From Romania With Love

7 July 2009, by alexosu

Zilele astea ne tot uitam la filme “de-ale lor” si fluieram a paguba. No more! Pregatiti-va pentru un film despre ce inseamna snowboard in Romania. Cum s-a intamplat treaba asta, aflam de la amicul Maxi.

La five-O JibStars scena romaneasca s-a intalnit cu René Eckert

Bullitt ipod

The Last Samurai full , iar René Eckert a inceput sa inteleaga pasamite cam ce misca pe la noi. Omul e filmer si fotograf si are pana acum o lista destul de impresionanta de clienti din lumea snowboarding-ului (si nu numai), dintre care mentionez doar Absinthe, Ticket To Ride, Pirate Movie Productions, Method Mag, Playboard sau Ästhetiker. El a ales Romania ca destinatie, necunoscand pe nimeni de aici, dupa ce realizase insa alte doua documentare pe zapada in tari din fostul bloc comunist, Polonia si Slovacia.

Personal, m-am reintalnit cu brigada calatoare dupa JibStars, intr-o zi de shooting cu foarte multa aroma autohtona printre hotelurile noi si vechi ale Poienii Brasov. Calatoria lui René l-a mai purtat pe la Balea, pe la Sibiu si pe te-miri-unde, iar anturajele se schimbau si ele de la oras la oras, dar pe drum apareau fel de fel de personaje care justificau misiunea sa, oameni care au dat o cale snowboarding-ului din Romania si nu numai lui.

In ciuda prestantei numelor antepomenite, René era pe buget foarte redus, dar se baza pe sustinerea oamenilor cu suflet, tagma din care face el insusi parte. A adus cu sine cativa rideri straini, ce au luat cu asalt Maramuresul si restul Transilvaniei, si s-a anturat cu cativa dintre ai nostri care au avut zor sa petreaca ceva timp la filmat prin imprejurimi deja cunoscute sau inca nedescoperite din arealul ce-l avem la dispozitie.

Ce este “From Romania With Love”? The Black Pimpernel hd Inainte de toate e un documentar, nu un action-movie. Pentru ca e prima data cand un regizor cu experienta (printre clienti: Absinthe, Ticket To Ride, Pirate Movie Productions, Method Mag, Playboard sau Ästhetiker) se ocupa de fenomen, aplicat pe Romania, cu istoria, figurile si miscarea de la noi.

Lethal Weapon 2 hd The Great Race release

“From Romania With Love” e a treia parte intr-o serie care s-a ocupat pana acum de Polonia (2007) si Slovacia (2008), prin care René Eckert descrie fenomenul freestyle (in principal snowboard) in Europa de Est. El insusi vine dintr-o tara fosta comunista, deci stie despre ce vorbeste. Scopul, foarte laudabil, este de a atrage atentia publicului, media occidentala si sponsorilor asupra rider-ilor din zona.

Teaser-ul ne-a dat complet pe spate, este una dintre cele mai sensibile si sincere abordari ale fenomenului. Filmul e asteptat sa iasa in toamna. Mai multe informatii aici

The House of the Devil movie download

.

Riders: Living Hell move
Mihail Adolf (RO), Tomas Droppa (SK), Vladimir Brezovszki (RO), Wojtek Pawlusiak (PL), Kinda Geza (RO), Michal Ligocki (PL), Mateffy Istvan (RO), Bazsi Takacs (HU), Constantin Bodea (RO), Martin Freinademetz  (AT), Radu (Jaffar) Lungu (RO), Chris Percival (AT), Andy Fazekas (RO), Yann Barthelemy (FR), Thibault Pomarat (FR), Leo Taileffer (FR), Tomas Korcok (SK).

