutzi Woodrea!
    Sau mai stii? Dupa patinoarele dublate la pret de ce n-ar fi si la ski de 8 ori mai scump? Ca vb aia e tot sport de iarna. Si aia care vine la schi, are dom’le de unsa dea ca e elitisti dom’le. Nu tine cu poporu domle!

  15. Ursu' Brun on 9 December 2010 9:49 am

    Am fost pe la Azuga acum cateva zile, inainte si dupa zapada din weekend. Ce pot sa spun este ca oamenii asteapta ceva prognoza mai buna ca sa dea drumul la instalatii, dar nu stiu daca asta inseamna la toate tunurile sau numai pe la baza.
    Am gasit ceva aici http://montaniaro.blogspot.com/2010/12/ultimele-pregatiri-inaintea-noului.html

    Zapada bunicica ar fi (fost) si prin Valea Dorului, in weekend a fost de vis si niste baietii veseli chiar s-au bucurat de pow.
    Noul telescaun e aproape gata http://montaniaro.blogspot.com/2010/12/telescaunul-din-valea-soarelui-are-cea.html

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free