Sam Whiskey movie full

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

38 Raspunsuri la “From Romania With Love”

  1. cristi on 7 July 2009 11:12 am

    foarte interesant. Abia astept sa-l vad

  2. marcu on 7 July 2009 11:18 am

    WOW!!!! and I say WOW!!!! aproape ca-mi dau lacrimile…

  3. From Romania with Love! « marcu.ro on 7 July 2009 11:25 am

    [...] prima data pe derdelus.ro si mai multe info aici. [...]

  4. icee on 7 July 2009 11:36 am

    hai ca se poate.

  5. alb_ca_zapada on 7 July 2009 11:52 am

    domne, stiti ce ma frapeaza de fapt??
    ca acel “from romania with love” e de fapt putin si via austria… ca in toata tara asta nu s-a gasit niciun talentat care sa filmeze asa ceva… ca toti care isi doresc filme romanesti de snow viseaza elicoptere nenumarate si zapezi ca-n alaska… ca nimeni nu s-a gindit ce este de fapt frumos in fenomenul snow din romania… ca acel frumos-deosebit nu este nici riderul fantastic si nici liniile breathless… ca este poate doar sufletul si pasiunea noastra, ale fiecaruia fiecaruia dintre noi… fara bani, fara parkuri, fara instalatii…

  6. icee on 7 July 2009 12:03 pm

    nu avem regizori, nu avem scenariÈ™ti. nu vedem altceva decât ce ne trimite trendu’ pe tavă din vest. s-ar putea face niÈ™te filme excelente despre sporturile de zăpadă din Ro È™i filmate aÈ™a, “româneÈ™te” .
    ce rezultă din rândurile de mai sus? rezultă că nu avem industrie. rezultă că, consumăm orice primim și că nu dăm nimic în schimb. stadiul de plantă ne caracterizează. :))

  7. Flipper S on 7 July 2009 12:52 pm

    cea ce m-a frapat pe mine e lipsa de promovare a acestei industrii de zapada si a oamenilor implicati in ea.

    Uitindu-ma pe lista de rideri din Romania care au participat la filmari (de unii auzisem de altii mai putin sau deloc) am incercat sa-i caut pe internet (cu nea google) iar rezultatele au fost mai mult decit dezamagitoare: Unul, doua profile Facebook, ceva stiri despre unii dintre ei, ceva profile linjedin si cam atita.
    Asta e tot ce se poate spune despre acesti oameni ? Nici o pagina personala nimic, nici un blog, nimic 2.0 ?

  8. skier on 7 July 2009 1:30 pm

    pai oamenii care fac bani din sporturile astea in Romania probabil ca subscriu la capitolul “vreau mai multi bani”. Nu uitati ca, corporatismul isi intinde meandrele oriunde si asupra oricui. Respect pt riderii care-o fac pt suflet!!!

  9. Maximilian on 7 July 2009 1:53 pm

    Care “industrie”? O putem lalai aici mult si bine despre ce e viciat si ce e bun in toata lumea asta a sportului alternativ (si nu “extrem”) de pe la noi, dar cel putin pentru mine treaba asta are un iz prea puternic de deja-vu.

    Nu ma regasesc in laboratorul de botanica pe care il aduce in discutie cineva mai sus si cred ca nici altii, se stiu ei care. Cat despre prezenta online, imi pare bine sa raportez ca in materie de dat (in mai multe domenii), cei care o fac cu adevarat stau mai mult pe afara decat pe web, ceea ce este foarte bine! Fuck Facebook and fuck 2.0! Nu alea sunt masura datului in Romania si nici in alta parte. Expunerea este alta mancare de peste si nu este intotdeauna necesara, asa cum uneori ne imbatam cu apa rece. Avem si oameni care sa se dea, avem si filmeri care inteleg ce misca (nu sunt de la Rene toate shot-urile bune, nota bene!) si si alti oameni de suflet din scena (nu “industrie”!) “care fac sa mearga treaba”, deci care e problema, de ne tot lamentam online cat e iarna (si vara) de lunga?! Sau trebuie sa isi tranteasca oricine face un film o placuta pe usa de la apartament care sa-i confirme statutul, eventual un scaun pliabil de panza cu propriul nume sau carti de vizita care sa contina cuvintele “regizor” ori “scenarist” in randul de sub nume? Fuck that! Mai da-le in ma-sa de etichete! In timp ce noi tastam de zor aici, altii se dau sau editeaza de zor, deci fac ceea ce cineva pana la urma trebuie sa faca, pentru ca VREA sa faca!

    La mai putine lamentatii, sa ne bucuram de ceea ce avem si sa ne vedem la munte, oricare ar fi ala!

    Mx

    PeEs: am mai precizat vreodata in randurile de mai sus: “fuck the fucking internet!”, ipocrit ce sunt?! Bun.

  10. alexosu on 7 July 2009 2:09 pm

    Hai, man, ca nu e chiar asa.
    Unu la mana - internetul e just another tool. Cum si pentru ce il foloseste fiecare, asta e alta treaba.
    Doi - ce naiba? O comunitate, ca sa existe si sa se manifeste, are nevoie de multe lucruri. Inclusiv de vedete. Asta ca sa existe un nivel mainstream, la sanul caruia sa creasca underground-ul care sa il inlocuiasca si tot asa. Dezvoltam subectul daca ti se pare interesant :).

  11. Flipper S on 7 July 2009 2:41 pm

    @ Maximilian - nimeni nu vrea sa masoare datul in Romania prin prezenta online, sau daca vrea cineva e mai bine sa se abtina, dar dupa cum spunea si @Alexosu o comunitate are nevoie si de vedete si aici ma refer la vedete locale, tangibile, acei care se dau pe munte si cu care ai sansa sa te intilnesti si nu cei din filme la care doar visezi.
    web 2.0 e doar o cale, care personal mi se pare cea mai accesibila, spre o expunere mai mare si nu un motiv de ati agata numele pe nu stiu unde sau de a devenii rider de fotoliu.

  12. ionel... on 7 July 2009 2:54 pm

    - cum se zice? “this made my day” incep sa se clatine lucrurile si la noi !!!
    - ieri am vazut un film misto de tot de la barcelona…skate baby…
    - sunt emotionat…asa arata roamania…asta ii povestea…si titlul este perfect (chiar daca acu” ceva ani a existat un film de snowboard from ….. with love)
    - imi aduc aminte cand am vazut “four bites of bun and cheese”, “lost winter” si “white lines” + ceva productie de ski inca nelansata de la knox cu sorin,trandafir …. de bucuros eram ca avem filme din Ro…sunt bucuros ca acum avem un mix international…legendele sunt prezente…si cateva fete noi…foarte bine…
    - astept cu interes filmul si astept cu si mai mare interes un film numa de ski…ca este cu cine…
    - he he,lefteye are ceva filmari…dar le tine la arhiva sa le creasca valoarea…cheers mate!!! :))
    - SUCCESURI!!!

  13. ionel... on 7 July 2009 3:00 pm

    TATA EXTREM…fara pereche in europa!!!

  14. Maximilian on 7 July 2009 3:13 pm

    Da, dom’le, in Romania se fac si filme si poze si reviste si site-uri si se fac bine. Deci de ce ne plangem? Nu luati prea personal ce am scris mai sus, doar pozitiv (se poate!), fiindca m-a ravasit si pe mine, ca si pe voi, teaser-ul asta. Avem o buna sansa de a da contur unor lucruri bune care in alte parti deja s-au intamplat. Cu unelte precum internetul, spre exemplu. Foarte bine! Cred cu putere ca in Romania se vor intampla in viitorul apropiat cateva lucruri foarte bune! Cine stie ce comunicate de presa mai apar saptamana asta?! ;)

    Deci va rog insistent nu puneti la suflet altfel decat bine ce e scris aici. Ca e ca in bancul cu Radio Erevan si cu instaurarea comunismului in Helvestistan: ar fi pacat…

    Pe mine sa ma scuzati, dar TREBUIE sa ma duc sa misc doua roti cramponate o vreme.

    Cheers,
    Mx

  15. mariusica on 7 July 2009 7:33 pm

    Felicitari Alexosu, ai aprins iar derdelusul. Legat de film mi-a placut de mosulica de la final, el era fericit ca putea sa se dea in fiecare an.

  16. ionel... on 7 July 2009 7:44 pm

    he he mariusica….mosulica de la final se da de mult…si se da la extrem…270 out la teava? ha? aha aha…el este tata extrem…are ceva trucuri in poseta la park…se da pe tevi,box-uri mai bine decat multi tinerei !!! am putea sa luam lectii bune de la el…si nu cred ca trebe catalogat mosulica…are o varsta apreciabila, dar nu este mosulica…este tata extrem….din sibiu!!!

  17. mariusica on 7 July 2009 7:54 pm

    @ionel

    Te cred pe cuvant. Ai dreptate, domnul din imagine nu e mosulica dar mi-a placut mult. Sper sa vad filmuletul si sa-l vad in actiune :)

  18. Solo Radu on 7 July 2009 8:07 pm

    am cam ramas fara cuvinte! foarte frumos! felicitari!

  19. alexosu on 7 July 2009 8:35 pm

    @mariusica
    Meritul e in exclusivitate a lui Maxi. El a dat vestea, eu doar am schimbat putin ambalajul.
    Am vazut trailerul astazi de vreo 4-5 ori. E foarte, foarte tare. Chiar e. Abia astept sa iasa filmul full.

  20. Maximilian on 7 July 2009 9:38 pm

    Pfff… Mai da-l incolo si pe Maxi ala; cine s-o mai fi crezand?! Meritul este al tuturor celor care au miscat vreodata un deget pentru snowboarding, de cand exista el in Romania. Nu e nici un merit, e doar viata de zi cu zi. Iar cand spun “snowboarding in Romania” ma refer la un fenomen care si-a depasit conditia si de fapt se refera la mult mai mult decat doar la “sport” in sine. Asta scriam mai devreme pe alt site, unde incercam sa promovez filmul, atat cat ma duce pe mine capul:

    “Nu stiu cati dintre voi realizeaza asta, dar in Romania avem incredibila sansa a coeziunii diferitelor scene de sport alternativ, oricum ne-ar aparea ele noua acum si aici. De afara se vede altfel! Fie ca este vorba despre snowboarding, mountainbiking, BMX, skateboarding, freeskiing si chiar inline skating, toate acestea au fost pornite si dezvoltate acum multa vreme de cam aceiasi oameni, unii dintre ei de vazut si in film. Oamenii acestia sunt liantul intre noi si intre lucrurile care ne fac placere si care uneori ne influenteaza viata ireversibil. Iar snowboarding-ul este un numitor comun, poate cel mai important, in primul rand pentru o atitudine, daca nu si pentru mult mai mult. Nu a fost un drum usor si cu siguranta nu va fi in continuare, dar exact asta in face cu atat mai pretios, iar roadele sunt cu atat mai dulci. Acesta este un moment in care ni s-au aratat unele dintre aceste roade. Sa ne bucuram de ele! ”

    Intre timp filmuletul a ajuns pe Mpora, pe Facebook si cam pe peste tot, deci se raspandeste viral. Cred ca e un moment bun sa ma bucur de nenorocirea asta de net, cum ar veni…

    Dintree muntii patriei, cu drag
    Mx

  21. ionel... on 7 July 2009 10:56 pm

    -he he…asa se face…prima data un film de istorie…sa se stie cine/ce/cum/unde/cat/ si dupa aceea vine valul tanar…drept e ca si aici sunt prezenti cativa tineri dar un film dedicat lor…cel mai probabil la anu”…de ce nu? acuma ca industriasii romani vor afla cum isi pot promova marfa…poate vor marca banu sa se faca ACEA productie romaneasca…costa destul de mult…dar nu exagerat…
    - a si le mai dau un pont…daca sponsorii intarzie sa apara sa fie o struto-camila….adica ski si snowboard la un loc ca se economisec timp/bani/banda/ si alte cele….
    - la mai multe baaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

    -sincer eu am asteptat toata primavara cu sufletul la gura…continuarea de la WHITE LINES…criza mamii ei !!!

  22. alb_ca_zapada on 8 July 2009 12:39 am

    @ionel:
    domne, iar vorbim de sponsori si bani??
    cum dracu vb de asta atita vreme cit vinzatorul asta de ski/snowboard de la noi (mult hulit de toti) este poate singurul vinzator din tara asta care nu vinde mai scump decit afara, singurul din europa care face reduceri din ian-feb, singurul care se lupta cu o retea de distributie inexistenta si singurul care n-are suportul unei asociatii patronale.

    si asta in ce conditii?

    in conditiile in care consumatorul roman isi comanda prin metode alambicate in state, spaguieste vamesul si se caliceste la 3 euro…
    hai sa invatam sa cheltuim, sa apreciem valoarea unui produs si suportul dealerului local, sa apreciem munca unor oameni facuta in general din pasiune.

    un film costa mult, mult de tot… si atita vreme cit toata romania vinde cit un singur magazin din austria si are pusa cap la cap juma de rider, n-o sa vedem prea curind filme AK style p-aici prin carpati

  23. ionel... on 8 July 2009 7:57 pm

    -mie sincer preturile practicate in romania mi se par mari…cateodata prea mari…pentru ca atunci cand aduci un produs cu 10 milioane in noiembrie si in decembrie inainte de craciun…il ieftinesti la 7 jumate si la sfarsitul lui februarie il lasi la 5.5 milioane…mie sincer mi se pare ca undeva ai smenuit treaba…pentru ca la momentul a ai avut adaos comercial 100% si la momentul c l-ai redus la 20% poate sau ai ramas chiar undeva la 50 avand in vedere relatiile/smenurile cu cine iti da marfa…
    -uite un caz concret…tenesii de skate…si la reduceri pretu era mai mare ca in ungaria…acuma…au ajuns la un pret ok pentru ca la un moment dat cineva a spart piata…cumperi 2 perechi primesti una gratis…acuma ii mai ok una una,sau orice pereche la 150 ron….deci industria este…se cumpara chiar si asa scump…
    - eu tot degeaba vorbesc…ca aia care tre sa auda nu o “ard pe net”…eu sunt roaman,deci normal ca as prefera sa cumpar din roamnia un produs sa il vad sa bla bla bla…dar eu asta nu inteleg…de ce o pereche de skiuri care in austria costa 450 de euro la noi costa 600? da stiu pretul se face si la cantitatea vanduta dar totusi…banii nostri/banii lor ?!?!?!?

  24. alb_ca_zapada on 8 July 2009 10:57 pm

    nu cunosc smenurile din comertul cu tenisi… stiu insa cam care e piata in schi.
    cam ce model/brand era ala de era 450 in austria si 600 la noi?

    cit despre reduceri treaba sta cam asa:
    la noi marea majoritate a importatorilor au shopuri proprii si d-asta isi permit sa faca reduceri substantiale. si sa stii ca ca magazinele de afara merg doar pe partea de retail cu adaosuri de peste 120-140%… la noi nu se inimpla chestia asta… adaosurile sint mai mici, volumele mici, cistigurile asemenea…
    crede-ma, nu s-a imbogatit nimeni din echipament pt sporturi d-astea alternative (nu includ aici pe meseriasii fisher, rossi, etc)

  25. ionel... on 9 July 2009 12:49 am

    o sa fiu cateva zile plecat…deci nu o sa mai pot raspunde…

    - cu ceva ani in urma…am mers la un magazin si am intrebat pretul pentru o pereche de scratchuri… 22 de milioane …atat mi-au spus ei pretul…am intrebat un prieten de la viena,s-a interesat si cam asta era diferenta…

    - nu zic ca s-a imbogatit cineva…momentan nici nu are cum ,sunt constient de chestia asta…vreau doar sa spun ca o sponsorizare incepe de la dealerul local…daca acesta nu misca(a se citi investeste si el in ceva adica omul care sa il reprezinte) normal ca nu vinde, nu?

  26. chupak on 28 September 2009 3:03 pm

    se stiu cumva datele si locatiile in care se vor face vizionari in premiera ale filmului?

  27. ghitzuca on 28 September 2009 7:00 pm

    In Baia Mare pe 31 octombrie la cinematograful Dacia dupa care afterparty-ul in onorabila traditie a locului.

  28. chupak on 1 October 2009 10:27 am

    sweeeet :D, mersi ;)

  29. alb_ca_zapada on 2 October 2009 9:54 am

    iar bucuresti se pare (neconfirmat oficial) 30 octombrie la cinema eforie

  30. spiri on 2 October 2009 4:01 pm

    si in alte orase se stie ceva ?

  31. ghitzuca on 16 October 2009 9:44 am

    Cele 3 locatii in care va putea fi vazut filmul:

    24.10. Orele: 20:00 BraÅŸov
    30.10. Orele: 20:00 BucureÅŸti, Cinema Eforie
    31.10. Orele: 20:00 Baia Mare, locaţia va fi anunţată
    featuring BOUNCE MC live in concert

  32. cutitu' on 20 October 2009 3:45 pm

    mariusica….m-i se pare mie sau tu esti gay ?..esti varza frate …tu nu vezi ? esti departe de subiect …mai spala-te..ca daca te prindem pe munte o sa stii ce gust are zapada galbena;)
    …maxi , alex, ionel …keep the good news for the REAL people!;)

  33. Boarder’s ne invita la double-feature! : derdelus.ro on 26 October 2009 5:59 pm

    [...] avea deci “The B Movie” si “ Romania With Love” (despre care, desigur, am scris). Adica un film by Burton about snowboard si unul by snowboard about Romania. Chestie smechera, [...]

  34. alix on 28 October 2009 8:20 am

    in sfarsit am fost aseara si l-am vazut intr-o atmosfesa asa cum trebuie, printre borderi brasoveni. Ce se poate spune despre film este ca in sfarsit avem si pentru tarisoara asta a noastra un promo asa cum trebuie. Felicitari pt Rene, pt realizarea lui si multumiri pentru toti cei care au luat parte la realizarea documentarului. Keep up the good work

  35. mariusica on 28 October 2009 7:23 pm

    Catre admini: Alb, Alexosu: se poate sterge mesajul trimis de cutitu’ ?
    Nu se poate sa pui un asemenea comentariu, nu suntem la circ.
    Multumesc!

  36. ionel... on 28 October 2009 7:40 pm

    -pentru muritori de rand din catunele tarii…de cand o sa fie filmul de cumparat(stiu ca ii gratis…dar, as da un leu pentru ateneu ;) )/download sau alta forma web 2.0 multumesc anticipat…

  37. alb_ca_zapada on 29 October 2009 12:37 am

    @cutitu:
    hai te rog sa pastram o anume linie de bun simt… de obicei nu ne dorim asa exprimari p-aici prin jur.
    multumim.

  38. “From Romania With Love” vs. “The B Movie” : derdelus.ro on 2 November 2009 1:56 pm

    [...] Eforie. Doua proiectii - “From Romania With Love” (despre care am scris admirativ aici) si “The B Movie” - deschiderea de sezon pentru [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




Spam protection by WP Captcha-Free